Tijdens het schapen scheren werd er veel uitgelegd over het hoe en waarom.
Tijdens het schapen scheren werd er veel uitgelegd over het hoe en waarom.

Met open mond kijken naar schapen scheren

HUIZEN - "Kinderen vinden het gewoon leuk om te kijken, maar volwassenen staan met hun mond open te kijken", vertelt Sonja Buursema van Kinderboerderij De Warande. Ze heeft het over de bezoekers die afgelopen zondag naar het schapen scheren keken.

"We organiseren al twintig jaar elk jaar een schaapscheerdersfeest. De volwassenen genieten er misschien nog wel meer van dan de kinderen. Zij willen veel meer weten van de achtergrond en de schapenscheerster vertelt altijd veel. Ze leren er echt iets van." Over belangstelling voor het schapen scheren heeft de kinderboerderij niet te klagen. "Het was weer gezellig druk. Het is dus zeker een succes en we gaan volgend jaar dan ook zeker door."

Kleedjesmarkt
Sinds een paar jaar organiseert de kinderboerderij ook een kleedjesmarkt. "Omdat de schapen op die dag hun oude jas vervangen, mogen de kinderen op deze dag ook hun oude kleren en andere tweedehands spulletjes verkopen op de kleedjesmarkt. Het geeft ook veel meer sfeer aan het evenement" Dit jaar deden er vier kinderen mee. "Het is duidelijk iets dat nog moet groeien. Misschien hadden we concurrentie van de vlooienmarkt die in Huizen werd gehouden. Wel waren er dit jaar speciaal mensen voor dit onderdeel van het feest gekomen."
Ook worden er diverse knutselactiviteiten georganiseerd. Wol speelt hier een belangrijke rol in. "Ook hier hadden we niet te klagen over belangstelling. Het is altijd een succes."
Filmmaker Ron Exalto, die bezig is met een documentaire over Huizen, was ook aanwezig. "De kinderboerderij moet zeker een plaatsje krijgen en het evenement is een uitgelezen moment om er beelden te schieten."