Afbeelding

Zita van der Heyden


Al 24 jaar vrijwilliger Vereniging van Ouders van Couveusekinderen, Huizer sinds 1990, 63 jaar.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben net gestopt als vrijwilliger bij de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen, hoewel ik dit jaar nog een paar klussen afmaak. Daar heb ik vanaf de te vroege geboorte van mijn dochter 'gewerkt'. Zij kwam 24 jaar geleden na een zwangerschap van 26 weken tevoorschijn, zodoende ben ik ook bij die VOC terecht gekomen. Na de vakantie ga ik me oriënteren op nieuw vrijwilligerswerk."

Van welke club ben je lid?
"Ik zit op 'goudsmeedles' bij Arts and Crafts, hier in Huizen, dat is echt een hobby geworden. We werken niet met goud, hoor, maar met zilver. Dat is eigenlijk ook een soort van club, het is leuk om bezig te zijn en mooie dingen te maken. Bovenal is het ook erg gezellig. Verder ben ik niet zo van de clubjes."

Je hebt een vrije dag, wat ga je doen?
"Lekker niksen. Uitslapen, boekje of tijdschrift lezen, misschien een ommetje lopen. Lunchen met een vriendin. Het ligt er een beetje aan of mijn dochter thuis is, want samen een vrije dag is natuurlijk wel gezelliger. En een echte vrije dag komt niet veel voor, er is altijd wel iets."

Voor het laatst boos?
"Vast op iemand die niet doet wat hij of zij heeft beloofd – dat kan ik niet uitstaan! Als ik een klacht ergens over heb, laat ik het er niet bij zitten! En dan ben ik ook zo boos, dat ze bang van me worden!"

Wat is je favoriete plek in Huizen?
"De markt. Als er geen markt is, tenminste. Lekker ruim, je kunt er alle kanten op. Als er markt is, is die ruimte er natuurlijk niet…"?

Als je een dagje de burgemeester van Huizen was, wat zou je doen?
"Ik maak me erg veel zorgen over dat de jeugdzorg en de gehandicaptenzorg, inclusief de ouderenzorg die per 1 januari de volledige verantwoording worden van de gemeentes, die dan ook nog eens minder geld krijgen dan de organisaties die dat nu doen. Als ik burgemeester van Huizen was, zou ik daar ernstig tegen protesteren, denk ik, en misschien die klus op die manier botweg weigeren."