Jazz met een Franse insteek, zondag 13 juli in het Brinkhuis van Laren.
Jazz met een Franse insteek, zondag 13 juli in het Brinkhuis van Laren.

tot donderdag 10 juli

Kermis

Tot en met 10 juli is er nog kermis in Laren. Met op de slotavond een optreden van Mattie Bugatti.

tot vrijdag 11 juli

Kindervakantieweek

De kindervakantieweek voor kinderen van vier t/m twaalf jaar wordt gehouden in wijkcentrum De Malbak in Blaricum. Vrijwilligers nemen de kinderen mee op een zogenaamde reis naar Zuid-Amerika. Met een breed programma is er voor alle kinderen wat te beleven. Deelnemers brengen een bezoek aan de Reddingsbrigade en er zijn activiteiten op het gebied van sport, spel en creativiteit.

zaterdag 12 juli

Zomerse wandeling

Door het authentieke gedeelte van het oude dorp van Huizen wordt een zomerse wandeling gehouden. Een ervaren gids leidt de wandelaars langs de meest schilderachtige plekjes van de oude dorpskern, waaronder de vissersbuurt. De wandeling start om 14.00 uur bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82 en duurt ongeveer een uur. De wandeling kost € 3,-. Ook het museum kan bezocht worden, er zijn schilderijen en aquarellen van Jan Zondag te zien.

zondag 13 juli

Brinkhuis Bastille

13 juli vindt in het Brinkhuis in Laren een feestelijke middag met Franse insteek plaats. Er is Franse jazz, chansons, een wijnproeverij en een buffet. Kent Hanson van 6FM presenteert de middag. Bij mooi weer vindt alles plaats in de tuin van het Brinkhuis, bij Hollands weer binnen. Aanvang: 15.00 uur. Entree: € 25,- voor een passe-partout en € 15,- zonder buffet. Reserveren noodzakelijk: info@hartvanlaren.nl.

donderdag 17 juli

Bijeenkomst Veteranen

Veteranen Sociëteit Huizen houdt een bijeenkomst voor alle veteranen die deelnamen aan het bezoek aan het Oorlogsmuseum. Tijd: 15.00 tot 17.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in de Brassershoeve aan de Waterstraat.

woensdag 30 juli

Alzheimercafé

Inwoners van Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren, Naarden en Bussum met dementie kunnen een gesprek houden op een informele ontmoetingsplek. Het gesprek is ook voor verwanten van dementerenden. Er wordt besproken hoe er moet worden omgegaan met veranderingen van dementerenden. Inloop vanaf 19.00 uur, het gesprek start om 19.30 uur in het café van de Stichtse Hof aan de Naarderstraat in Laren.

elke donderdag

Zomeravondbridge

Bridgeclub De Bridgegooiers houdt tot eind augustus elke donderdagavond een bridgeavond in Blaercom. Aanvang: 20.00 uur, gelieve aanwezig te zijn om 19.45 uur. € 2,-, maximaal € 20,00 voor de hele zomer.

deze zomer

Marten Jaarsma

Marten Jaarsma exposeert in Ziekenhuis Tergooi Blaricum. Jaarsma is technisch gevormd aan de Gooise Academie voor Beeldende Kunsten in Laren. Hij stimuleert zijn beschouwers "out-of-the-box" te kijken. Nog tot 15 juli.

Expositie Piet Klaasse

In de Eemnesser Oudheidkamer is de tentoonstelling 'Was getekend, Piet Klaasse' te zien. Piet Klaasse was een bekende tekenaar en aquarellist. Hij heeft diverse tekeningen gemaakt van Eemnessers en Eemnesser taferelen. Deze zijn te zien in zijn expositie. Het is een initiatief van de Historische Kring Eemnes. Elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Gratis. www.historischekringeemnes.nl

Zomerexpositie Jan Min

Jan Min exposeert bij De kunst van Lilly Zeligman, de Torenlaan 4-8 in Laren. De kunstenaar maakt impressionistisch werk, zoals zeer verfijnde aquarellen waar de kleur van afspat. Zijn schilderijen worden opschreven als heel detaillistisch, vol mystieke sfeer waar licht en donker elkaar sterk afwisselen. Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.lillyzeligman.com.

Alledaagse kunst

Architect en meubelontwerper Alex van Straten en kunstenares Hanneke Setz laten tot en met zaterdag 19 juli in ZevenendZes in Laren hun 'alledaagse' kunstwerken zien. Meubels en objecten die elk op zich een kunstwerk zijn, maar die tegelijkertijd functioneel zijn. Bovendien ligt er aantal kleden van het Franse cc-tapis: kunst om overheen te lopen. Adres: Zevenend 6 in Laren.

7 fotoclubs

Leden van 7 verschillende fotoclubs uit 't Gooi tonen verrassende series in Revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen, aan de Crailoseweg. Openingstijden: ma t/m vr. van 09.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Fotografie

Fotograaf Arnold Berkhout heeft foto's gemaakt van mensen die naar mensen kijken. Samen met fotografe Margot van Brakel is een serie foto's genomen. Het resultaat is de expositie 'Mensen die kijken naar mensen', te bewonderen bij Kunstcentrum Kijkoor aan de Eikenlaan in Eemnes.


Kijken bij Natuurbrug Laarderhoogt

LAREN - Rijkswaterstaat plaatst in de nachten van vrijdag 11 juli en zaterdag 12 juli 25 liggers voor de Natuurbrug Laarderhoogt. De liggers, balken van 43 meter lang en met een gewicht van circa 100.000 kilo, worden met de grootste precisie gelegd, een indrukwekkend gezicht. Publiek is in de nacht van vrijdag 11 juli welkom om deze spectaculaire werkzaamheden te aanschouwen.

Om de werkzaamheden goed te kunnen zien, is een speciale kijklocatie ingericht. Die is alleen open op vrijdag 11 juli tussen 23.00 en 01.00 uur. De locatie is te bereiken vanaf de Naarderstraat naast ziekenhuis Tergooi. Parkeren kan op het parkeerterrein van Tergooi, een verkeersregelaar wijst de weg naar de kijklocatie. Koffie en thee staan klaar. Er zijn geen zitplekken op de kijklocatie.

Rond 24.00 uur wordt de eerste ligger in het ecoduct geplaatst.

Arnoud Berhout exposeert zijn foto's in KijEemnes.