Als je ergens een mooie foto kunt maken, dan is het in Laren.
Als je ergens een mooie foto kunt maken, dan is het in Laren.

Instagrammers melden zich in Laren

LAREN - De Larense kunstenares en fotografe Ineke Vaasen heeft voor zaterdag 30 augustus een Instameet in Laren op touw gezet. Een Instameet? Dat is een samenkomst van instagrammers en andere (amateur)fotografen. Er zijn al veel aanmeldingen.

Instagram is de razendpopulaire app waarmee foto's gemaakt, bewerkt en gedeeld kunnen worden. De samenkomsten en wedstrijden die ermee worden gehouden steken inmiddels overal ter wereld de kop op. Deze zomer dus ook in Laren. Onder de noemer 'Let's Picture Laren NH' wordt de deelnemers gevraagd mooie kiekjes van Laren te maken. Het thema is 'Laren anders… door de lens van (niet) Laarders'.

Markante plekken
De deelnemers maken de foto's met hun smartphone, compact- of spiegelreflexcamera tijdens een wandeling langs markante plekken in Laren zoals de akkers, monumenten, kleine straatjes, de Brink, plekken waar Jacob Olie (historische fotograaf) foto's maakte en werplekken van kunstenaars die in Laren gewoond en gewerkt hebben. Op zich zijn al die Instagrammers in het dorp al een foto waard, maar dat terzijde. De resultaten van de fotowandeling zijn eind oktober te zien in de (H)art galerij in het Brinkhuis.

Ineke Vaasen wil Laren op deze wijze promoten en geeft belangstellenden uit heel Nederland de kans om de schoonheid van het dorp te ontdekken en op foto vast te leggen. De belangstelling voor deze Instameet is nu al groot, gezien de reacties die binnenkomen op Instragram en de Facebookpagina: Let's picture Laren NH, zo laat Vaasen weten. "Het zal zeker een succes zal worden."