Bibliotheken starten
met Voorleeskrachten

REGIO - VoorleesKrachten, zo worden ze genoemd. Vrijwilligers die regelmatig verhalen, romans of poëzie voorlezen aan ouderen. Er zijn nog lang niet genoeg voorleeskrachten.

Het project VoorleesKrachten is een initiatief van de Stichting Thuis in Dementie en wordt vorm gegeven in samenwerking met Versa Welzijn en de bibliotheken in onder andere Huizen, Laren, Blaricum en Eemnes. Door de samenwerking komen (kwetsbare) ouderen weer in aanraking met boeken, poëzie, lezen en literatuur, aansluitend bij hun wensen en mogelijkheden.

Om nog meer vrijwilligers te werven en zoveel mogelijk woonzorghuizen en centra met dagbesteding te wijzen op de voorleesmogelijkheden verscheen deze week een speciale folder. De informatie is ook op de websites van de bibliotheken terug te vinden. De bibliotheken zorgen voor de vakkundige training voor de vrijwilligers, een bibliotheekabonnement om gebruik te maken van de collecties op maat en het overleg tussen vrijwilligers, activiteitenbegeleiders en bibliotheekmedewerkers, waarin ervaringen en informatie worden uitgewisseld.

Belangstellenden voor het project kunnen contact opnemen met de bibliotheek. Voor Huizen, Laren en Blaricum: info@bibliotheekhlb.nl of (035) 697300; voor Eemnes debibliotheek@debibliotheek.org (0294) 412704.