Tergooi Blaricum stap verder met vernieuwen en uitbreiden

BLARICUM - Tergooi in Blaricum krijgt een nieuwe hoofdentree, een parkeergarage en een nieuwe uitrit voor de ambulances. Ook de routing rond het ziekenhuis wordt veiliger gemaakt. Over vier jaar moet het klaar zijn.

Dat blijkt in het ontwerpbestemmingsplan dat het college van B en W van Blaricum heeft vrijgegeven voor zienswijzen. Het gaat om een beperktere uitbreiding dan in eerdere plannen. De Blaricumse locatie van Tergooi krijgt een breder functieprofiel. Het wordt meer dan alleen een ziekenhuis, zo meldt de zorginstelling op de website. "Natuurlijk kunnen mensen er straks terecht voor hun zorg op de poliklinieken en dagbehandeling. Ook kunnen (onderdelen van) verpleeg- of verzorgingshuizen zich in het gebouw vestigen, net als zelfstandige behandelcentra en gezondheidscentra. Daarnaast gaat deze locatie ruimte bieden aan functies die een binding hebben met zorg. Te denken valt aan wellness, onderwijs, kantoren en woon- of hotelfuncties." Tergooi locatie Blaricum breidt uit met circa 5.000 vierkante meter. Het huidige gebouw is ongeveer 45.000 vierkante meter. Dat wordt een beperkte uitbreiding genoemd. "Door een nieuwe hoofdentree kunnen patiƫnten en bezoekers zich straks beter in het gebouw oriƫnteren", aldus Tergooi. Verder komt op het terrein een nieuw gebouw voor de ambulance uitrijpost. Ook de routing op het terrein verandert. Dat alles moet leiden tot een betere verkeersveiligheid.

Parkeren
Het parkeren wordt helemaal anders. Driekwart van de in totaal 760 parkeerplaatsen rondom het ziekenhuis verdwijnen. Daar komt een nieuwe parkeergarage voor terug met een capaciteit van 500 parkeervakken. Aan de westkant van het ziekenhuis blijven 260 parkeerplaatsen beschikbaar, zodat het totaal aantal parkeerplaatsen gelijk blijft aan het huidige aantal.

De vernieuwing van Tergooi in Blaricum is afgestemd op de nieuwbouw van Tergooi in Hilversum. Volgens planning zijn de nieuw- en verbouw in 2018 gerealiseerd.