Bertram Terpstra voor het nieuw geopende BNA architectenbureau in Laren.
Bertram Terpstra voor het nieuw geopende BNA architectenbureau in Laren. Foto: Dennis Brandsma

Totaalconcept bij Designa Interieur-Architectuur BNA

LAREN – Designa Interieur - Architectuur BNA heeft haar deuren geopend aan de Torenlaan 2 in Laren. Wie binnenloopt in deze studio voor architectuur wordt hartelijk ontvangen en kan er terecht voor advies over nieuw- of verbouwplannen. Met ruim 20 jaar ervaring weet Bertram Terpstra met zijn team een totaalconcept te leveren van interieur-architectuur, bouwmanagement en styling. Met als belangrijkste uitgangspunt, het ontzorgen van de klant.

Bij Designa Interieur - Architectuur BNA kunnen mensen ook terecht voor een deelverbouwing van bijvoorbeeld de keuken, badkamer of serre. "Bij Designa werken architecten die zich specifiek bezighouden met interieur of exterieur. Indien gewenst betrekken we onze lichtadviseur, tuinarchitect of meubelmaker bij het projectteam, zodat we met dit team samen met de opdrachtgever zijn of haar woonwensen kunnen realiseren", vertelt Bertram Terpstra.
De visie van Designa is dat er van binnenuit naar buiten wordt ontworpen. "We inventariseren de interieureisen en wensen voor een optimaal woon-werkcomfort. Tijdens dit proces inspireren we onze klanten en dragen suggesties aan.
Als de binnenruimten zijn ontworpen qua woonfuncties, maatvoering en de woonwensen zijn ingevuld, wordt de buitenschil ontworpen." Hoewel dit vanzelfsprekend lijkt, wordt in de architectuur meestal andersom gedacht, van buiten naar binnen.
Bertram Terpstra is meer dan 20 jaar geleden gestart met een studio voor interieurarchitectuur in Hilversum. Na vele verbouwadviezen te hebben gegeven werd hij door een vaste klant gevraagd om ook zijn villa te ontwerpen. Deze klant ervoer de combinatie van architectuur en interieurarchitectuur als een meerwaarde.
Bij Designa ontmoeten niet alleen de diverse disciplines elkaar in een creatieve omgeving, ook de oude en nieuwe werkmethoden. "We ontwerpen handmatig in combinatie met de nieuwste computertechnieken. Een optimale match tussen creativiteit en efficiëntie."

Moodboards
Designa stelt alles in het werk om de klant een beter beeld te geven wat zij kunnen verwachten. Dit is te zien in schetsvorm in combinatie met moodboards, die in de presentatiewand aan de Torenlaan getoond worden. In de speciaal ingerichte stalenkamers kan de klant een keuze maken uit de meest uiteenlopende en recente materialen. "Indien gewenst kunnen wij onze interieurstylistes bij het project betrekken vanuit onze vestiging in Hilversum, waar wij een showroom hebben van 600 vierkante meter met exclusieve designmeubelen, stoffen etcetera. Hier worden de meubilering- en stofferingsplannen naar het smaakprofiel van de klant gecreëerd."

Verlichtingsplan
Een belangrijk punt waar Bertram Terpstra nog op wil wijzen, is het verlichtingsplan. Een interieur komt pas echt tot leven met een goed lichtadvies. Bij ieder interieurontwerp hoort een lichtplan. Bertram kan nog uren bevlogen praten over zijn vak, zijn ideeën, de mensen die er werken en de mensen waarmee Designa samenwerkt. "Ik hoop dit werk nog heel lang te kunnen doen."
Met de zaak in Laren heeft hij weer een mooie stap voorwaarts gezet met zijn bedrijf. "We hebben juist voor deze locatie gekozen, omdat mensen hier makkelijk kunnen binnenlopen en inspiratie op kunnen doen. Iedereen is van harte welkom voor een vrijblijvend advies."