Afbeelding

Frank de Kruijf

Geƫerd met Huizer Insigne,
oud-voorzitter Turnlust.
52 jaar, Huizer sinds 1988

Turnen?
"Zelf heb ik meer dan 20 jaar actief geturnd bij Bussumse verenigingen. Toen we in Huizen kwamen wonen, werden mijn dochters lid van Turnlust. Mijn dochters turnen al lang niet meer. Ik ben echter bij Turnlust blijven hangen en heb diverse bestuursfuncties vervuld. De laatste vier jaar als voorzitter."

Belangrijke dingen in het leven?
"Mijn gezin, een goede gezondheid en het kunnen genieten van de Oostenrijkse en Zwitserse omgeving, onze favoriete vakantiebestemming. Daarnaast geniet ik als ik iets voor anderen kan betekenen, zoals bij Turnlust."

Favoriete schrijver?
"
David Baldacci en John Grisham."

Favoriete muziek?
"Muziek uit de jaren '80."

Je hebt een vrije dag, wat ga je doen?
"
Een uurtje fietsen door het bos, een rondje Gooimeer doen of een tochtje naar de Loosdrechtse Plassen. Samen met mijn vrouw. Mogelijkheden voor een route zijn er te over."

Wat is je beste eigenschap?
"
Dat zou moeten zijn dat ik een actiegerichte aanpakker ben. Altijd bereid om de handen uit de mouwen te steken."

En je slechtste?
"
Soms ben ik te perfectionistisch."

Jeffrey Wammes of Epke Zonderland?
"
Dan ga ik toch echt wel voor Epke Zonderland. Zijn gouden medaille in Londen heeft met name het jongensturnen een flinke boost gegeven. Ook Turnlust heeft hiervan kunnen profiteren."

Waar maak je je zorgen om?
"Steeds vaker hoor ik om mij heen dat het aantal vrijwilligers bij onze (sport)verenigingen in Huizen terugloopt en dat bestuursleden moeilijk te vinden zijn. Meer en meer werk komt hierdoor op steeds minder schouders terecht. Daarom hierbij een oproep aan eenieder om de handen uit de mouwen te steken."