Sanne van der Weijden en Christiaan van der Horst krijgen de sleutel.
Sanne van der Weijden en Christiaan van der Horst krijgen de sleutel.

'We gaan hier een mooie toekomst tegemoet'

BLARICUM - Aalberts Bouw heeft de eerste woning van het project Levenslust in de Blaricummermeent opgeleverd. Sanne van der Weijden en Christiaan van der Horst, de toekomstge bewoners, kregen de sleutels overhandigd en konden meteen in hun nieuwe woning aan de slag. "Het wordt de komende weken flink klussen."

Sanne en Christiaan zochten een woning die centraal gelegen was in Nederland. Hun oog viel op de Blaricummermeent. Het eerste huis waar ze in geïnteresseerd waren bleek al verkocht. In het informatiecentrum lieten ze zich informeren over de andere lopende en toekomstige nieuwbouwprojecten in de Blaricummermeent. "Ons oog viel al snel op het project Levenslust. De medewerkster wist ons te vertellen dat de huizen een week eerder de verkoop in waren gegaan en dat die week ook een informatiebijeenkomst was georganiseerd waar al de nodige geïnteresseerden bij aanwezig waren. Diezelfde dag hebben we aangegeven geïnteresseerd te zijn in één van de hoekwoningen. Hierna ging alles in een stroomversnelling: twee dagen later zaten we al bij de makelaar en niet veel later daarna was de aankoop van onze nog te bouwen nieuwbouwwoning rond", zo leggen ze uit.

Rond de jaarwisseling ontmoetten alle toekomstige bewoners elkaar tijdens een door Aalberts Bouw georganiseerde bijeenkomst. "Je bent toch benieuwd wie je nieuwe buren worden, of er een klik is. Wat bleek: een leuk gemêleerd gezelschap. De gemiddelde leeftijd ligt onder de dertig en we zitten allemaal ongeveer in dezelfde levensfase", vertellen Sanne en Christiaan.

Afgelopen donderdag mochten ze de sleutel van hun nieuwe stulpje in ontvangst nemen. "Het wordt de komende weken flink klussen maar het was het wachten meer dan waard. We hebben een schitterend huis centraal gelegen in Nederland in een natuurrijke omgeving. Daarnaast hebben we ontzettend leuke buren en gaan we gezamenlijk een mooie toekomst tegemoet."

Tweede fase
Het project bestaat uit vijftien woningen waarvan de eerste acht nu zijn gebouwd, waarvan één twee-onder-één-kap. Ze liggen aan de rand van de Blaricummermeent en zijn verdeeld over vier blokken. Wat opvalt is dat de woningen verschillende kleuren hebben. De bouw van de tweede fase is nu ook gestart. De woningen worden compleet aangeboden, met onder meer een fraai afgewerkte keuken en badkamer, tegen een scherpe prijs. Kopers kunnen met pakketten hun woning verder personaliseren. De bouwer noemt dat het 'Aalberts Doordacht Wonen-concept'.