De Artist Impression van de nieuwe accommodatie van s.v Huizen met daaraan vast de nieuwe sporthal.
De Artist Impression van de nieuwe accommodatie van s.v Huizen met daaraan vast de nieuwe sporthal.

Nieuwe accommodatie
s.v. Huizen opgeleverd

HUIZEN - De nieuwe accommodatie van s.v. Huizen is opgeleverd. Er wordt op dit moment hard gewerkt om alle laatste dingen in orde te brengen, zodat op 22 augustus de officiële opening met de leden plaats kan vinden en op de 23e met de andere gebruikers van de hockeyclub en basketbalclub. Vanaf 19 augustus vinden er bij s.v. Huizen activiteiten plaats en op de 23e houdt de club een open dag, waar iedereen welkom is.

Aan tafel zitten voorzitter van de club Sjaak Veerman en secretaris Koos Drooger. De laatste was namens s.v. Huizen projectleider voor de nieuwbouw. Zij vertellen over de aanloop naar het nieuwe complex en hoe uiteindelijk nu een nieuw clubonderkomen is gerealiseerd.
Veerman: "Wij hebben altijd gezegd de velden gaan voor stenen. Daarmee wilden we zeggen dat ons belang allereerst bij de velden ligt en daarna pas bij een accommodatie. Op de velden wordt immers gespeeld en het clubhuis was functioneel prima in orde." Geïnvesteerd werd er in het draaien van het hoofdveld, het bouwen van een nieuwe tribune en kunstgras op dit veld.
"Toen kwam de gemeente Huizen met plannen voor een nieuwe sporthal. Daar was behoefte aan. Die was op ons veld 2 gepland. Wij gaven aan dat wij hierover mee wilden denken en er aan mee wilden werken. De raad in Huizen vond echter dat er dan wel een groot bouwvolume zo direct aan de weg kwam en wilde iets anders. Uiteindelijk werd het dus een sporthal met onze accommodatie er aan vast."
Bewust is door de club weer gekozen voor een eigen gebouw. "Je kunt je voorstellen dat dit financieel uiteindelijk beter uitkomt. Immers, huren gaan steeds omhoog. Hier kun je de lasten goed van inschatten, want die blijven redelijk hetzelfde en gaan uiteindelijk omlaag. Bovendien zijn mensen trots op een eigen accommodatie."

Dat is ook te merken, want regelmatig komen er even mensen een kijkje nemen op de locatie. En zo'n circa honderd mensen van de club dragen vrijwillig hun steentje bij. Zoals de twee bestuursleden aan tafel, maar ook de mensen die helpen opruimen, inrichten, schoonmaken, loten verkopen en dat soort zaken. Dat is bijna eentiende van de club, aangezien het ledental rond de 1050 schommelt.

De nieuwe accommodatie herbergt voor de 55 teams maar liefst 20 kleedkamers, met in de doucheruimte gekleurde stroken tegels in de clubkleuren geel en groen. Twee van de kleedkamers zijn geschikt voor minder validen. Daarnaast zijn er drie scheidsrechterkleedkamers, een materiaalhok, een medische ruimte, een kantine met keuken, een grote opslagruimte, een biertank-installatie met drie vaten van elk 500 liter, een ruimte voor de koelcel, vier toiletgroepen, een toilet voor minder validen, een was/droogruimte, een archiefruimte en boven is een prachtig terras, grenzend aan het wedstrijdsecretariaat en de bestuurskamer annex ontvangstruimte voor de businessclub en sponsoren. Een droom voor de club is daarmee na vijf jaar uitgekomen. Reden om te vieren met een feestweek, waar de club een krant voor maakt, die huis aan huis wordt verspreid.

Drooger (l) en Veerman bij de eerste steen van ere-voorzitter Henk de Lange.
In de kantine wordt de laatste hand gelegd aan de bar.