Kinderboerederij de Warande gaat deze zomer op waterdiertjesexcursie.
Kinderboerederij de Warande gaat deze zomer op waterdiertjesexcursie.

de hele zomer

Kinderboerderij

In de zomervakantie is kinderboerderij de Warande in Huizen extra lang geopend. De nieuwe openingstijden zijn: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Tevens worden er leuke waterdiertjesexcursies georganiseerd voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Onder begeleiding van ervaren vrijwilligers gaan de kinderen in groepen van maximaal 10 deelnemers onderzoeken wat er allemaal in de vijvers van het Huizer Stadspark leeft. Deelname is gratis en vol is vol dus tijdig inschrijven is gewenst. De mini-excursies zijn op 25/07, 30/07, 08/08 en 13/08 van 13.30 tot 15.00 uur. Bij inschrijving graag leeftijd, tel. nr en datum van deelname opgeven via info@kibohuizen.nl. Om veiligheidsredenen mogen kinderen zonder zwemdiploma alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.

donderdag 17 juli

Bijeenkomst Veteranen

Kop Veteranen Sociëteit Huizen houdt een bijeenkomst voor alle veteranen die deelnamen aan het bezoek aan het Oorlogsmuseum. Tijd: 15.00 tot 17.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in de Brassershoeve aan de Waterstraat.

woensdag 23 juli

Rondleiding Jan Zondag

Op woensdag 23 juli om 14.00 uur geeft de conservator van het Huizer Museum een rondleiding over de tentoonstelling 'Een poëtische Zondag'. De kunstenaar Jan Zondag is maar bij een klein publiek bekend. Conservator Margriet van Seumeren zal vertellen over de mens Jan Zondag, zijn ontwikkeling en reizen. De tentoonstelling is te zien t/m 30 augustus. Huizer Museum, Achterbaan 82. Kijk voor openingstijden en entreeprijzen op www.huizermuseum.nl.

woensdag 30 juli

Alzheimercafé

Inwoners van Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren, Naarden en Bussum met dementie kunnen een gesprek houden op een informele ontmoetingsplek. Het gesprek is ook voor verwanten van dementerenden. Er wordt besproken hoe er moet worden omgegaan met veranderingen van dementerenden. Inloop vanaf 19.00 uur, het gesprek start om 19.30 uur in het café van de Stichtse Hof aan de Naarderstraat in Laren.

14 en 15 augustus

Kinderzomerspektakel

De Hilt verzorgt twee spetterende zomerdagen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het zijn de Crazy Cartoon Days in en om de Hilt. Alles draait om de familie Duck, Toy story, Shrek, Pocahontas, Winnie de Pooh, Belle en het Beest, Bambi, Sneeuwwitje, Ariël en Mickey en Goofy. De eerste dag gaan aanwezigen een groepsvlag maken en spelletjes spelen. De tweede dag komen weer de spectaculaire luchtkussens tevoorschijn, een waterspel kussen, een stormbaan van 46 meter lang met basejump kussen en een bungee trampoline. Uiteraard ontbreekt de brandweer van Eemnes ook deze keer niet met hun schuimkanon. Kaarten: €15,-, te koop in de Hilt. Speciale voorverkoop vindt plaats op 18 juli, van 10.00 tot 14.00 uur en indien er nog kaarten zijn maandag 11 augustus van 12.00 tot 16.00 uur.

zondag 17 augustus

Koffieconcert en Familievoorstelling

Goois Openlucht Theater Eemnes verzorgt 17 augustus een koffieconcert met Markus Blaaskwintet. Het concert begint om 12.00 uur. Om 15.00 uur kan de familievoorstelling 'Oren op steeltjes' van Opera Anders aanschouwd worden. Kosten: € 6,-.

deze zomer

Zomerbridge

De Bridgegooiers houdt tot eind augustus elke donderdagavond een bridgeavond in Blaercom. Aanvang: 20.00 uur, gelieve aanwezig te zijn om 19.45 uur. € 2,-, maximaal € 20,00 voor de hele zomer.