Eigenaar Rienk van den Brink voor zijn kookwinkel in Huizen.
Eigenaar Rienk van den Brink voor zijn kookwinkel in Huizen.

Dima verdwijnt volgend jaar definitief uit Huizen

door Geja Lahpor

HUIZEN - Kookwinkel Dima, in het voormalige postkantoor, sluit volgend jaar de deuren. Nu al schreeuwen de posters en uitgangborden: "Opheffingsuitverkoop, enorme korting, totale leegverkoop". Eigenaar Rienk van den Brink gaat verder in Bussum en zal Huizen missen.

Op de vraag waarom Dima uit Huizen weggaat vertelt Rienk: "Dit pand is van de gemeente Huizen, oorspronkelijk bedoeld voor het Keucheniusplan; het plan voor een nieuw winkelcentrum. Ik kan het pand maximaal voor twee jaar huren, daarna moet ik er drie maanden uit met doorbetaling. En dat steeds opnieuw. Daarom stop ik er volgend jaar augustus mee en inmiddels heb ik al een winkel in Bussum waar ik naartoe ga, tenzij een andere huurder interesse toont, dan ga ik er eerder uit."
Met enige weemoed kijkt Rienk terug op dertig jaar ondernemerschap in Huizen. "Ik ben destijds begonnen met de cd-winkels Pro-Disco en tien jaar geleden ben ik gestart in de Havenstraat met Dima. In de Kerkstraat zit ik nu inmiddels alweer drie jaar. Tijdens die lange periode heb ik een vaste klantenkring opgebouwd met veel leuke en waardevolle contacten. Daarom vind ik het jammer om zakelijk uit Huizen weg te gaan. Ik heb er altijd met veel plezier gewerkt".
Dat blijkt als we met Rienk een rondje lopen langs zijn ruime collectie in kookgerei, serviesgoed, woondecoratie en accessoires. Heel veel artikelen zijn nergens anders verkrijgbaar, zegt hij. "Boeken als 'Uitgekookt', met als subtitel 'Waarom de cavia niet in de magnetron mag en andere verhelderende inzichten in de keuken', geschreven door Anneke Smit uit Huizen, is leuk om zelf te hebben, maar ook om cadeau te geven. En voor de liefhebbers is 'Het grote chocolade kookboek' of 'Miss Dahle heerlijkheden' van Sophie Dahl een echte eye-opener."
De klanten zullen het ongetwijfeld jammer vinden dat Dima weggaat. Ze hebben nog een jaar de tijd om er aan te wennen.