Musicus Dirk-Jan Honing speelt op het Leeflang-orgel in de Meentkerk in Huizen.
Musicus Dirk-Jan Honing speelt op het Leeflang-orgel in de Meentkerk in Huizen.

vrijdag 25 juli

Concert Dirk-Jan Honing

De Huizer musicus Dirk-Jan Honing geeft op 25 juli voor het laatst een orgelconcert op het Leeflang-orgel in de Meentkerk te Huizen. Op het programma staan werken van Alain, Bach, Marini, Gabrieli, De Grigny, Da Bergamo en Franck. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een gift in de collecte na afloop wordt erg op prijs gesteld. Na afloop van het concert wordt een kopje koffie of thee aangeboden.

zaterdag 26 juli

Curiosamarkt

Tijdens de jaarlijkse curiosamarkt in Winkelcentrum Oostermeent te Huizen worden dit jaar 100 kramen verwacht die hun waren tonen en verkopen. Het aanbod belooft gevarieerder dan andere jaren te zijn.
De organisatie zocht dit jaar naar meer woondecoratie, mode en trendy zaken die de curiosamarkt een geheel nieuwe uitstraling geven. Ook aan de kinderen is gedacht: voor hen ligt de nieuwe speelboot te wachten in het grotendeels gerenoveerde winkelcentrum. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Kringloopwinkel Servitas

Kringloopwinkel Stichting Servitas aan de Poolvos 2 te Huizen heeft kinderkleding en kinderspeelgoed vanaf € 0,50. Er is een groot assortiment aan meubels, huishoudelijke artikelen en dameskleding. Veel boeken en dvd's zijn tegen afbraakprijzen te koop. De kringloopwinkel is geopend van 10.00 tot 14.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan ouderen en mindervaliden. Een reclamebord wijst bezoekers vanaf de Monnickskamp de weg naar de winkel.

zondag 27 juli

Samenkomst Magda
Witsiers

Magda Witsiers verzorgt een samenkomst in muziekcentrum Schering & Inslag aan de Eemnesserweg 15 in Laren. Zij spreekt namens de Leraren van de Wereld van de Wijsheid. Zij nodigen aanwezigen uit om op een andere manier naar het leven te kijken. Zij beginnen met het doorgeven van een inleidend symbolisch beeld, dat aansluit bij wat er onder de bezoekers leeft. Daarna geven zij hier uitleg over en is het de bedoeling dat iedereen dit beeld met betrekking tot zijn eigen situatie gaat bekijken. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. De zaal zal voor iedereen opengaan om 13.30 uur, de samenkomst begint om 14.00 uur. Er zal een mand staan voor een vrijwillige bijdrage. www.wereldvandewijsheid.nl

woensdag 30 juli

Alzheimercafé

Inwoners van Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren, Naarden en Bussum met dementie kunnen een gesprek houden op een informele ontmoetingsplek. Het gesprek is ook voor verwanten van dementerenden. Er wordt besproken hoe er moet worden omgegaan met veranderingen van dementerenden. Inloop vanaf 19.00 uur, het gesprek start om 19.30 uur in het café van de Stichtse Hof aan de Naarderstraat in Laren.

donderdag 31 juli

Muziek op de Meent

Elke laatste donderdag van de maand is er in 't Meenthuis in Blaricum muziek te beluisteren in de concertserie Muziek op de Meent. Zangeres Colette Wickenhagen staat deze maand op het podium van restaurant 't Meenthuis op de Blaricummermeent. Zij kreeg haar bekendheid als jazz-vocaliste en heeft concerten gegeven in verschillende landen. Haar band bestaat deze avond uit pianist Nick van den Bos, saxofonist Clous van Mechelen, contrabas Nol van Bennekom en Remco van Schaik op drums. Het concert begint om 19.30 uur, toegangsprijs is € 5,-.

donderdag 14 augustus en vrijdag 15 augustus

Kinderzomerspektakel De Hilt

De Hilt verzorgt twee spetterende zomerdagen voor kinderen van zes t/m twaalf jaar. Het zijn de Crazy Cartoon Days in en om De Hilt. Alles draait om de familie Duck, Toy Story, Shrek, Pocahontas, Winnie de Pooh, Belle en het beest, Bambi, Sneeuwwitje, Ariël en Mickey en Goofy. De eerste dag gaan aanwezigen een groepsvlag maken en spelletjes spelen. De tweede dag komen weer de spectaculaire luchtkussens tevoorschijn: een waterspelkussen, een stormbaan van 46 meter lang met basejumpkussen en een bungeetrampoline. Uiteraard ontbreekt de brandweer van Eemnes ook deze keer niet met hun schuimkanon. Kaarten: € 15,-, te koop in De Hilt op maandag 11 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. www.dehilt.nl.

zondag 17 augustus

Koffieconcert en familievoorstelling

Goois Openlucht Theater Eemnes verzorgt 17 augustus een koffieconcert met het Markus Blaaskwintet. Het concert begint om 12.00 uur. Om 15.00 uur kan wordt de familievoorstelling 'Oren op steeltjes' van Opera Anders opgevoerd. Kosten: € 6,-.

tot woensdag 27 augustus

Expositie 7 fotoclubs

Leden van 7 verschillende fotoclubs uit 't Gooi tonen verrassende series in Revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen, aan de Crailoseweg. Openingstijden: ma t/m vr. van 09.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Colette Wickenhagen staat deze maand op het podium van 't Meenthuis.