Voorlopig blijft de naam Wolff hier nog wel staan.
Voorlopig blijft de naam Wolff hier nog wel staan.

Kinepolis neemt bioscopen van Wolff over

HUIZEN - Kinepolis neemt de bioscopen van Wolff over, waaronder die in Huizen. Wat betekent dit voor de bezoekers? CEO Eddy Duquenne geeft aan dat als er al iets verandert dat meer een evolutie zal zijn dan een revolutie. "Ik heb de bioscoop in Huizen al bezocht en het lijkt ons een aantrekkelijke bioscoop."

Het Belgische Kinepolis heeft al bioscopen in Belgiƫ, Frankrijk, Spanje, Zwitserland en Polen. Met de overname vestigt het bedrijf zich ook in Nederland. Naast de bioscoop in Huizen worden nog acht bioscopen overgenomen en kan Kinepolis in Utrecht en Dordrecht een megabioscoop gaan bouwen.

Duquenne was maandag in Utrecht om kennis te maken met de managers van de bioscopen. "Ik heb net de manager in Huizen gesproken, Nicoline Kok. Samen met haar gaan we aan de slag om het publiek beter te leren kennen. De wensen van de bezoekers zijn namelijk voor ons belangrijk", vertelt de CEO.

"Wie is onze klant, welke filmbeleving wil iemand? Dat zijn vragen waar wij een antwoord op willen. Dat bepaalt het aanbod van films in de bioscoop en dat hoeven niet allemaal blockbusters te zijn. In Belgiƫ hebben we een bioscoop in een plaats met een grote Turkse gemeenschap. Daarvoor houden wij de Turkse films in de gaten. De tweede beste film die daar gedraaid heeft, was een Turkse film." Op de vraag of er in Huizen ook films gedraaid zullen worden die specifiek zijn afgestemd op de bezoekers die daar naar de film gaan, antwoordt hij bevestigend.

Hij geeft aan dat Kinepolis een bedrijf is dat bekend staat om het 'state of the art'-geluid en het zitcomfort. "We moeten immers concurreren met wat bezoekers thuis aan filmbeleving hebben. Ik heb gezien dat de bioscoop in Huizen al een stuk aan onze hoge normen voldoet. We gaan nu inventariseren in welke mate dingen nog verbeterd moeten worden en wanneer dat dan eventueel gaat gebeuren." Voorlopig hoeven bezoekers nog geen grote veranderingen te verwachten: "Er zal geen revolutie plaatsvinden. Eerder een evolutie. We gaan rustig kijken wat het beste is voor elke bioscoop. We moeten goed kijken waar we gaan investeren."
Op de vraag wanneer bezoekers in Huizen iets van de overname gaan merken, kan hij nu dan ook geen antwoord geven.
Maar gaat de naam nog veranderen? "Dat is ook iets dat we nog moeten bekijken. De naam Wolff is natuurlijk nu goed bekend bij de mensen. Misschien dat we er klein Kinepolis bij zetten, maar ook dat weet ik nu nog niet. Dat zullen we nog wel zien."