De poster van de expositie van zeven fotoclubs uit de regio.
De poster van de expositie van zeven fotoclubs uit de regio.

woensdag 30 juli

Alzheimercafé

Inwoners van Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren, Naarden en Bussum met dementie kunnen een gesprek houden op een informele ontmoetingsplek. Het gesprek is ook voor verwanten van dementerenden.
Er wordt besproken hoe er moet worden omgegaan met veranderingen van dementerenden. Inloop vanaf 19.00 uur, het gesprek start om 19.30 uur in het café van de Stichtse Hof aan de Naarderstraat in Laren.

donderdag 31 juli

Muziek op de Meent

Elke laatste donderdag van de maand is er in 't Meenthuis in Blaricum muziek te beluisteren in de concertserie Muziek op de Meent. Zangeres Colette Wickenhagen staat deze maand op het podium van restaurant 't Meenthuis op de Blaricummermeent. Zij kreeg haar bekendheid als jazz-vocaliste en heeft concerten gegeven in verschillende landen.
Haar band bestaat deze avond uit pianist Nick van den Bos, saxofonist Clous van Mechelen, op contrabas Nol van Bennekom en Remco van Schaik bespeelt de drums. Het concert begint om 19.30 uur, toegangsprijs is € 5,-.

donderdag 14 augustus en vrijdag 15 augustus

Kinderzomerspektakel
De Hilt

De Hilt verzorgt twee spetterende zomerdagen voor kinderen van zes t/m twaalf jaar. Het zijn de Crazy Cartoon Days in en om De Hilt. Alles draait om de familie Duck, Toy Story, Shrek, Pocahontas, Winnie de Pooh, Belle en het beest, Bambi, Sneeuwwitje, Ariël en Mickey en Goofy. De eerste dag gaan aanwezigen een groepsvlag maken en spelletjes spelen. De tweede dag komen weer de spectaculaire luchtkussens tevoorschijn. Uiteraard ontbreekt de brandweer van Eemnes ook deze keer niet met hun schuimkanon. Kaarten: € 15,-, te koop in De Hilt. Kaartverkoop (indien er nog kaarten zijn) maandag 11 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. www.dehilt.nl.

tot vrijdag 15 augustus

Expositie 'Mensen die kijken naar mensen'

Fotograaf Arnold Berkhout heeft foto's gemaakt van mensen die naar mensen kijken. Samen met fotografe Margot van Brakel is een serie foto's genomen. Het resultaat is de expositie 'Mensen die kijken naar mensen', te bewonderen bij Kunstcentrum Kijkoor aan de Eikenlaan in Eemnes. De expositie is vrij toegankelijk.

zondag 17 augustus

Koffieconcert en
Familievoorstelling

Goois Openlucht Theater Eemnes verzorgt 17 augustus een koffieconcert met het Markus Blaaskwintet. Het concert begint om 12.00 uur. Om 15.00 uur wordt de familievoorstelling 'Oren op steeltjes' van Opera Anders opgevoerd. Kosten: € 6,-.

tot woensdag 27 augustus

Expositie 7 fotoclubs

Leden van 7 verschillende fotoclubs uit 't Gooi tonen verrassende series in Revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen, aan de Crailoseweg. Openingstijden: ma t/m vr. van 09.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

tot donderdag 28 augustus

Zomeravondbridge

Bridgeclub De Bridgegooiers houdt elke donderdagavond een bridgeavond in Blaercom. Aanvang: 20.00 uur, gelieve aanwezig te zijn om 19.45 uur. € 2,-, maximaal € 20,00 voor de hele zomer.

De stormbaan van het kinderzomerspektakel in Eemnes.