Afbeelding
Foto: Foto van Dijk

Marc Reitsma

Vrijwillger bij 6FM en KNRM Blaricum, tot 8 augustus nog 38 jaar, sinds 2007 inwoner van Huizen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben sinds 3 jaar freelance geluidstechnicus, onder andere bij enkele regionale omroepen, BNR Nieuwsradio en de Skyradio group."

Favoriete muziek?
"Mijn muzieksmaak is enorm breed, van klassiek tot spetterende rock en van techno tot jazz. Het ligt aan het moment en ook niet alles is mooi, maar ik kan van veel muziek genieten."

Met wie zou je een gesprek willen?
"Een gesprek met een wetenschapper die ook in jip-en-janneketaal dingen kan vertellen; dat vind ik razend knap. Robert Dijkgraaf, maar ook bijvoorbeeld Govert Schilling en Vincent Icke kunnen dat erg goed en daar kan ik uren naar luisteren."

Als je een dagje de burgemeester van Huizen was, wat zou je dan doen?
Als dagburgemeester zou ik in gesprek willen gaan met oude en nieuwe Huizers om te kijken of er meer wij-gevoel zou kunnen ontstaan. Ik als import-Huizer heb wel eens het idee dat oude Huizers erg stug overkomen maar het helemaal niet zijn en nieuwe Huizers helemaal niet zo losjes zijn als de oude Huizers wel vrezen."

Zeilboot of motorboot?
"Moeilijk kiezen tussen motorboot en zeilboot, maar als je een mooie wind hebt is zeilen wel heel fijn. Zeilboot dus maar."

Radio of TV?
"Radio. Invulling met beelden die je op tv ziet laat niks te fantaseren over. Op de radio kun je sfeer bouwen, je op een andere plek wanen. Radio heeft ook personele voordelen, je hebt veel minder mensen nodig om tot een fraai eindproduct te komen."

Online of ofline?
"Online, je kunt haast niet meer zonder internet of verbonden zijn met... Zo hebben we het allemaal met elkaar ingericht en helaas val je een beetje buiten de boot als je niet íets online doet."

NOS nieuws of RTL nieuws?
"NOS en RTL hebben beide goede kanten, maar NOS is stijfjes en RTL, zeker met die nieuwe decors op TV, is een beetje té... Ze doen allebei wel goed journalisiek werk. Ik kan niet kiezen."