Fotograaf Arnold Berkhout maakte foto's van mensen die naar mensen keken.
Fotograaf Arnold Berkhout maakte foto's van mensen die naar mensen keken.

Augustus

Yoga op het strand

Irene Hoogman geeft de hele maand augustus op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur gratis yoga op het strand aan de Zomerkade in Huizen. Geadviseerd wordt om tijdens de les prettige en loszittende kleding te dragen en een yogamat of grote handdoek mee te nemen. Voor de eindontspanning worden een vest of trui en sokken aangeraden. Meer info en aanmelden kan via 06-36305407.

9 augustus

Fietstocht

Fietsgilde 't Gooi rijdt zaterdag 9 augustus de middagtocht 'Drie Gooise Dorpen'. Het vertrek is om 13.30 uur van Gemeentehuis Huizen (Graaf Wichman 10). Kosten: € 3,00 p.p. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl

tot dinsdag 12 augustus

Zomerexpositie Jan Min

Jan Min exposeert bij De kunst van Lilly Zeligman, de Torenlaan 4-8 in Laren. De kunstenaar maakt impressionistisch werk, zoals zeer verfijnde aquarellen waar de kleur vanaf spat. Zijn schilderijen worden omschreven als heel detaillistisch, vol mystieke sfeer, waar licht en donker elkaar sterk afwisselen. Tijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.lillyzeligman.com.

donderdag 14 augustus en vrijdag 15 augustus

Kinderzomerspektakel
De Hilt

De Hilt verzorgt twee spetterende zomerdagen voor kinderen van zes t/m twaalf jaar. Het zijn de Crazy Cartoon Days in en om De Hilt. Alles draait om de familie Duck, Toy Story, Shrek, Pocahontas, Winnie de Pooh, Belle en het beest, Bambi, Sneeuwwitje, Ariël en Mickey en Goofy. De eerste dag gaan de kinderen een groepsvlag maken en spelletjes spelen. De tweede dag komen weer de spectaculaire luchtkussens tevoorschijn: een waterspelkussen, een stormbaan van 46 meter lang met basejumpkussen en een bungeetrampoline. Uiteraard ontbreekt de brandweer van Eemnes ook deze keer niet met het schuimkanon. Kaarten: €15,-, te koop in de Hilt. Indien er nog kaarten zijn: maandag 11 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. www.dehilt.nl.

tot vrijdag 15 augustus

Expositie

Fotograaf Arnold Berkhout heeft foto's gemaakt van mensen die naar mensen kijken. Samen met fotografe Margot van Brakel is een serie foto's genomen. Het resultaat is de expositie 'Mensen die kijken naar mensen', te bewonderen bij Kunstcentrum Kijkoor aan de Eikenlaan in Eemnes.

tot vrijdag 15 augustus

Kinderboerderij

In de zomervakantie is kinderboerderij de Warande in Huizen extra lang geopend. De nieuwe openingstijden zijn: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Tevens worden er leuke waterdiertjesexcursies georganiseerd voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Onder begeleiding van ervaren vrijwilligers gaan de kinderen in groepen van maximaal 10 deelnemers onderzoeken wat er allemaal in de vijvers van het Huizer Stadspark leeft. Deelname is gratis en vol is vol, dus tijdig inschrijven is gewenst. De mini-excursies zijn op 25/07, 30/07, 08/08 en 13/08 van 13.30 tot 15.00 uur. Bij inschrijving graag leeftijd, tel.nr en datum van deelname opgeven via info@kibohuizen.nl. Om veiligheidsredenen mogen kinderen zonder zwemdiploma alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.

zondag 17 augustus

Koffieconcert en familievoorstelling

Goois Openlucht Theater Eemnes verzorgt 17 augustus een koffieconcert met het Markus Blaaskwintet. Het concert begint om 12.00 uur. Om 15.00 uur wordt de familievoorstelling 'Oren op steeltjes' van Opera Anders opgevoerd. Kosten: € 6,-.

zondag 31 augustus

Koffieconcert en Familievoorstelling

Goois Openlucht Theater Eemnes houdt om 12.00 uur het Koffieconcert met BLUE (Band Uit Eemnes). Om 15.00 uur is de familievoorstelling 'Belle en het beest' van theatergroep Plan B te zien. Kosten: € 6,-.

tot woensdag 27 augustus

Expositie 7 fotoclubs

Leden van 7 verschillende fotoclubs uit 't Gooi tonen verrassende series in Revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen, aan de Crailoseweg. Openingstijden: ma t/m vr. van 09.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

tot donderdag 28 augustus

Zomeravondbridge

Bridgeclub De Bridgegooiers houdt elke donderdagavond een bridgeavond in Blaercom. Aanvang: 20.00 uur, gelieve aanwezig te zijn om 19.45 uur. € 2,-, maximaal € 20,00 voor de hele zomer.

tot zaterdag 22 november

Expositie Piet Klaasse

In de Eemnesser Oudheidkamer is de tentoonstelling 'Was getekend, Piet Klaasse' te zien. Piet Klaasse was een bekende tekenaar en aquarellist. Hij heeft diverse tekeningen gemaakt van Eemnessers en Eemnesser taferelen. Deze zijn te zien in zijn expositie. Het is een initiatief van de Historische Kring Eemnes. Elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Gratis. www.historischekringeemnes.nl.