De nieuwe vestiging van Freewear aan de Havenstraat in Huizen werd woensdag feestelijk geopend.
De nieuwe vestiging van Freewear aan de Havenstraat in Huizen werd woensdag feestelijk geopend. Foto: Bob Awick

'Onze collectie doet het goed, juist in deze tijd'

HUIZEN - Na vijftien jaar heeft kledingzaak Freewear de winkel in de Oostermeent ingeruild voor een grotere zaak aan de Havenstraat in het oude dorp, het voormalige pand van King Kong.

De officiële opening was woensdag. De zaak is nu twee keer zo groot en kan daardoor ook een ruimer assortiment voeren. Eigenaresse Hilda van der Mheem en bedrijfsleider Johan Boelhout zijn dik tevreden. Freewear heeft zeven vestigingen en de collectie is overal ongeveer hetzelfde, maar de inrichting in Huizen heeft toch een eigen touch: een trendy design met oude elementen die het sfeervol maken. "Dat is echt het werk van Johan", zegt Hilda.

Freewear wilde al langer wat groter in Huizen, maar dat was zo eenvoudig niet. Onlangs viel alles samen: het huurcontract in de Oostermeent liep af en in het oude dorp deed de kans zich voor aan de Havenstraat. De gewenste extra ruimte werd gevonden in de kelderruimte waarover dit winkelpand beschikt.

Vertrouwen
Investeren in een nieuwe zaak is vandaag de dag geen vanzelfsprekendheid meer. Freewear, dat in maart ook al een nieuwe zaak in Leusden opende, heeft er volop vertrouwen in. "Ja, het is soms lastig, maar we deden het al goed in de Oostermeent, dat zal echt niet minder worden nu we in het oude dorp zitten. Onze klanten zullen ons daar nog makkelijker weten te vinden. Bovendien: we bieden kwalitatief goede merken voor een relatief lage prijs. Onze collectie doet het goed, juist in deze tijd", legt Hilda uit.

De kelder in het nieuwe pand is ingeruimd voor kinderkleding. Voor moeders en vaders met een kinderwagen is er een lift. Het assortiment kinderkleding kon flink worden uitgebreid. Elk merk heeft een eigen hoekje. Voor dames met een maatje meer is er ook meer keuze gekomen. De vertrouwde collecties van Vero Moda en Only zijn uitgebreid en de mannenafdeling is uitgebreid met het merk Only & Sons. Opvallend is de denim-bar waar je relaxed kunt aanschuiven om je te laten adviseren over de jeans die bij je passen.

Familiebedrijf
Freewear is een echt familiebedrijf. Hilda runt het samen met haar broer Rutger Beukers. Ze begonnen in 1994 met kleding op de markt, twee jaar later openden ze de eerste winkel in Bunschoten-Spakenburg. De eerste uitbreiding volgde al snel, dat was de zaak in de Oostermeent. "Nu hebben we dus zeven winkels. Diverse andere familieleden zitten ook in het bedrijf. Zo is Johan Boelhout een neef van ons."
Is er binnenkort een achtste vestiging te verwachten? "Je weet nooit maar nooit. Als we ergens een geschikt pand tegenkomen…", zo sluit Hilda niets uit.