In de Kruiskerk bespeelt Wilbert Magré de vleugel, Wim Magré het orgel en Carina Bossenbroek de panfluit.
In de Kruiskerk bespeelt Wilbert Magré de vleugel, Wim Magré het orgel en Carina Bossenbroek de panfluit.

woensdag 20 augustus

Jan Zondag-fietsroute

Onder leiding van een gids wordt de Jan Zondag-fietsroute gehouden. Zondag woonde en werkte in Hilversum, Blaricum en Laren en vestigde zich tenslotte in Eemnes. Zijn landschappen van onder andere de Meent bij Huizen, Eemnes, Blaricum en de Vecht geven de liefde van de kunstenaar voor de natuur weer. Deze fietsroute voert langs de door Jan Zondag geliefde Gooise landschappen. De fietsroute is ongeveer 30 kilometer lang en begint om 14.00 uur. Het startpunt is het Huizer Museum. Onderweg wordt gestopt om even op een terras te zitten. Kosten van de fietsroute: € 5,-.

zondag 24 augustus

Samenkomst

Magda Witsiers verzorgt een samenkomst in Muziekcentrum Schering & Inslag, Eemnesserweg 15 in Laren. Zij spreekt namens de Leraren van de Wereld van de Wijsheid en nodigt aanwezigen uit eens op een andere manier naar het leven te kijken. Om, volgens Witsiers, op ontdekkingsreis te gaan. De samenkomst begint met het doorgeven van een inleidend symbolisch beeld, dat aansluit bij wat er onder de aanwezige bezoekers leeft. Hierdoor is het onderwerp niet van tevoren bekend. Daarna geven zij uitleg en bekijkt iedereen het beeld, met betrekking tot de eigen situatie. Na de pauze krijgen aanwezigen de gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen is welkom, de zaal gaat open om 13.30 uur en de samenkomst begint om 14.00 uur. Er staat een mand voor een vrijwillige bijdrage.

Goois Openluchttheater

Op landgoed de Lieberg, in het Goois Natuur Reservaat, worden theatervoorstellingen gehouden voor het hele gezin. Tijdens het Goois Openluchttheater wordt de sfeer gecreëerd die in het buitenland tijdens de vakantie geproefd is, om deze vast te houden en te delen met anderen. Er wordt genoten van cultuur en natuur in een bijzondere omgeving. De voorstelling begint om 12.00 uur met een koffieconcert van het Markus Blaasensemble. Daarna volgt om 15.00 uur de kinderopera 'Oren op steeltjes' van Opera Anders. Entree per voorstelling is € 6,-, de kassa is een half uur voor aanvang open. Broodjes en drinken zelf meenemen.

maandag 25 augustus

Workshop en zangavond

In Centrum de Godin in Huizen vindt een zangavond en workshop plaats. Tijdens de workshop Franse chansons wordt o.l.v. een ervaren zangdocente in klein groepsverband geoefend met Franse liederen. Niet iedereen hoeft te kunnen zingen, er wordt vooral aan uitspraak en interpretatie gewerkt. Een glas wijn en een stuk brie zullen niet ontbreken. Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: € 19,-. Aanmelden via gabi.lodewijk@telfort.nl.

woensdag 27 augustus

Kinderworkshops

Er worden kinderworkshops gehouden in het Huizer Museum. 'Een paard met vlechten en witte stippen' is een workshop voor kinderen van vier tot dertien jaar. De workshop wordt gegeven door kunstenares Marja Boot en begint om 13.30 uur. Kosten: € 5,-.

tot woensdag 27 augustus

Expositie 7 fotoclubs

Leden van 7 verschillende fotoclubs uit 't Gooi tonen verrassende series in Revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen, aan de Crailoseweg. Openingstijden: van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

donderdag 28 augustus

Zomerconcert

In de Kruiskerk in Huizen wordt een zomerconcert gegeven. Het concert wordt verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit. Tevens hoopt het muzikale trio deze avond hun nieuwe cd 'Sfeervol' te presenteren. De musici hebben een programma samengesteld met voor ieder wat wils. Zo spelen ze onder andere vrolijke polka's en dansen, maar gevoelige melodieën ontbreken niet in het programma. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij de kerk, op de avond zelf. Kosten voor volwassenen zijn € 12,50, kinderen t/m 15 jaar betalen € 7,50. Via 0525 – 685413 zijn de kaarten met korting te bestellen.

tot donderdag 28 augustus

Zomeravondbridge

Bridgeclub De Bridgegooiers houdt elke donderdagavond een bridgeavond in Blaercom. Aanvang: 20.00 uur, gelieve aanwezig te zijn om 19.45 uur. € 2,-.

vrijdag 29 augustus

Yoga op strandje Gooierhoofd

José Koopmanschap van Yogacentrum Surya nodigt geïnteresseerden uit voor yoga bij het Gooierhoofd. Tijdens de yoga wordt gezamenlijk geluncht, aanwezigen wordt gevraagd iets te eten of drinken mee te nemen. Tijd: 10.30 uur. Opgeven via: koopmanschapjose@gmail.com.

zondag 31 augustus

Koffieconcert en familievoorstelling

Goois Openlucht Theater Eemnes houdt om 12.00 uur het Koffieconcert met BLUE (Band Uit Eemnes). Om 15.00 uur is de familievoorstelling 'Belle en het Beest' van theatergroep Plan B te zien. Kosten: € 6,-.

Oogstfeest S.O.L.L.

Het jaarlijks terugkerende Oogstfeest van de S.O.L.L. vindt plaats aan de akker op de Zevenenderdrift. Het oogstfeest staat in het teken van een nieuw en uniek streekproduct, namelijk de Larense mosterd. De mosterd wordt bereid met een eerste opbrengst mosterdzaad dat op authentieke en natuurlijke wijze op de akkers is verbouwd. Bezoekers kunnen de mosterd proeven en kopen. Ook zullen diverse lokale verenigingen en ambachten deze dag ter plaatse zijn. De aardappels die ter plaatse gerooid worden kunnen geraapt worden, er worden poffertjes gebakken en er is muziek en dans. Het Oogstfeest begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Open dressuurwedstrijden

Stad en Lande Ruiters houdt open dressuurwedstrijden op 't Harde in Blaricum. Het begint om 10.00 uur en de wedstrijden gaan de hele dag door. Rond 18.00 uur zal de dag worden afgesloten met een wedstrijdproef op muziek. De wedstrijden zijn de hele dag vrij te bezoeken.

maandag 1 september

Schildercursus

Barbara Houwers zal in september beginnen met schildercursussen waarbij zij de cursisten begeleidt. In de serie 'Verdieping in schildersmaterialen en technieken' kan de cursist werken naar eigen idee, in elk genre. Zij werken op eigen ondergrond en met eigen materiaal. Tijdens elke les zal een klassikaal moment ingelast worden voor een korte workshop: 'Technische aspecten van het maken van een goed schilderij'. Bij deze wekelijkse korte workshops voor beginners en gevorderden die flink willen werken en meer willen weten van materialen en technieken is het materiaal aanwezig. De cursussen worden op maandagavonden gegeven in De Hilt in Eemnes, op maandagmiddag zijn de cursussen te volgen in Bussum. Meer informatie: 06-20330085.

Assertiviteitstrainingen

Personen die het moeilijk vinden om goed voor hun wensen, behoeften en meningen op te komen en daaraan iets willen veranderen of hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde willen vergroten, kunnen meedoen aan assertiviteitstrainingen van Versa Welzijn. In september starten twee nieuwe trainingen, bestaande uit zes bijeenkomsten. Vanaf maandag 1 september wordt de training gegeven in Huizen, vanaf woensdag 3 september in Hilversum. Er vinden eerst kennismakingsbijeenkomsten plaats. Kosten zijn € 45,- per persoon. Aanmelden via: groepswerk@versawelzijn.nl.

dinsdag 2 september

Demonstratie voetreflexologie

Ingrid Vroegop van Praktijk Agape houdt een demonstratie voetreflexologie tijdens de seizoensopening van Bewustzijnscentrum BALA in Huizen. Bij voetreflexologie gaat men ervan uit dat het lichaam wordt weerspiegeld op de voet. Het is niet alleen een symptoombestrijding, maar de mens is door deze therapie ook in staat zichzelf te helpen en te genezen. Voetreflexologiebehandelingen laten lichamelijke en geestelijke klachten verminderen en verdwijnen. Men krijgt energie. Geïnteresseerden kunnen tussen 19.00 en 22.00 uur plaatsnemen op de behandeltafel. Meer informatie: www.praktijkagape.nl.

woensdag 3 september

Yogacentrum Surya

Yogacentrum Surya biedt meer yoga- en meditatielessen aan dan eerst. Twee keer per maand, op donderdagavond, worden er lezingen, workshops of cursussen gegeven. Speciaal onderdeel van het yogacentrum is 'Theehuis Het Zonnetje', op de woensdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur. Voor iedereen die zin heeft om binnen te stappen en met anderen van gedachten te wisselen over wat mensen op dat moment bezig houdt, zal koffie en thee klaarstaan. Adres: Logger 8 in Huizen.

donderdag 4 september

Voorstelling Gerard Wortel

Dorpsdichter en zanger/liedjesschrijver Gerard Wortel opent het derde jaar van de inloopochtenden in de bibliotheek in Eemnes met een voorstelling. Het belooft een hilarische voorstelling van dit veelzijdige, lokale en theatrale talent te worden. De voorstelling is een drieluik, bestaande uit liedjes en voordrachten waarin Wortel een speciaal instrument bespeelt, een multicultimechapercusdrumklavier. Hij gaat tijdens deze voorstelling de diepte in en raast in hoog tempo door allerlei thema's en voorvallen heen. Zijn liedjes zijn een mengeling van absurditeit en ingetogen gevoeligheid. Als dorpsdichter zal hij een aantal voordrachten doen. Wortel weet als geen ander de ontwikkelingen in en van zijn dorp op vaak schertsende wijze in een voordracht of lied te vatten. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis.

Schilderlessen

Sonja Leefers geeft schilderlessen in Huizen. Het gaat om een cursus van 12 lessen op dinsdag- of donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.

zaterdag 6 september

Laren Jazz

Laren Jazz biedt een podium voor Nederlands talent en heeft een gevarieerd programma waar veel facetten van jazz te horen zijn. Tijdens het evenement is te zien en te horen hoe gevarieerd de jazzwereld anno 2014 is. De hoofdacts zijn optredens van Shirma Rouse en Humphrey Campbell, bijgestaan door de Dutch Concert Big Band, een klassieke bigband, gevormd door masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam. Aanwezigen worden getrakteerd op een serie optredens van drie aansprekende Nederlandse jazzgroepen: Mrs Hips, Bruut! en Jazz Connection. Laren Jazz wordt gehouden in het Singer in Laren. Kaarten kosten € 29,- en zijn te bestellen bij Singer.

Loopcursus beginners en gevorderden

Voor iedereen die wil ervaren hoe het hardlopen bij een sportclub gaat, organiseert Atletiekvereniging Zuidwal een loopcursus. Zuidwal biedt haar cursisten een verantwoord en opbouwend cursusprogramma aan onder leiding van deskundige gediplomeerde trainers. De trainingen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde lopers, van de gevorderden wordt verwacht dat ze minimaal 20 minuten kunnen hardlopen. Voor de 'starters' is dat niet nodig; zij krijgen speciale aandacht en kunnen zo ontspannen leren hardlopen zonder blessures. De cursus begint 6 september en duurt tien weken. Twee keer per week wordt er een training van één uur gegeven. Deelnemers moeten ouder zijn dan zestien jaar en dienen zich aan te melden voor 1 september via loopsport@avzuidwal.nl. De cursus kost € 75,-. 3 september wordt er een informatieavond gehouden in het Clubhuis van AV Zuidwal in Sportpark Meentweide.

dinsdag 9 september

Zesdelige avondcursus

De zesdelige avondcursus 'Verbindend Communiceren', gebaseerd op het gedachtegoed Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg, wordt gegeven door Ellen Omvlee van Kantelwerk. Eens in de twee weken, vanaf 9 september, verzorgt Ellen Omvlee de cursus van zes lesavonden van 20.00 tot 22.00 uur in Studio de Godin te Huizen. Er is ruimte voor twaalf deelnemers. In de cursus wordt veel geoefend met herkenbare praktijksituaties. De cursus is voor mensen die stevig in het leven willen staan, die willen leren hoe ze kunnen zeggen wat ze willen, die willen leren hoe ze écht kunnen horen waar het de ander om gaat, met compassie voor zichzelf en de ander. Meer informatie: www.kantelwerk.nl. Opgeven via ellen@dekantelcoach.nl.

Muziekcolleges Music in Life

In de muziekcolleges van Music in Life wordt met vele beeld- en geluidsfragmenten ingegaan op de ontwikkelingen van klassieke muziek in de afgelopen eeuwen. Dit wordt gedaan om het publiek extra te interesseren en om mensen, jong en oud, met beginnende belangstelling voor klassieke muziek wegwijs te maken. Hierdoor kunnen zij nog meer gericht genietend luisteren. De colleges, waarbij het luisteren centraal staat, worden gegeven door Joop van Velzen, eigenaar van Music in Life dat is gevestigd in Laren. De colleges worden gegeven in twee series bestaande uit acht bijeenkomsten. Serie 1 start op 9 of 11 september, serie 2 op 16 of 18 september 2014. Tijden: van 14.30 tot 17.00 uur of van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten: € 195,-. Aanmelden via: info@musicinlife.nl.

dinsdag 16 september

Cursus schilderen

Beeldend kunstenaar Marloes Eerden geeft cursussen geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Cursisten kunnen hun talenten ontdekken en ontspannen schilderen in diverse technieken. De cursus bestaat uit tien lessen en wordt gegeven in Wijncentrum De Malbak in Blaricum, op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur en op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur. Meer informatie: 035-5250807.

woensdag 17 september

Cursus beeldjes maken

Tijdens deze cursus van tien ochtenden, gegeven door Marloes van Eerden, gaan cursisten kleine beeldjes maken in was naar eigen ontwerp. Eerst wordt er gewerkt met schetsontwerpen, vervolgens worden er 3D-werken gemaakt met was en andere materialen. Aanwezigen krijgen uitleg over het brons gieten, ciseleren en patineren. De cursus wordt afgesloten met een excursie naar een bronsgieterij. Tijd: van 10.00 tot 12.30 uur in het Atelier van het Brinkhuis te Laren. Meer informatie: 035-5250807.