Winkeliers helpen de vaste schoonmakers in het centrum.
Winkeliers helpen de vaste schoonmakers in het centrum. Foto: Bob Awick

Winkeliers centrum zetten schoonmakers in het zonnetje

HUIZEN – Winkeliers van het Hart voor Huizen hebben gisteren de schoonmaakploeg van de gemeente Huizen in het zonnetje gezet. Allereerst hielpen de winkeliers mee en na afloop werden de schoonmaakmedewerkers als dank voor hun inzet getrakteerd op een lekkere lunch.

Het idee voor de ludieke schoonmaakactie ontstond toen een aantal ondernemers de koppen bij elkaar stak om te brainstormen over de veiligheid en aantrekkelijkheid van het centrum. "Huizen werkt actief aan het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO), een belangrijk onderdeel van het Ondernemersfonds", legt centrummanager Loes Jongen uit.
"Ondernemers, gemeente, brandweer en politie werken samen aan een schoon en veilig centrum. Er is veel bereikt. Vorig jaar heeft het Hart van Huizen haar eerste KVO-ster uitgereikt gekregen en we vonden dat we dat best wel eens mochten laten zien. De tweede ster is inmiddels in zicht en de ambities zijn groot. Het is belangrijk dat iedereen mee blijft doen. Ook bezoekers. Die kunnen door hun afval netjes in de prullenbakken te gooien meehelpen om het centrum schoon te houden."

Bezemdagen
Ook de komende weken blijft het Hart van Huizen nog even in de sferen van de grote schoonmaak, maar dan figuurliijk. Op 29 en 30 augustus vinden de Huizer Bezemdagen plaats. Met XL-superkortingen, bodemprijzen en megasales ruimen de winkels dan de allerlaatste restanten van de uitverkoop op.