Schildercursussen door Barbara Houwers

BLARICUM - De Blaricumse kunstanares Barbara Houwers start in september op de maandagen met een middag- en een avondgroep begeleid schilderen.

"Na een stop - als docent - van 15 jaar heb ik weer tijd en vooral veel zin om les te geven en mijn vakkennis te delen met anderen." Barbara heeft ruim 10 jaar ervaring als docent middelbaar kunstonderwijs. Daarnaast ruim 20 jaar ervaring in het geven van cursussen en trainingen aan groepen en particulieren.
In deze serie kan de cursist werken naar eigen idee, in elk genre. De begeleiding bij het schilderen is intensief: zowel bij stijl, materiaalgebruik als bij beeldende aspecten. De cursisten werken op eigen ondergrond en met eigen materiaal. Op maandagmiddagen zijn de lessen in Vernissage in Bussum, op maandagavonden in De Hilt in Eemnes.

Workshops
Elke les zal er tussendoor een klassikaal moment ingelast worden voor een korte workshop: 'Technische aspecten van het maken van een goed schilderij' voor beginners en gevorderden die flink willen werken en meer willen weten van materialen en technieken. In de wekelijkse korte workshops is het materiaal aanwezig. Alle informatie is te vinden op de website van Barbara Houwers.