Zwemvaardigheid moet je bijhouden volgens Z&PV IJsselmeer.
Zwemvaardigheid moet je bijhouden volgens Z&PV IJsselmeer.

IJsselmeer wil jeugd zwemvaardiger maken

HUIZEN - "Ieder jaar weer, met name tijdens de zomerperiode, berichten de kranten verhalen van verdronken zwemmers. Wij zijn van mening dat het zwem-ABC een goede basis is voor het zwemmen, maar met alleen het zwem-ABC red je het niet", aldus Zwem- en Polovereniging IJsselmeer. Daarom wil zij jeugd zwemvaardiger maken.

Het zwem-ABC halen kinderen op jonge leeftijd en in een relatief kort tijdsbestek, daarna moet het zwemmen het liefst wekelijks 'onderhouden' worden, aldus de club. "Mijn dochter is nog geen 7 jaar, heeft in 16 maanden het zwem-ABC gehaald en heeft nu een jaar bijna niet gezwommen. Tijdens de vakantie zijn we enorm geschrokken van de achteruitgang in haar zwemvaardigheid", vertelt een ouder. "Dit is een verhaal dat we vaker horen en het bevestigt dat je na het zwem-ABC echt verder zou moeten gaan om 'volwaardig' te kunnen zwemmen", aldus de club.
De vereniging biedt kinderen de kans om door te gaan met zwemmen. Naast het C-diploma worden er verschillende uitdagende diploma's aangeboden, zoals zwemvaardigheid en snorkelen. Kinderen kunnen in een veilige situatie vaardigheden ontwikkelen die hen later in de praktijk kunnen helpen zwemvaardiger te zijn. Een stapje verder gaat het Survivalzwemmen. Naast deze onderdelen maken de kinderen spelenderwijs kennis met andere takken van sport binnen de zwemvereniging, zoals wedstrijdzwemmen en waterpolo, maar ook film- en discoavonden horen erbij. Daarnaast is er geïnvesteerd in het ontwikkelen van een nieuw diploma, naast zwemvaardigheid, snorkelen en survival. Met Wereldzwemslagen heeft de vereniging een uniek diploma in huis binnen de regio. Kinderen leren in drie verschillende diploma's twintig verschillende zwemslagen uit verschillende werelddelen.
Voor meer informatie: www.ijsselmeerhuizen.nl.