Na de officiële opening waren er diverse demonstraties van de verenigingen.
Na de officiële opening waren er diverse demonstraties van de verenigingen.

Goede samenwerking leidt tot nieuwe sportaccommodatie

HUIZEN - Wethouder Marianne Verhage opende zaterdagmorgen met een druk op de knop officieel sporthal De Wolfskamer en de nieuwe accommodatie van s.v. Huizen die in hetzelfde complex zit.

door Carin van den Berg

In haar toespraak verwees ze naar de Olympische Spelen, waar meedoen belangrijker is dan winnen. "Je ziet hier ook de vijf clubkleuren, weliswaar niet exact dezelfde kleuren als de olympische ringen, maar ze verwijzen wel naar samen doen", verwees ze naar de kinderen die na de druk op de knop de ballonnen loslieten. "We vieren vandaag niet alleen de stenen. We vieren enthousiast samenleven van mensen. En als je ergens samen leven kan leren is het hier wel. Je maakt vrienden, werkt aan je gezondheid en werkt aan plezier." Kort voor de wethouder op de knop drukte sprak ze ook al in de geest van de olympische gelofte: "Ik wens dat deze sporthal en accommodatie van s.v. Huizen gebruikt worden in de geest van sportiviteit en het samen meedoen eer zullen aandoen."

Trots
De nieuwe wethouder had voor haar officiële openingshandeling de portefeuille van de sporthal overgedragen gekregen van wethouder Janny Bakker. In het vorige college was zij verantwoordelijk voor de totstandkoming. Bakker herinnerde de aanwezigen eraan dat vier jaar geleden het sportplatform onderzoek had laten doen en dat er in Huizen een schrijnend tekort aan zaalruimte bleek te zijn. "We zijn toen een ingewikkeld politiek proces ingegaan, waar diverse opties zijn bekeken. Ik ben trots op het plan dat uiteindelijk gekozen is en nu gereed is en op hoe we de vertraging hebben kunnen opvangen door het neerzetten van een tijdelijke sporthal."
Ze verwees naar de slimme constructie van gebruikers. "Overdag kunnen de leerlingen van de naastgelegen Mulock Houwerschool gebruik maken van de sporthal en 's avonds de clubs." Basketbalvereniging Quick Runners zal er gaan spelen en heeft het beheer van de kantine. De Huizer Hockeyclub zal in de winter gebruik maken van de sporthal. "Inmiddels is ook bekend geworden dat er een damesteam van Volleybalvereniging Huizen zal gaan spelen en dat Skiclub De Wolfskamer er kracht- en conditietrainingen gaat doen", meldde Bakker. Vooral het samenwerken en het bundelen van de krachten hebben uiteindelijk tot dit nieuwe complex kunnen leiden. "Het sportplatform heeft daar een belangrijke rol in gespeeld", aldus Bakker. "Ik ben blij dat dit sportplatform nu ook geformaliseerd is en de meeste sportverenigingen in Huizen hierbij aangesloten zijn."

Led-verlichting
De wethouder wees ook nog op de krachtsinspanning van haar voormalige collega Petra Hartskamp. "Zij heeft ervoor gezorgd dat de sporthal 25% boven de EPC-norm zit door het gebruik van zonnecollectoren en led-verlichting." Dat milieuvriendelijkheid in de aandacht staat, was ook al duidelijk doordat er tijdens de opening milieuvriendelijke ballonnen werden gebruikt.
Tijdens de opening kwamen naast de wethouders ook de voorzitters van s.v. Huizen en Quick Runners aan het woord. Zij hadden beiden lovende woorden voor de inzet van de gemeente en de samenwerking om te komen tot deze mooie accommodatie. Daarnaast bedankten zij ook de vele betrokkenen. De bouwer van de sporthal liet weten te hopen nog meer accommodaties te mogen bouwen in Huizen. Hij sprak van een hattrick. Al eerder werden Zwembad De Meent gerealiseerd en de renovatie van Zwembad De Sijsjesberg. "Wij hopen nu eigenlijk wel op een dubbele hattrick."
Na het officiële gedeelte werden er binnen en buiten diverse demonstraties van de sporten gehouden. Voetbalclub s.v. Huizen hield zijn jaarlijkse open dag. Bezoekers konden zo meteen kennismaken met de faciliteiten.