Stad en Lande Ruiters organiseert zondag 31 augustus Open Dressuurwedstrijden.
Stad en Lande Ruiters organiseert zondag 31 augustus Open Dressuurwedstrijden.

donderdag 28 augustus

Zomerconcert

In de Kruiskerk in Huizen wordt een zomerconcert gegeven. Het concert wordt verzorgd door Wilbert Magré op de vleugel, Wim Magré op het orgel en Carina Bossenbroek op de panfluit. Tevens hoopt het muzikale trio deze avond hun nieuwe cd 'Sfeervol' te presenteren. De musici hebben een programma samengesteld met voor ieder wat wils. Zo spelen ze onder andere vrolijke polka's en dansen, maar ook ontbreken gevoelige melodieën in het programma niet. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen bij de kerk, op de avond zelf. Kosten voor volwassenen zijn € 12,50, kinderen t/m 15 jaar betalen € 7,50. Via 0525 – 685413 zijn de kaarten te bestellen met korting.

Concert in 't Meenthuis

Lils Mackintosh brengt twee van haar studenten mee: Linda de Wit en Wim Husmann. Samen vormen zij de gelegenheidscombinatie Lils Mackintosh & Friends, aangevuld met begeleiders pianist Clous van Mechelen, contrabassist Nol van Bennekom en drummer Remco van Schaik. Het concert begint om 19.30 uur. Kosten € 5,-. Adres: 't Meenthuis aan de Deltazijde op de Blaricummermeent.

Koffie & Zo van
Christengemeente Huizen

De kerk van de Christengemeenschap Huizen is open voor iedereen die zin heeft in een kopje koffie of thee, een goed gesprek, een spelletje, handwerken of om gezellig met anderen te zijn. Iedereen is welkom op de zogenoemde Koffie & Zo. De Koffie & Zo is van 10.00 tot 12.00 uur aan de Plecht 1 in Huizen.

vrijdag 29 augustus

Yoga op strandje
Gooierhoofd

José Koopmanschap van Yogacentrum Surya nodigt geïnteresseerden uit voor yoga bij het Gooierhoofd. Tijdens de yoga wordt gezamenlijk geluncht, aanwezigen wordt gevraagd iets te eten of drinken mee te nemen. Tijd: 10.30 uur. Opgeven via: koopmanschapjose@gmail.com.

Mamacafé

Mamacafé Huizen is voor a.s. moeders en moeders met baby's en hun broertje of zusje tot vier jaar. In het café kunnen zij andere moeders en aanstaande moeders leren kennen om zo ervaringen uit te wisselen. Het mamacafé is elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6 Huizen.

Concert

In het laatste concert van een reeks van drie concerten staat muziek uit de late 19e eeuw en vroege 20e eeuw centraal en wordt vooral muziek ten gehore gebracht van componisten als Max Reger (1873-1916) en Louis Vierne (1870-1937). Het orgel wordt bespeeld door Richard Vos. Het concert vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Huizen en begint om 20.00 uur. Na het concert wordt er een glas wijn of fris aangeboden. De toegang is vrij, na afloop is er een collecte.

zaterdag 30 augustus

Boerenmarkt

Op de Blommenhoeve aan de Meentweg 37 in Eemnes is een BOERenMARKT met zo veel mogelijk biologische producten. Deze keer staat de markt in het teken van Eemnes Culinair. Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur, gratis toegang. Auto's kunnen op het terrein worden geparkeerd.

Seizoensopening BALA

Het activiteitenseizoen van Bewustzijncentrum BALA gaat van start. Robert Jan de Roo geeft de lezing 'ietsisme'. Volgens hem moet er iets zijn dat ons als mens stuurt, iets dat ons richting geeft. Het is volgens De Roo het innerlijke weten van de mens in het dagelijks leven. De lezing vindt plaats tussen 11.00 en 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur. Daarnaast wordt Bewustzijnscentrum BALA ook herkend als een voorbeeld van samenwerking tussen beroepsbeoefenaren met verschillende disciplines. Tijd: 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

zondag 31 augustus

Koffieconcert en
Familievoorstelling

Goois Openlucht Theater Eemnes houdt om 12.00 uur het Koffieconcert met BLUE (Band Uit Eemnes). Om 15.00 uur is de familievoorstelling 'Belle en het Beest' van theatergroep Plan B te zien. Kosten: € 6,-.

Oogstfeest S.O.L.L.

Het jaarlijks terugkerende Oogstfeest van de S.O.L.L. vindt plaats aan de akker op de Zevenenderdrift. Het oogstfeest staat in het teken van een nieuw en uniek streekproduct, namelijk de Larense mosterd. Het Oogstfeest begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Open
dressuurwedstrijden

Stad en Lande Ruiters houdt open dressuurwedstrijden op 't Harde in Blaricum. Het begint om 10.00 uur en de wedstrijden gaan de hele dag door. Rond 18.00 uur zal de dag worden afgesloten met een wedstrijdproef op muziek. De wedstrijden zijn de hele dag vrij te bezoeken.

maandag 1 september

Schildercursus

Barbara Houwers zal in september beginnen met schildercursussen waarbij zij de cursisten begeleidt. In de serie 'Verdieping in schildersmaterialen en technieken' kan de cursist werken naar eigen idee, in elk genre. De cursussen worden op maandagavonden gegeven in De Hilt in Eemnes, op maandagmiddag zijn de cursussen te volgen in Bussum. Meer informatie: 06-20330085.

Assertiviteitstrainingen

Personen die het moeilijk vinden om goed voor hun wensen, behoeften en meningen op te komen en daaraan iets willen veranderen of hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde willen vergroten, kunnen meedoen aan assertiviteitstrainingen van Versa Welzijn. In september starten twee nieuwe trainingen, bestaande uit zes bijeenkomsten. Vanaf maandag 1 september wordt de training gegeven in Huizen, vanaf woensdag 3 september in Hilversum. Er vinden eerst kennismakingsbijeenkomsten plaats. Kosten zijn € 45,- per persoon. Aanmelden via groepswerk@versawelzijn.nl.

Zangprojecten

Voor iedereen die van zingen houdt is er de komende maanden weer veel te doen in Laren. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen individuele zanglessen, groepen en workshops volgen bij Zangstudio Laren. Nieuw is een masterclass voor vier vocalisten (sopraan, alt, bas en tenor). In vijf lessen wordt er gewerkt aan individuele vaardigheden en aan het zingen in een kwartet. Het Nieuw Larens Vrouwenkoor, het Projectkoor La VocE (Kerstproject met concert) en het Bijna Weekendkoor nodigt enthousiaste zangers en zangeressen uit om mee te zingen.

Inloopavond
Moclas Singers

Gemengd koor TMS houdt open huis en iedereen die wil weten hoe het er op een kooravond aan toe gaat is welkom. Het koor The Moclas Singers bestaat sinds zestien jaar en heeft een gemengd modern en klassiek repertoire. De repetities zijn elke maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in Kerkgebouw De Engel in Huizen. In De Engel wordt ook de open dag gehouden, van 20.00 tot 22.00 uur.

dinsdag 2 september

Demonstratie
voetreflexologie

Ingrid Vroegop van Praktijk Agape houdt een demonstratie voetreflexologie tijdens de seizoensopening van Bewustzijnscentrum BALA in Huizen. Geïnteresseerden kunnen tussen 19.00 en 22.00 uur plaatsnemen op de behandeltafel. Meer informatie: www.praktijkagape.nl.

Klaverjassen

Klaverjasvereniging Meentamorfose start weer met kaartavonden. Er worden drie competities gespeeld van 13 weken. De competities vinden op dinsdag plaats, van 20.00 tot 23.00 uur. Adres: Schokker 4 te Huizen. Prijs: € 1,50 per avond.

Lezing

Robert Jan van Roo houdt om 20.00 uur de lezing 'Wie ben ik'. Hij vertelt over het innerlijke realiseren van jezelf. Daarnaast wordt Bewustzijnscentrum BALA ook herkend als een voorbeeld van samenwerking tussen beroepsbeoefenaren met verschillende disciplines. Tijd: van 19.00 tot 22.00 uur. Toegang gratis.

Open avond
kinder- en jeugdkoor

Het christelijke kinder- en jeugdkoor Jong Holland houdt een open avond. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken en mee te zingen. Jong Holland bestaat uit een kinderkoor voor de leeftijd zes t/m negen jaar en een jeugdkoor voor tien jaar en ouder. Het koor staat onder leiding van David Niemeijer. Er worden christelijke liederen gezongen met aansprekende teksten. Ook wordt er Engelstalig gezongen. Elke dinsdagavond repeteren de koren in de Zenderkerk, het kinderkoor van 18.20 tot 19.00 uur en het jeugdkoor van 19.00 tot 19.45 uur.

Reanimatiecursus

De vereniging KNV EHBO-Huizen wil mensen leren hoe te handelen bij bepaalde situaties. Zij leren aanwezigen reanimeren. Reanimeren is flink inspannend, een goede conditie is een vereiste voor het volgen van de cursus. Kosten inclusief boek en materiaal: € 35,-. Tijd: van 19.30 tot 22.30 uur op de Kamperfoelieschool in Huizen. Aanmelden via pw.keuning@solcon.nl. 9 september vindt de herhalingsles plaats, dit kost € 20,-.

Klaverjassen

Ook bij KJV Oostermeent gaat het nieuwe seizoen van start. De competitieavonden zijn op dinsdagavond en worden gehouden in de kantine van de Kv Huizen aan de Bovenweg 5, eigen ingang in het zwembad. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend een avond meespelen en kijken of het bevalt. De gezellige en amicale sfeer zorgt voor een Amsterdamse uitstraling. Daarnaast zijn er elke eerste speelavond van de maand prijzen te winnen. Kosten: € 10,- per maand. Tijd: 20.00 tot 23.00 uur.

woensdag 3 september

Yogacentrum Surya

Yogacentrum Surya biedt meer yoga- en meditatielessen aan dan eerst. Speciaal onderdeel van het yogacentrum is 'Theehuis Het Zonnetje' op de woensdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur. Voor iedereen die zin heeft om binnen te stappen en met anderen van gedachten te wisselen over wat mensen op dat moment bezig houdt, zal koffie en thee klaarstaan. Adres: Logger 8 in Huizen.

Richard Vos speelt orgel in de Nieuwe Kerk op 29 augustus.