De kleurige Anton van de Volvettes.
De kleurige Anton van de Volvettes.

Volvettes met auto Anton te zien op Oldtimer Festival

HUIZEN - De Volvettes, vier dames uit Utrecht, komen met hun Anton naar het Oldtimer Festival Huizen dat op zaterdag 20 september, als onderdeel van het Haven Festival Huizen, gehouden wordt.

De Anton is een oude Volvo waarmee de vier dames de Carbagerun 2014 hebben gewonnen. Zij reden de avontuurlijke rally met auto's die maar 500 euro hebben gekost of waard zijn in Oost-Europa en hebben die gewonnen. De dames hebben zich laten sponseren voor Pink Ribbon.
Tijdens het vijfde Oldtimer Festival is er een recordaantal inschrijvingen van 270 oldtimers: 180 auto's, 15 vrachtauto's, 15 tractoren, 10 motoren en 50 bromfietsen. Ook dit jaar zal weer een aantal bijzondere deelnemers aanwezig zijn, auto's waarvan er maar één of twee zijn in Nederland. "Een mooie, grote 'Oma Duck-auto' (een Dodge Brother A116 uit 1925), een Standard Little 9 uit 1933, een Renault Juvaquatre uit 1949, een Citroën B14 uit 1928 en een La Licorne L760 uit 1933. Maar ook de Chevrolet Corvette C1 uit 1960, die de eerste prijs won in de Daytona Beach Race. Verder is er een unieke verzameling VW Kevers vanaf bouwjaar 1964, in verschillende, bijzondere uitvoeringen."

Haven Festival Huizen
Het Oldtimer Festival vindt plaats op de parkeerterreinen van het Nautisch Kwartier bij de Oude Haven aan de IJsselmeerstraat en de Havenstraat in Huizen en is dit jaar onderdeel van het nieuwe Haven Festival Huizen. De horecaondernemers van het Nautisch Kwartier Huizen en restaurant 'de Haven van Huizen', de Stichting Huizer Botters en het 'Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland' werken daarin samen. Het programma begint om 10.00 uur.