Kinderen kunnen voor sporten onder andere bij AV Zuidwal terecht.
Kinderen kunnen voor sporten onder andere bij AV Zuidwal terecht.

Maand van Aangepast Sporten in Noord-Holland

HUIZEN - Sportservice Noord-Holland besteedt in september extra aandacht aan het aangepast sporten. Deze maand is namelijk uitgeroepen tot de 'Maand van het Aangepast Sporten' en aan het begin van het nieuwe sportseizoen kunnen - potentiële - sporters kennismaken met vele verschillende sportmogelijkheden voor mensen met een beperking.

Er worden door de organisatie en verenigingen diverse activiteiten georganiseerd om mensen met een beperking op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende sportmogelijkheden.
In 't Gooi organiseert een aantal verenigingen een open les of andere activiteit om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de beweegactiviteit. Deze activiteiten zijn terug te vinden op de speciale website www.aangepastsporten.info.
In Huizen kun je bijvoorbeeld meedoen aan een open training G-korfbal of Boccia of meedoen met jeu de boules bij Jeu de Boules Club Huizen, kennismaken met zeilen via Sailability, uitproberen of (rolstoel)yoga iets is, of een keer meedoen bij Recreatiesportgroep Huizen. Ook is er op 6 september op de Wolfskamer in Huizen een open dag waar een proefles (zit)skiën of snowboarden genomen kan worden. Ook wordt in september door Sportservice 't Gooi in samenwerking met Special Heroes een sportdag georganiseerd speciaal voor leerlingen van de Mozarthof, de Klimopschool en mytylschool De Trappenberg.

Rolstoelvaardigheidscursus
Half september start een rolstoelvaardigheidscursus in combinatie met sport. Sportservice 't Gooi organiseert deze cursus in samenwerking met Kees-Jan van der Klooster, van K-J Projects. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze gemakkelijker en efficiënter met hun rolstoel kunnen omgaan.