De workshops van Kindertoneel Rolletje Bolletje zijn er op 4, 5 en 9 september.
De workshops van Kindertoneel Rolletje Bolletje zijn er op 4, 5 en 9 september.

donderdag 4 september

Voorstelling Gerard Wortel

Dorpsdichter en zanger/liedjesschrijver Gerard Wortel opent het derde jaar van de inloopochtenden in de bibliotheek in Eemnes met een voorstelling. De voorstelling is een drieluik, bestaande uit liedjes en voordrachten, waarin Wortel een speciaal instrument bespeelt, een multicultimechapercusdrumklavier. Zijn liedjes zijn een mengeling van absurditeit en ingetogen gevoeligheid. Als dorpsdichter zal hij een aantal voordrachten doen. Wortel weet als geen ander de ontwikkelingen in en van zijn dorp op vaak schertsende wijze in een voordracht of lied te vatten. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur. Toegang is gratis, het wordt aangeraden op tijd te komen.

Schilderlessen

Sonja Leefers geeft schilderlessen in Huizen. Het gaat om een cursus van 12 lessen op dinsdag- of donderdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.

tot dinsdag 9 september

Theaterworkshop voor kinderen en tieners

Bolletje Rolletje Kindertoneel en Tiener Toneel Huizen organiseren een aantal theaterworkshops voor kinderen en tieners. Zij kunnen tijdens een van deze workshops ervaren hoe het is om te acteren en te kijken of ze hier meer mee willen. De workshop voor kinderen van zes t/m tien jaar wordt gegeven op 4 september, van 16.30 tot 18.00 uur. Kinderen van zeven t/m twaalf jaar kunnen 5 september de workshop volgen, van 16.30 tot 18.00 uur, diezelfde dag kunnen elf- t/m zestienjarigen van 19.00 tot 20.30 meedoen. 9 september zijn kinderen van zeven t/m twaalf jaar welkom, deze workshop is van 16.15 tot 17.45 uur. 5 en 9 september worden de cursussen gegeven in Wijkcentrum Holleblok, op vrijdag in Kindercentrum De Optimist. Na de workshops kunnen geïnteresseerden zich opgeven voor een cursus; deze duurt vijf maanden. Tijdens de cursussen wordt gewerkt aan een theaterstuk dat uiteindelijk wordt opgevoerd voor publiek. Meer informatie: www.bolletjerolletje.nl.

vrijdag 5 september

Mamacafé: Kinder EHBO

Tijdens het mamacafé van deze week behandelt Anita Zuin het thema Kinder EHBO. Alle a.s. moeders en moeders met baby's en hun broertje of zusje tot 4 jaar zijn van harte welkom. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur. Adres: Wijkcentrum 't Vuronger , Schoolstraat 6, Huizen.

Verkoopexpositie

De Kunstcommissie van het revalidatiehuis De Trappenberg nodigt geïnteresseerden uit voor de opening van de verkoopexpositie van Anke Overduin. De expositie zal worden geopend door haar dochter, kunsthistorica drs. Annekarijn Overduin. Anke Overduin overleed in 2010. Over haar kunst zei zij: "Ondanks mijn gelaagde manier van schilderen wil ik een spontane, schetsmatige toets behouden. Ritme, ruimte en kleur zijn bepalend in mijn composities. Voor mij is schilderen een zoektocht naar blijvende waarden in de chaos van steeds veranderende verschijnselen en gebeurtenissen." De expositie begint om 17.30 uur in de Kunstroute Louette Fontein. Bezoekers zijn vanaf 17.00 uur welkom.

Eetcafé

In wijkcentrum De Malbak in Blaricum bereidt Ramon Garcia Lechner een 2-gangen menu voor. Iedereen kan hier vanaf 17.30 uur van genieten. Kosten: € 10,50 per keer. Opgeven en betalen kan t/m 3 september a.s. bij Greetje van der Vliet, in het kantoor van De Malbak.

vrijdag 5 september en zaterdag 6 september

Kennismakingsmomenten VU Huizen

Op de kennismakingsmomenten in de Openbare Bibliotheek in Huizen kunnen aanwezigen alles te weten komen over het nieuwe cursusprogramma van Volksuniversiteit Huizen (VU Huizen). Leden van de programmaraad en bestuursleden van de VU Huizen staan iedereen graag te woord. De VU Huizen heeft een groot aanbod aan cursussen, waardoor er voor iedereen wel iets bij zit. Bij een inschrijving voor twee of meerdere cursussen wordt er een korting van € 5,- gegeven. Tijd: vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 10.30 tot 12.00 uur.

zaterdag 6 september

Laren Jazz

Laren Jazz biedt een podium voor Nederlands talent en heeft een gevarieerd programma waar veel facetten van jazz te horen zijn. Tijdens het evenement is te zien en te horen hoe gevarieerd de jazzwereld anno 2014 is. De hoofdacts zijn optredens van Shirma Rouse en Humphrey Campbell, bijgestaan door de Dutch Concert Big Band, een klassieke bigband, gevormd door masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam. Aanwezigen worden getrakteerd op een serie optredens van drie aansprekende Nederlandse jazzgroepen: Mrs Hips, Bruut! en Jazz Connection. Laren Jazz wordt gehouden in het Singer in Laren. Kaarten kosten € 29,- en zijn te bestellen bij Singer.

Loopcursus beginners en gevorderden

Voor iedereen die wil ervaren hoe het hardlopen bij een sportclub gaat, organiseert Atletiek Vereniging Zuidwal een loopcursus. De trainingen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde lopers; van de gevorderden wordt verwacht dat ze minimaal 20 minuten kunnen hardlopen. Voor de 'starters' is dat niet nodig: zij krijgen speciale aandacht en kunnen zo ontspannen leren hardlopen zonder blessures. De cursus begint 6 september en duurt tien weken. Twee keer per week wordt er een training van één uur gegeven. Deelnemers dienen ouder te zijn dan zestien jaar en zich voor 1 september aan te melden via loopsport@avzuidwal.nl. De cursus kost € 75,-. 3 september wordt er een informatieavond gehouden in het Clubhuis van AV Zuidwal in Sportpark Meentweide.

Kick-off Huizerdag

De Huizerdag vindt 12 en 13 september plaats en 6 september wordt de Kick-off gehouden. De Huizerdag staat in het teken van Hollywood. Zeer bekende Hollywoodvrienden zullen daarom 6 september het dorp al proberen op te warmen door bij verschillende winkelcentra aanwezig te zijn. Daar staan zij klaar om op de foto te gaan en kennis te maken. Tijdens de Kick-off wordt tevens verteld over de komende Huizerdag, er worden programmaoverzichten uitgedeeld en er kunnen vragen gesteld worden aan bestuursleden van de Huizerdag. Tijd: van 10.30 tot 12.30 uur in het oude dorp en van 14.00 tot 16.00 uur in winkelcentrum Oostermeent.

zondag 7 september

Botterveer naar Almere Haven Festival

De veertiende editie van het Rabobank Almere Haven Festival vindt plaats en bezoekers uit de regio Gooi en Vechtstreek kunnen via een botterveer naar dit festival toe. Vertrek: vanaf 10.00 uur bij de Botterwerf in de Oude Haven in Huizen, de laatste veer gaat terug om 17.00 uur. Een enkele reis kost € 5,50, een retour € 10,-. Voor kinderen tot 4 jaar is de prijs € 2,50 voor een enkele reis en € 5,- voor een retour. De toegang tot het festival is gratis.

Wedstrijd gedrag en gehoorzaamheid voor honden

Hondenschool De Wolfskamer houdt een gedrag- en gehoorzaamheidswedstrijd van de Federatie Hondensport Nederland. Er worden parcoursen uitgezet voor beginnende honden tot graad drie en baas en hond moeten samen verschillende opdrachten uitvoeren. Tijd: van 9.30 tot 14.30 uur. De wedstrijden worden gehouden op recreatieterrein De Wolfskamer, gelegen aan de IJsselmeerstraat in Huizen. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om te komen kijken.

dinsdag 9 september

Zesdelige avondcursus

De zesdelige avondcursus Verbindend Communiceren, gebaseerd op het gedachtegoed Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg, wordt gehouden door Ellen Omvlee van Kantelwerk. Eens in de twee weken, vanaf 9 september, verzorgt Ellen Omvlee de cursus van zes lesavonden van 20.00 tot 22.00 uur in Studio de Godin te Huizen. De cursus is voor mensen die stevig in het leven willen staan, die willen leren hoe ze kunnen zeggen wat ze willen, die willen leren hoe ze écht kunnen horen waar het de ander om gaat, met compassie voor zichzelf en de ander. Meer informatie: www.kantelwerk.nl. Opgeven via ellen@dekantelcoachn.nl.

Muziekcolleges Music in Life

In de muziekcolleges van Music in Life wordt met vele beeld- en geluidsfragmenten ingegaan op de ontwikkelingen van klassieke muziek in de afgelopen eeuwen. Dit wordt gedaan om het publiek extra te interesseren en om mensen, jong en oud, met beginnende belangstelling voor klassieke muziek, wegwijs te maken. Hierdoor kunnen zij nog meer gericht genietend luisteren. De colleges, waarbij het luisteren centraal staat, worden gegeven door Joop van Velzen, eigenaar van Music in Life, dat is gevestigd in Laren. De colleges worden gegeven in twee series bestaande uit acht bijeenkomsten. Serie 1 start op 9 of 11 september, serie 2 op 16 of 18 september 2014. Tijden: van 14.30 tot 17.00 uur of van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten: € 195,-. Aanmelden via info@musicinlife.nl.

Informatieavond Staccato

Mensen die van zingen, dansen en acteren houden en niks liever willen dan op de planken deze talenten te laten zien, kunnen naar de informatieavond van musicaltheatergezelschap Staccato. Zij zijn op zoek naar alle stemsoorten, mannen en vrouwen, vanaf 16 jaar. Het doel is om veel plezier met elkaar te beleven en om in elk geval één keer per jaar een productie in Theater Gooiland in Hilversum neer te zetten. De informatieavond start om 20.00 uur in Wijkcentrum de Hollebok in Huizen.

dinsdag 9 september tot donderdag 11 september

Schildercursus

Kunstenares Sonja Leefers geeft in september haar teken- en schilderlessen in De Engel aan de Cesar Francklaan 13 te Huizen. Op deze locatie kan zowel binnen als buiten in veel rust worden gewerkt. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden die naast elkaar in een ongedwongen sfeer aan een gezamenlijk gekozen thema werken. Er wordt realistisch gewerkt in de traditionele pastel-, acryl- of olieverftechniek. De cursus, bestaande uit twaalf lessen, wordt gegeven op dinsdag- en/of donderdagochtend. Tijd: van 09.30 tot 12.00 uur. Kosten: € 216,- excl. materiaal. www.sonja-art.nl.

Gerard Wortel speelt 0p zijn multicultimechapercusdrumklavier.