Achter de schans ligt een grote airbag om springers op te vangen.
Achter de schans ligt een grote airbag om springers op te vangen. Foto: Wolfskamer Wintersport

Spektakel in 'Gooische Alpen'

HUIZEN - Wolfskamer Wintersport aan de IJsselmeerstraat in Huizen opent haar seizoen met de traditionele open dagen. Deze worden zaterdag 6 en zondag 7 september gehouden. De traditionele opening van het seizoen zal dit jaar extra spectaculair zijn, want aan het grootste skigebied van Nederland zijn onlangs een buckelpiste en een tubingbaan toegevoegd. Daarnaast is er een grote schans met daarachter een big airbag voor de landing.

Op de Wolfskamer lagen al 6 pistes om te skiën, maar omdat steeds meer ervaren wintersporters en freestylers het leuk vinden om deze sport in eigen land te beleven, is daar een zevende bij gekomen.

Funpark
Er is vorig jaar een heus funpark gecreëerd en vanaf dit seizoen ook een buckelpiste. Op zaterdag wordt van 10.30 tot 15.00 een freestyleclinic georganiseerd met een big airbag. Deze clinic is voor gevorderde skiërs en snowboarders vanaf 10 jaar en kost 30 euro inclusief lunch.

Hele jaar door wintersport
Wolfskamer Wintersport heeft de ambitie om iedereen het hele jaar door wintersport te laten beleven in eigen land. Van jong tot oud en van beginner tot crack. Op zaterdag 6 en zondag 7 september kunnen belangstellenden komen kijken of zij het leuk vinden om op de baan te skiën of te snowboarden. Er worden voor 10 euro proeflessen skiën en snowboarden aangeboden op elk niveau, zowel voor kinderen vanaf 4 jaar als voor volwassenen. Daarbij is er de mogelijkheid om direct in te schrijven voor een van de vele cursussen die de Wolfskamer Skischool vanaf 12 september aan haar ruim 3.500 leden aanbiedt.

Wedstrijdsport
Bezoekers van de open dagen kunnen ook kennismaken met de wedstrijdsport. Op zaterdagmiddag demonstreren de skiërs van het Wolfskamer Alpineteam het slalomskiën en op zondagmiddag zijn de snowboarders aan de beurt.

Tubingbaan
Voor wie wel graag de berg afdaalt, maar niet op ski's of snowboard, is er een tubingbaan aangelegd. Tubing wordt op de open dagen aangeboden voor 5 euro per half uur.

Er valt op zaterdag 6 en zondag 7 september dus genoeg te beleven in de 'Gooische Alpen'.