Mark Brands van De Hypotheker ontvangt zijn klanten graag in een huiskamerachtige sfeer op kantoor.
Mark Brands van De Hypotheker ontvangt zijn klanten graag in een huiskamerachtige sfeer op kantoor.

De Hypotheker positief over beweging woningmarkt

HUIZEN - Mark Brands van De Hypotheker aan het Plein 2000 137 is positief gestemd over de ontwikkelingen op de woningmarkt. "Het is druk op het moment. Mensen krijgen weer vertrouwen in de woningmarkt."

Brands zit met zijn vestiging volgend jaar tien jaar in Huizen en merkt dat met name huurders en nieuwe kopers uit hun schulp kruipen. "Die willen weten wat er mogelijk is. De waarde van de woningen is gedaald en de hypotheekrente is natuurlijk laag", vertelt hij. Voor zijn gevoel kruipt de woningmarkt langzaam uit het dal. "Door een afspraak met ons te maken en de situatie te bekijken, merken jonge starters vooral dat ze meer kunnen dan gedacht. Zij maken dan toch vooral een keuze om nu te kopen en niet om te huren."

Veel veranderd
Ook mensen die al een hypotheek hebben, kunnen bij Brands langs om te kijken of de hypotheek nog aansluit bij hun situatie. "Er is veel veranderd op de hypotheekmarkt de laatste jaren. Het is goed om eens te bekijken of de hypotheek nog wel aansluit bij de levensfase waar je in zit. Dit bijvoorbeeld in relatie met het pensioen in de toekomst. We kunnen als klanten dat willen ook een complete financiƫle planning voor ze maken. Ik ben ook fiscalist en kan ze zelfs helpen met de belastingaangifte", aldus Brands.

Onafhankelijk
De Hypotheker is de grootste onafhankelijke hypotheekverstrekker in Nederland. Dat houdt in dat ze niet verbonden zijn met geldverstrekkers. Hierdoor kunnen ze objectief advies geven over de hypotheek die het beste aansluit bij de klant. "En tegenwoordig rekenen we vaste prijzen en geen provisie meer. Het maakt voor ons dus niet uit welke hypotheekverstrekker de klant uiteindelijk kiest. Wel zullen wij ze natuurlijk goed adviseren in een hypotheek die past bij hun situatie."

Gratis eerste gesprek
Wie zijn situatie eens onder de loep wil laten nemen, kan een afspraak maken voor een eerste, gratis gesprek. "Zomaar binnenlopen is niet iets wat gewoon is in de financiƫle sector en hier ook niet. Wij vragen de mensen ook om wat gegevens mee te nemen. Dat staat allemaal in de bevestigingsmail die ze van ons krijgen. Met die mail sturen we ook meteen onze algemene voorwaarden mee. We willen helder en transparant zijn, net zoals onze kantoorinrichting dat is, met veel glas en tapijt. De Hypotheker heeft deze huisstijl al jaren en we willen onze klanten dat huiskamergevoel geven", legt Brands uit.
"In dat eerste gesprek luister ik vooral heel goed wat mensen willen. Daarna kan ik de mensen adviseren en ze ook vertellen welke kosten precies waarvoor gerekend worden. Dan is het uiteindelijk aan hen of ze verder willen met ons kantoor als adviseur en kunnen ze me laten weten wat ik precies met mijn collega's Dominique van der Putten en Nicolette van der Meulen voor ze mag doen."