Ook kinderen konden zich uitstekend vermaken op de Huizerdag.
Ook kinderen konden zich uitstekend vermaken op de Huizerdag. Foto: Bob Awick

Ruim 22.000 bezoekers op zonnige Huizerdag

HUIZEN - Alsof het gepland was: op het moment dat wethouder Marlous Verbeek op zaterdag om 11.00 uur de 28e Huizerdag opende met een enthousiaste toespraak, begon de zon te schijnen. Dat bleef de hele dag zo, waardoor deze Huizerdag een extra zonnig tintje kreeg.

door Geja Lahpor

Het thema was dit jaar Hollywood en dat kwam goed uit de verf met de aanwezige Hollywoodsterren en -figuren. Overal doken ze op en zowel jong als oud wilde met ze op de foto.

Voorproefje
Vrijdagavond begon de aftrap van de Huizerdag met het inmiddels traditionele voorproefje. De sfeer zat er meteen in. De Cabaret Cats gaven een sprankelende dansshow op het Oude Raadhuisplein en kregen een daverend applaus. Verrassend was daarna de modeshow, waarin kinderen en volwassenen de nieuwste modetrends voor de komende herfst en winter op de catwalk showden. Onder het genot van een hapje en een drankje keken de bezoekers vervolgens naar Rok en Lol, met petticoats en vetkuiven, die de vijftiger jaren vertolkten met muziek en dans. Enthousiast begon een aantal bezoekers mee te swingen. Na de uitreiking van de prijsvraag waarin filmvragen beantwoord moesten worden, vermaakte Roderick Waterpas het publiek met een humoristisch optreden.

Gezellige drukte
Zaterdag ging het er niet minder enthousiast aan toe: een gezellige drukte met een goede sfeer. De standhouders deden goede zaken. De Huizers die geen hoogtevrees hadden, beklommen de kerktoren om van bovenaf het feestgedruis gade te slaan en te ontdekken waar hun huis stond. De politie kon ook een graantje meepikken van de gezelligheid, want ongeregeldheden of ander ongewenst gedrag was niet aan de orde.
Bij het open podium op Plein 2000 met een variƫteit aan optredens van de Pride tot de Blues Brothers en Glennis Grace, was het de hele dag tot 's avonds laat een drukte van belang.

Van 8 tot 88
De organisatie van de Huizerdag kijkt terug op twee zeer geslaagde dagen. Boudewijn van Meggelen: "We zijn een jaar met de organisatie van deze dagen bezig geweest en we zijn daarom blij dat het zo succesvol is verlopen. De feedback van een aantal bezoekers was met name dat ze een saamhorigheidsgevoel hadden ervaren." Rianne de Leeuw is ook zeer tevreden met het verloop van deze dag. "Mede door het zonnige weer waren er dit jaar ruim 22.000 bezoekers, 7.000 meer dan vorig jaar. Dat is toch geweldig?"

Glennis Grace trad op voor een bomvol Plein 2000.
Met het mooie weer was het ook goed vertoeven op de terrassen.
Kinderen lekker aan het verven.
De Oude Kerk was open op Open Monumentendag en de klederdrachtgroep was present.
De brandweer hield zijn open dag en deze trok ook veel bezoekers.