Celliste Hilde Verweij speelt Bach tijdens het avondconcert van 19 september in de Nieuwe Kerk in Huizen.
Celliste Hilde Verweij speelt Bach tijdens het avondconcert van 19 september in de Nieuwe Kerk in Huizen.

donderdag 18 september

Start homo-ontmoetingsgroep

Er start een homo-ontmoetingsgroep voor mensen in en rond de kerk. De groep is voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een plek om ervaringen te delen en te weten te komen in welk opzicht het leven anders loopt. Verschillende thema's komen aan bod in de gesprekken. Er worden drie avonden gepland in de Oosterlichtkerk en iedereen is welkom, ook mensen die liever luisteren dan praten. Tijd: 20.00 uur. Meer informatie: 06-24884208.

Lunchpauzeconcert

Pianiste Mirjam Rodrigues de Miranda verzorgt het maandelijkse lunchpauzeconcert in het gemeentehuis van Eemnes. Zij gaat stukken spelen van Wertheim, Mozart, Mendelssohn en Balakirew. Tijd: van 12.30 tot 13.15 uur, de zaal is open vanaf 12.00 uur. Kosten: € 10,-, inclusief brood en koffie.

Presentatie Parkinson

In het Parkinson Café vertellen Kees Vermunt en Koen Lucas over hun persoonlijke ervaringen en hoe om te gaan met Parkinson. De presentatie vindt plaats in de ridderzaal van Theodotion, Werkdroger 1 in Laren. Zaal open om 13.30 uur, dan kan de informatietafel van de Parkinson Vereniging bezocht worden. Om 14.00 uur staat er een kopje thee of koffie klaar, om 14.30 begint de presentatie. Toegang is gratis.

Concert

Het Trio Anne van Egmond verzorgt een optreden in woonzorgcentrum De Bolder. Het concert is een initiatief van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen. Het trio bestaat uit Anne van Egmond, Nol van Bennekom en Remco van Schaik. Ook bezoekers van buiten De Bolder zijn welkom, zij dienen € 7,50 te betalen. Tijd: 14.00 uur.

Ladies Night

Er wordt een speciale Ladies Night gehouden bij de nieuwe lifestylewinkel Daen Laren, Brink 25 te Laren. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen aanwezigen de nieuwe najaarscollectie aanschouwen. Vanaf 18.00 uur.

vrijdag 19 september

Mamacafé: Voeding

Tijdens het mamacafé van deze week adviseert Marieke Galman van Jeugdconsulent Centrum voor Jeugd en Gezin in Huizen over voeding, een thema dat vaak vragen oproept. Alle a.s. moeders en moeders met baby's en hun broertje of zusje tot 4 jaar zijn van harte welkom. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur. Adres: Wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6 Huizen.

Cursus: Android tablet

Mensen die willen weten hoe zij om moeten gaan met een Android Tablet kunnen dit leren in een cursus die wordt verzorgd door SeniorWeb Eemnes. De cursus bestaat uit vier lessen en start 19 september. Op 26 september en 17 en 24 oktober vinden de andere lessen plaats, geïnteresseerden dienen zelf een tablet mee te nemen. De lessen worden gegeven in de Bibliotheek Eemnes, van 09.30 tot 11.30 uur. Kosten: € 50,-. De cursus wordt ook gegeven vanaf 20 oktober. Aanmelden via: eemnes.seniorweb.nl/Cursussen.

Taxatie- en innamedag

Mensen die uitgekeken zijn op een schilderij, bronzen beelden, foto's, design, zilveren objecten of keramiek kunnen dit meenemen naar de taxatie- en innamedag van Zuydwal Veilingen in het Brinkhuis in Laren. Er zijn experts aanwezig om de kunst te beoordelen. Tijd: van 11.00 tot 14.00 uur. De veiling van alle stukken vindt plaats op 19 november.

Voorstelling ELLA!

Ella Fitzgerald, de zogenoemde 'Queen of Jazz', staat centraal in de nieuwe voorstelling ELLA! die gebracht wordt door de Dutch Lady of Jazz Denise Jannah. Met monologen en songs brengt Jannah de jazzdiva, die zelf leefde van 1917 tot 1996, tot leven in een voorstelling van productiehuis Urban Myth.
De voorstelling wordt gegeven in het Brinkhuis in Laren. Tijd: 20.30 uur. Kosten € 15,-.
Reserveren via: www.hartvanlaren.nl.

Cursus makkelijk slapen

Deelnemers aan de cursus komen gemakkelijker in slaap en ervaren een minder ononderbroken nachtrust. De cursus wordt in een kleine groep van maximaal zes personen gegeven in Blaricum. Cursisten komen bijeen op 19, 26 september en 3 oktober, van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: € 60,-. Voor aanmelden en informatie: Bernard Ligtenberg: 0355316849.

Vrijdagavondmuziek

Vrijdagavondmuziek, de maandelijkse concertserie in de Nieuwe Kerk in Huizen, start een reeks concerten waarin muziek uit de Barok centraal staat. Deze vrijdag staat kamermuziek van Johann Sebastian Bach (1685-1750) centraal. De concerten zijn vrij toegankelijk. Bij de uitgang wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd. Tijd: 20.00 uur.

Bingo

In wijkcentrum De Malbak in Blaricum kunnen mensen in een ontspannen sfeer een avond bingo spelen met het hele gezin. Er zijn prijzen te winnen. Kosten: € 1,50 per ronde. Tijd: 19.30 tot circa 22.00 uur.

Open repetities drie koren

In de komende periode zullen er bij drie koren van Muziekcentrum Paul Snoek open repetities worden gehouden. Pop&Theaterkoor Expreszo is een uitbundig en gedreven koor voor vrouwen in de leeftijd van 25 tot 65 jaar, met een repertoire uit pop, musical en kleinkunst. Tijd: van 9.15 tot 11.15 uur. Het Wereldkoor Eemnes is een pas gestart gemengd koor dat om de week repetities heeft, waarin een keur aan liederen van over heel de wereld de revue passeert. Tijd: van 13.00 tot 15.00 uur. Gemengd koor Opus55 is een groot en sfeervol koor, speciaal voor actieve 55'plussers die graag een afwisselend repertoire willen zingen. Tijd: van 13.00 tot 14.45 uur. Het laatstgenoemde koor heeft hun open dag op 22 september. Geïnteresseerden kunnen mailen naar: info@muziekcentrumpaulsnoek.nl.

maandag 22 september

Presentatie vakantiefoto's

De PC Helpdesk BEL houdt een twee uur durende presentatie in de theaterzaal van het Brinkhuis in Laren over wat je kunt doen met vakantiefoto´s. Inwoners boven de 50 jaar uit de BEL-gemeenten zijn van harte welkom. Geïnteresseerden dienen een mail te sturen naar themabijeenkomst@pchelppdeskbel.nl, onder vermelding van een naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers. Tijd: 14.00 uur. Kosten € 6,-, inclusief koffie of thee.

Thema-avond Vrijheid

Wouter den Dulk wil het thema 'Vrijheid' bekijken en in gesprek brengen vanuit wat hij noemt een 'systemisch perspectief'. Ook heeft hij het over vrijheid in familie en organisatieopstellingen. Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten € 25,-. Studio de Godin, Constructieweg 11 in Huizen. Aanmelden via gabi.lodewijk@telfort.nl.

Open avond Toastmaster

Goudenraad Toastmaster houdt een open avond. Er worden twee speeches gegeven, door een ervaren en minder ervaren spreker. Het verschil in speeches wordt zo goed duidelijk. Aanwezigen leren ook positieve feedback geven en er zal een korte improvisatiesessie zijn. Tijd: 19.15 uur. Locatie: Brinkhuis in Laren. Gratis inschrijving voor 16 september via www.toastmasters.nl/toc.

Schildercursus

Volksuniversiteit Laren-Blaricum-Eemnes start met de cursus 'Zelf schilderen en wat je altijd al hebt willen weten over schildertechnieken'. Onder begeleiding van docente Barbara Houwers wordt er geschilderd, waarbij er veel aandacht is voor materiaalkeuze en technieken. Geschikt voor beginners en gevorderden die meer willen weten van materialen en technieken. De cursus omvat negen lessen van tweeënhalf uur en kost € 165,-. Tijd: 19.30 uur. Locatie: De Hilt in Eemnes.

woensdag 24 september

Inleidende lezing

Filosoof en schrijver Lucas van der Valk geeft een inleidende lezing over de wereldberoemde spirituele leraar Eckhart Tolle. Tijd: 20.00 uur, bibliotheek Huizen. Kosten: €10,-.
Kaartjes verkrijgbaar via www.volksuniversiteithuizen.nl.

donderdag 25 september

Workshops sieraden

Bij atelier PicoBella in het centrum van Huizen worden dit najaar workshops gegeven. Er worden sieraden van textiele en flexibele materialen gemaakt. Voor diegene die kennis wil maken met het vilten van wol is er een workshop waarin een vilten sieraad wordt gemaakt. Ook wordt er een workshop gegeven waarin men leert een halssieraad van een fietsbinnenband te maken. Een workshop duurt twee uur en wordt overdag of 's avonds gegeven. Kosten: € 25,- of € 30,- per workshop, inclusief materiaal. Workshops worden gegeven per maximaal vijf personen. Info: www.atelierpicobella.nl. Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur.

Informatiebijeenkomst literaire leesgroep

In samenwerking met de Bibliotheek Laren-Blaricum wordt een informatieve bijeenkomst over een leesgroep Nederlandse literatuur gehouden. Het initiatief komt van de Stichting Senia. Wie belangstelling heeft of wil horen wat de leesgroep inhoudt, is welkom vanaf 15.00 uur in de bibliotheek, Brink 29 in Laren. Informatie en opgave via info@senia.nl.

Oriëntatiecursus

De oriëntatiecursus 'Christelijk geloof' werkt met een objectieve methode waarin de cursisten actief of passief zoeken naar het verhaal achter het christelijke geloof. De cursus bestaat uit acht avonden en vindt plaats in de Silo aan de Keucheniusstraat 36 in Huizen. Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten: € 14,50. Bijeenkomsten: 25 september, 2, 7, 23 en 28 oktober, 6 en 13 november en 4 december.

Workshop

De Vrijwilligerscentrale geeft van 15.30 tot 17.30 uur een workshop 'Aantrekkelijke vacatures schrijven'. Deze praktische workshop gaat over het opstellen van goede teksten om vrijwilligers te werven, er wordt op een speelse manier geëxperimenteerd met taal en tekst. De workshop is kosteloos, aanmelden via 035-5267553.

Schildercursus

Docente Helga Schouten start voor de Volksuniversiteit met de cursus 'Van schets tot schilderij, eigenwijs bij Helga'. Helga gaat ervan uit dat iedereen een eigen manier heeft om zich uit te drukken en dat het belangrijk is om die manier te vinden die bij jou past. De lessen worden altijd afgesloten met een gezamenlijke excursie. De cursus omvat negen lessen van tweeënhalf uur en kost € 165,-. Tijd: 9.30 uur in De Hilt in Eemnes.

Lifestyle winkel Daen in Laren houdt op 18 september een Ladies Night.