Tijdens de Nieuwbouwdag van afgelopen zaterdag konden geïnteresseerden met een tuktuk door de Blaricummermeent rijden.
Tijdens de Nieuwbouwdag van afgelopen zaterdag konden geïnteresseerden met een tuktuk door de Blaricummermeent rijden. Foto: Bob Awick

De Blaricummermeent verkoopt

BLARICUM - De huizenmarkt trekt weer aan en vooral in de nieuwbouw. Dat is goed merkbaar in De Blaricummermeent. "De woningen vliegen nog niet als zoete broodjes over de toonbank, maar snel gaat de verkoop wel", liet de gemeente Blaricum weten. Om die reden tekende de gemeente vorige week donderdag maar liefst drie koopovereenkomsten met verschillende ontwikkelaars.

De betrokken ontwikkelaars zijn La Forêt BV, RSVC BV en Heilijgers Projectontwikkeling BV. De kopers die al gekocht hebben, wachten nu in spanning af, want als er voldoende belangstelling is, wordt de bouw gestart.

Markant herenhuis
Aan de Gooische Dreef staan straks twee rijtjes van zes woningen, ontwikkeld door La Forêt BV. Van woonplan 'De Landerijen' is op één woning na alles verkocht. Naar verwachting start de aannemer eind november met de bouw. Er is nog een markant herenhuis met parkeerplaats op eigen terrein te koop.

Woningstijl 3e fase nu in verkoop
Met de acht eengezinswoningen ten noordoosten van Stroomzijde zet RSVC BV opnieuw een plan neer. Woningstijl 1 en 2 waren in recordtijd verkocht en nu start de ontwikkelaar met de 3e fase. Als de verkoop van de twee kleine rijtjes van vier woningen ook zo snel gaat als de vorige plannen, start de aannemer in januari 2015 al met de bouw.
Heilijgers Projectontwikkeling BV ondertekende een overeenkomst met de gemeente voor de realisatie van twee drie-onder-een-kapwoningen, een rij van zes woningen en een twee-onder-een-kapwoning. De 14 royale woningen worden verspreid over drie locaties in deelplan B gebouwd. De verkoop start in het voorjaar van 2015.

Op de helft
De realisatie van deelplan B van de nieuw te bouwen wijk gaat rap. Met deze drie overeenkomsten erbij is dit deelplan nu voor bijna de helft verkocht. Er waren eerder al vijf andere overeenkomsten gesloten. Daarmee komt het totaal aantal te bouwen woningen op honderd.
Via de website van De Blaricummermeent www.blaricummermeent.nl zijn alle projecten terug te vinden. Ook kunnen geïnteresseerden in de nieuwe woonwijk zich hier inschrijven, zodat ze als eersten het laatste nieuws horen.