De RK Nicolaaskerk in Eemnes staat zondag 5 oktober stil bij Friersdale in Zuid-Afrika. Dit jaar is het thema 'Groeien'.
De RK Nicolaaskerk in Eemnes staat zondag 5 oktober stil bij Friersdale in Zuid-Afrika. Dit jaar is het thema 'Groeien'.

Hele maand oktober

Theateragenda

De gehele maand oktober worden er verschillende voorstellingen gegeven in de Boerderij van Huizen aan de Hellingstraat 9. Er is cabaret, toneel en muziek. Het programma is te vinden op www.deboerderijhuizen.nl.

Kinderboekenmaand

Christelijke Boekhandel De Echo organiseert de kinderboekenmaand met als thema 'In de wolken'. In de winkel aan de Kerkstraat in Huizen is een breed scala aan actiematerialen te vinden. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 18.00 uur, vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.30-17.00 uur.

vrijdag 3 oktober

Workshop

Kunstenares Janine van der Kaaij-Kruijmer geeft workshops Bloemen schilderen à la Janine. Aanwezigen leren een bloemenschilderij maken. Tijd: van 09.00 tot 12.00 uur. Kosten: € 37,50 inclusief materialen. Adres: Iepenlaan 21 in Huizen. www.bloemenschilderijen.nl

Mamacafé

Elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.30 is er een samenzijn voor aanstaande moeders en moeders met baby's in wijkcentrum 't Vuronger in Huizen. Ook broertjes en zusjes tot vier jaar zijn welkom. Er worden ervaringen uitgewisseld en moeders geven elkaar handige tips.

Nieuwe cursus t'ai chi chuan

Taiji-school OneMoves beoefent t'ai chi chuan en start met nieuwe cursussen op de vrijdagavond. Afhankelijk van het weer worden de lessen buiten of in Bewustzijnscentrum Bala gegeven. Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur. Kosten: € 50,- per maand. Meer informatie: info@onemoves.nl.

zaterdag 4 oktober

Dierenverhalendag

Weg van Verhalen houdt een Dierenverhalendag. Aanwezigen maken kennis met het vertellen van verhalen. Tijd: 10.00 tot 15.00 uur, inclusief lunch. Kosten: € 25,-. Aanmelden: 035 5317802 Meer informatie: www.wegvanverhalen.nl.

Tekenen, kleuren en tangles

Er wordt een workshop tekenen en kleuren gegeven bij Bewustzijnscentrum Bala aan de Trompstraat 1 in Huizen. Tijdens deze workshop gaan de deelnemers zelf rondom een spiegel tekenen en kleuren. Ook wordt er gewerkt met tangles, waardoor mooie patronen ontstaan. Aan het eind van de dag gaat de eigen, unieke spiegel mee naar huis. Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur. Kosten: € 55,-. Aanmelden via www.olivijn-alive.nl.

Oktoberfest in Laren

In de feesttent op het kermisterrein in Laren wordt het Oktoberfest gehouden. De zaterdagavond is rond de band 'De Nunentaler Schurzenjager' opgezet. Daarnaast treedt het duo 'Helemaal Hollands' op met Duitse après-skihits. Zie www.oktoberfest-laren.nl.

Golden Oldies in De Malbak

Er kan een avondje heerlijk geswingd worden in wijkcentrum De Malbak, Wetering 122 Blaricum. Tijd: vanaf 20.30 uur. Kosten: € 8,-, inclusief drankje. Meer info: www.pivot-party.nl.

zondag 5 oktober

Schilderskring

In het atelier achter het Brinkhuis wordt drie keer per maand op zondag een schilderskring gehouden. Er wordt vrij getekend en geschilderd op uw niveau met gebruik van eigen materiaal. Er worden geen lessen gegeven, maar er kan wel om advies gevraagd worden. Tijd: van 14.00 tot 16.30 uur. Kosten: € 110,- voor 22 bijeenkomsten. Info en aanmelden: 035-6299838.

Zondagse jazz

De zondagse jazzmiddagen in restaurant café 't Heertje in het Graaf Wichman complex keren terug. 5 oktober is de aftrap met het populaire orkest Eemjazz. Entree: € 3,50. Tijd: van 14.00 tot 17.00 uur.

Wandeltocht

Vrienden van het Gooi gaan o.l.v. twee natuurgidsen wandelen langs de eeuwenoude engen van Huizen en over de Tafelbergheide. De tocht gaat ook langs de Tafelberg, het hoogste punt van 't Gooi. Tijd: 14.00 uur. Verzamelen bij de parkeerplaats bij de Tafelberg aan de Oud-Naarderweg in Blaricum. De tocht duurt twee uur en deelname is gratis.

Familiemiddag

In de feesttent op het kermisterrein in Laren wordt van 12.00 tot 17.00 uur een familiedag gehouden. Voor de allerkleinsten verzorgt FIX entertainment een programma, voor de jeugd van acht tot vijftien jaar is er de talentenjacht 'Talent in de tent'. Aanmelden hiervoor kan tot 3 oktober via: talentindetent@oktoberfest-laren.nl. Zie ook www.oktoberfest-laren.nl.

Friersdalezondag

Dit jaar is het thema van de Friersdalezondag 'Groeien'. Groeien slaat op de mogelijkheden die men vanuit Eemnes wil bieden aan arme kinderen in Friersdale, een gebied in Zuid-Afrika. Hoogtepunt is de Afrikaanse viering die om 10.00 uur begint in de RK Nicolaaskerk. De deuren van de kerk staan wijd open voor iedereen die zich verbonden voelt met Friersdale. Tijdens de viering wordt geld ingezameld voor de bouw van schooltoiletten en voor de uitbreiding van de keuken.

maandag 6 oktober

Weg van verhalen

Tijdens de cursus wordt geleerd hoe een goed verhaal opgebouwd wordt, hoe je contact maakt met publiek en de aandacht vasthoudt, hoe je je stem ontspannen gebruikt, gebaren inzet bij het vertellen en hoe je je verhaallijn vasthoudt. De najaarscursus is op 6 en 27 oktober en 10 en 24 november, van 20.00 tot 22.00 uur. Kosten: € 75,-. Aanmelden: 035-5317802. Meer informatie: www.wegvanverhalen.nl.

Thema-avond vrijheid

Wouter den Dulk wil het thema vrijheid bekijken en in gesprek brengen vanuit, wat hij noemt een 'systemisch perspectie'. Ook heeft hij het over vrijheid in familie en organisatieopstellingen. Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten € 25,-. Studio de Godin, Constructieweg 11 in Huizen. Aanmelden via gabi.lodewijk@telfort.nl.

Culturele middag

Versa Welzijn organiseert een culturele middag voor volwassenen en senioren in het Brinkhuis te Laren. Plaatsgenote Corry Majoor houdt een voordracht over de Larense molen. Tijd: vanaf 13.30 uur. Kosten: € 5,-.

dinsdag 7 oktober

Avondcursus 'Verbindend communiceren'

De zesdelige avondcursus 'Verbindend communiceren' gaat van start. De cursus is gebaseerd op het gedachtegoed Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en is bedoeld voor mensen die de ruis uit hun communicatie willen halen en stevig in het leven willen staan. Eens in de twee weken verzorgt Ellen Omvlee de cursus in haar praktijkruimte aan huis in het oude dorp in Huizen, van 20.00 tot 22.00 uur. Er is ruimte voor zes deelnemers. In de cursus wordt veel geoefend met herkenbare praktijksituaties. Opgeven via ellen@dekantelcoachn.nl.

Rijbewijskeuring

Er vindt een rijbewijskeuring plaats voor mensen wiens rijbewijs binnen een half jaar verloopt en een medische keuring nodig hebben omdat zij 75 jaar of ouder zijn. Kosten: € 30,- voor de 75+ B/E-keuring, € 50,- voor chauffeurs jonger dan 75 jaar met C/D/E-rijbewijs. Meenemen: Eigen Verklaring met Geneeskunde Verslag, rijbewijs, medicatie en een urinecontainer met urine. Locatie: Holleblok 2 in Huizen. Afspraak maken via 0516-514574.

Cursus stofferen

In sporthal De Hilt in Eemnes starten nieuwe cursussen stofferen. Elke cursus bestaat uit tien lessen, van 19.30 tot 22.30 uur. Kosten: € 192,50, exclusief de te gebruikte materialen. Deze zijn op de cursus aanwezig. Cursisten moeten een eigen object meenemen om te stofferen. Opgeven via: info@jhecker.nl.

Informatieochtend

Er wordt van 9.00 tot 12.00 uur een gratis informatieochtend gegeven voor de training 'Succesvol solliciteren' in het centrum voor Bloei en Ontwikkeling aan de Constructieweg 11 in Huizen. De trainingen zelf starten op 21 oktober. Aanmelden: 06-2009 7717.

woensdag 8 oktober

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek draait om Feest in Laren. Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum heeft diverse kinderfeestjes en kinderen zijn welkom in speeltuin Ons Genoegen. Kinderen tussen de vier en negen jaar kunnen meedoen aan een middag vol actie, bewegen, schminken, een eigen taart of masker maken en luisteren naar verhalen en poppenkastvertellingen. Ter afsluiting is er een disco, de toegang is gratis. Tijd: van 14.00 tot 19.00 uur.

donderdag 9 oktober

Workshop Glas-in-lood

Bij Atelier Kitty Glas-in-Lood in Huizen kunnen eendaagse workshops gevolgd worden. Aanwezigen leren zelf glas snijden, glas in lood zetten en solderen. Prijs inclusief materiaal, gebruik van gereedschap, koffie, thee en lunch: € 75,-. Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur. Vanaf 9.30 uur staat er een kopje koffie of thee klaar. De workshops worden gehouden in groepen van vier, opgeven kan via kittyglasinlood@outlook.com.

Gooische Vrouwenzaken

Het 2e van de Gooische Vrouwenzaken (GVZ) gaat van start met gastspreekster Josje Kuenen. Het onderwerp is: 'Pitchen: van verkopen naar gekocht worden'. Er wordt een lezing gehouden en er is ruimte om te discussiëren en te netwerken. De lunch, koffie en thee worden verzorgd door GVZ. Tijd: van 10.30 tot 14.00 uur. Entreeprijs € 19,75. Locatie: Brinkhuis, Laren.

Lezing cosmologisch organisatiemodel

Het cosmologisch organisatiemodel laat een samenhang zien tussen mens en cosmos. Tijdens de lezing in het Brinkhuis in Laren wordt met hulp van het model gezocht naar antwoorden op verschillende vragen. Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten € 10,-. Reserveren: eghmschenklankamp@kpnmail.nl.

Nol Twigt laat zien wat t'ai chi chuan is en start op vrijdagavond 3 oktober een nieuwe cursus bij Bewustzijnscentrum Bala in Huizen.