Politiek Café start met debat over HOV

LAREN - Het nieuwe seizoen van Politiek café 't Gooi start maandag 6 oktober om 20.00 uur in de theaterkapel van het Brinkhuis, Brink 29 in Laren. De eerste van de komende zeven debatten gaat over het HOV-project Hilversum-.

"Het is goed wonen in het Gooi en dat willen we graag zo houden. Daarom investeren we nu in een betrouwbaar OV-netwerk voor alle inwoners en reizigers in het Gooi", stelt de provincie. HOV het Gooi is een gezamenlijk regionaal project van de gemeenten Hilversum, Huizen, Eemnes en Laren en de provincie Noord-Holland. De gemeente Blaricum besloot haar deelname aan het project stil te zetten. Via het PIP, het Provinciaal Inpassings Plan, wordt Haarlem de baas over de vrije busbaan. Daarmee worden de gemeentelijke bestemmingsplannen overruled. De betrokken gemeenten moeten vóór 15 oktober reageren op het concept PIP. Politiek café 't Gooi maakt de balans op: de provincie zet door, de tegenstanders ook. Wie is de baas?
Aan het debat onder leiding van presentator Erik de Zwart nemen deel: Arno Scheepers, gemeenteraadslid VVD Hilversum (voor); Karin Walters, gemeenteraadslid Hart voor Hilversum (tegen); Annette Wolthers D66, gemeenteraadslid Hilversum (voor) en Rob Bruintjes, gemeenteraadslid Hart voor Blaricum (tegen).