Vader en zoon Vlaanderen zien de klandizie bij Enorm Vos IJzerhandel weer toenemen.
Vader en zoon Vlaanderen zien de klandizie bij Enorm Vos IJzerhandel weer toenemen. Foto: Geja Lahpor

'Meer inbraken, meer vraag elektronische beveiliging'

HUIZEN - In het centrum in het Oude dorp van Huizen heeft de IJzerhandel al meer dan een eeuw een vertrouwde naam als het om gereedschappen, techniek, veiligheidsprodukten en ijzerwaren gaat. Maar sinds 1908 is er wel wat veranderd. Door naast goed hang-en-sluitwerk ook elektrische gereedschappen en elektronische beveiliging te verkopen, gaat Enorm Vos IJzerhandel met zijn tijd mee.

Bert Vlaanderen en zijn zoon Patrick zijn optimistisch over hun zaak. "We klauteren weer uit het dal van de economische crisis, dat merken we duidelijk in onze winkel, want de klandizie neemt toe. Maar ook het aantal producten in ons assortiment neemt toe. We hebben bijvoorbeeld met name voor ouderen hulpbeugels in toilet, bad en douche, alsmede antislipproducten, die we ook zelf kunnen monteren."

Alle Enorm-winkels in Nederland hebben een gezamenlijke inkooporganisatie. Bert zit inmiddels al 47 jaar in het vak. "In 1977 heb ik de zaak overgenomen en vorig jaar is mijn zoon erbij gekomen. Onze klanten zijn zowel privé als zakelijk. Wij zijn er voor de doe-het-zelver én voor de vakman. Of het nu om een nieuwe sleutel of om een toegangscontrolesysteem gaat, mensen kunnen altijd rekenen op onze professionele hulp, advies en service." Enorm heeft seizoensproducten zoals vlaggen, sleeën, schaatsen, airco's, terraskachels, vuurwerk en horren. "Maar in toenemende mate is de meeste vraag de laatste tijd toch wel naar elektronische beveiliging en camerabeveiliging met een totaalconcept, omdat er steeds meer wordt ingebroken. Onze vakspecialisten zijn professionals en kunnen deze systemen zelf installeren volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen, waar wij bij aangesloten zijn. Erg handig is het dat je dan vanaf je smartphone, tablet of pc kunt kijken in je huis, waar je ook ter wereld bent! Natuurlijk adviseren wij daarnaast over inbraakpreventie zoals het juiste hang-en-sluitwerk dat op elke persoonlijke situatie en naar ieders behoefte het best van toepassing is."

Deze maand is bij Enorm de brandpreventie in de picture voor woning en bedrijf, met tips op de website en een focus op brandmelders, blusapparaten en andere blusmiddelen. Ook kunnen mensen bij Enorm terecht voor deuren, sanitair, tuingereedschap, al dan niet elektrisch, (deur)beslag, trappen, hobbykoffers en nog veel meer.

Goed doel
Patrick: "Bij de Enorm-winkels, dus ook bij ons, kun je oude apparatuur inleveren die vervolgens gerecycled wordt. Daarmee wordt geïnvesteerd in een goed doel: een betere watervoorziening in Bangladesh. De opbrengst van de ingezamelde producten wordt gedoneerd aan de Max Foundation die kindersterfte in Bangladesh wil voorkomen door te investeren in schoon water en voorlichting.