Dag van de Mantelzorg
op 9 en 10 november

Versa Mantelzorgondersteuning organiseert op 9 en 10 november 2014 in de regio Gooi en Vechtstreek en Eemnes de Dag van de Mantelzorg. In de hele regio worden activiteiten georganiseerd om mantelzorgers als blijk van waardering in het zonnetje te zetten.

Mantelzorgers geven een zieke, gehandicapte of oudere vanuit een sociale relatie extra zorg. Zij vinden deze zorg vanzelfsprekend en zijn vaak te bescheiden om hiermee op de voorgrond te treden. Toch verdienen mantelzorgers het om, als blijk van waardering, één dag per jaar in het zonnetje gezet te worden. Tevens is deze dag ook bedoeld om één dag in het jaar speciaal aandacht voor mantelzorg te vragen.

Ridderlijke roeping
Het programma van 10 november is te vinden op www.ridderlijkeroeping.nl. Mantelzorgers kunnen zich opgeven voor activiteiten in de regio. Jonge mantelzorgers gaan op 9 november in Globe CKC in Hilversum een film maken. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden op www.ridderlijkeroeping.nl of 0900-6662222. Deelname is gratis. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door een donatie van het VSB Fonds, Fonds Sluyterman van Loo, ouderenprojecten, St. Het R.C. Maagdenhuis en St. Brentano's, steun des ouderdoms.