Lex Abels is blij met de actie van Brigit Jones.
Lex Abels is blij met de actie van Brigit Jones.

1300 euro voor Voedselbank

HUIZEN – Brigit Jones van restaurant De Haven van Huizen overhandigde een cheque van 1.291 euro aan voorzitter Lex Abels van Voedselbank Gooi & Omstreken. Dit bedrag was bijeengebracht door klanten van het restaurant in de periode van 1 juli tot 1 oktober.

'Goedwater' was de naam van de actie. Elke klant die een karaf water bestelde, kon daarvoor een vrijwillige bijdrage van één euro afdragen. Brigit Jones: "Als commerciële onderneming koesteren wij onze klanten, maar we willen ook wat betekenen voor mensen die uitstapjes naar ons restaurant niet kunnen betalen doordat ze de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. Daarom bedenken we voortdurend acties om geld in te zamelen voor goede doelen. Deze keer was dat de Voedselbank."

Voorzitter Lex Abels toonde zich zeer verheugd over het resultaat en prees De Haven van Huizen voor hun creatieve bevlogenheid voor goede doelen. Brigit Jones vertelde dat nu het Nautischfonds, dat vaartochten met kankerpatiënten organiseert, en de Association for Small African Projects op het goededoelenprogramma staan.

Kijkje bij de modelspoor

HUIZEN - De fractie van de ChristenUnie bracht vorige week een bezoek aan de ModelSpoorClub Huizen. De fractie liet zich bijpraten over deze vereniging.

Zo werd duidelijk dat deze enthousiaste groep nu voor het tweede jaar bezig is. Ieder lid doet waar hij is is. De een zaagt hout, een ander maakt boompjes, huizen of legt de elektronica aan. Alles past in een bepaalde tijdperiode.
De spoorbaan wordt in modules gebouwd, die uit elkaar te halen zijn. In de toekomst is het de bedoeling om de complete baan tentoon te stellen.