Zaterdag vertrekt er bij Het Schoutenhuis een interessante wandeling door het oude dorp.
Zaterdag vertrekt er bij Het Schoutenhuis een interessante wandeling door het oude dorp.

donderdag 9 oktober

Workshop Glas-in-lood

Bij Atelier Kitty Glas-in-Lood in Huizen kunnen eendaagse workshops gevolgd worden. Er worden bijvoorbeeld sfeervolle windlichten gemaakt op een zilverkleurig schaaltje. Zelf leren glassnijden, glas-in-lood zetten en solderen. Prijs all-in: € 75,-. Opgeven kan via kittyglasinlood@outlook.com.

Gooische Vrouwenzaken

Het tweede seizoen van de Gooische Vrouwenzaken (GVZ) gaat van start met gastspreekster Josje Kuenen. Het onderwerp is: 'Pitchen: van verkopen naar gekocht worden'. Er wordt een lezing gehouden en er is ruimte om te discussiëren en te netwerken. De lunch, koffie en thee worden verzorgd door GVZ. Brinkhuis Laren, van 10.30 tot 14.00 uur. € 19,75.

Reading

Dorien Hoogerheide houdt de reading 'Berichten van boven' in yogacentrum Surya. Hoogerheide geeft al zestien jaar berichten door en zal liefdevol alle vragen beantwoorden. Tijd: van 20.00 tot 22.30 uur. Kosten: € 15,-. Logger 8 in Huizen. Opgeven via: yogacentrumsurya@outlook.com.

vrijdag 10 oktober

Cursus t'ai chi chuan

Taiji-school OneMoves beoefent t'ai chi chuan en start met nieuwe cursussen op de vrijdagavond. Afhankelijk van het weer worden de lessen buiten of in Bewustzijnscentrum Bala gegeven. Tijd: van 20.00 tot 21.30 uur. Kosten: € 50,- per maand. Meer info: info@onemoves.nl.

Jazzconcert

De internationale groep muzikanten met een passie voor Braziliaanse muziek The Brazilian Chamber Project geeft een jazzconcert in het Brinkhuis in Laren. Het concert wordt georganiseerd door radio 6FM en Yes to Jazz. Tijd: 20.30 uur. Entree: € 17,50.

Workshop OM healing

Marion Krekel-Kelderman geeft een workshop 'OM healing'. Dit is een oude groepsgenezingstechniek waardoor genezingsprocessen versterken. Er ontstaat evenwicht op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Tijd: van 19.00 tot 19.45 uur. Kosten: € 5,-, Logger 8 in Huizen. Opgeven op maandag t/m vrijdag, tussen 19.00 en 20.00 uur via 06-26986004.

Spelavond

Tijdens de spelavond bij Dance-point Dancemasters wordt het spel Keezborden gespeeld. Dit gezellige spel wordt gespeeld door twee, vier of zes personen en bevat onderdelen van klaverjassen, dobbelen, mens-erger-je-niet en pesten. Tijd: 20.30 uur. Havenstraat 305d Huizen. Opgeven via: info@dance-point.nl.

Kinderboekenschrijfster

Kinderboekenschrijfster Simone Arts geeft een presentatie in de Beatrixschool voor de groepen 7 en 8. Na afloop is zij voor een 'groet en ontmoet' in de Bruna in de Kerkstraat in Huizen. Daar is zij vanaf ongeveer 14.30 tot 16.00 uur.

Orgel en blokfluit

Het echtpaar Gerard en Johanneke de Wit geeft een orgel- en blokfluitconcert in de Meentkerk in Huizen. Na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken en een praatje te maken met de musici. Tijd: 20.00 uur. Toegang is gratis.

Mamacafé

Alle a.s. ouders en ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot vier jaar zijn uitgenodigd om de opvoedparty bij te wonen tijdens het mamacafé. De party wordt verzorgd door Tineke Mulder van Versa Welzijn. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Vuronger in Huizen.

Yes to jazz

Zangeres Josee Koning van de band Batida geeft een intiem concert in het Theater aan de Brink in Laren als voorproefje van haar nieuwe cd 'The Brazilian Chamber Project'. Tijd: 20.30 uur. Entree: € 17,50. Reserveren via reserveren@hartvanlaren.nl.

zaterdag 11 oktober

Workshop sieraden

Bij atelier PicoBella in Huizen worden workshops sieraden maken gegeven. Kosten: € 25,- of € 30,- per workshop, inclusief materiaal. Info: www.atelierpicobella.nl.

Kinderdisco

Dance-Point Dancemasters houdt een kinderdisco voor kinderen t/m dertien jaar. De disco begint om 14.30 en tot 15.30 wordt er muziek gedraaid voor kinderen t/m vier jaar. De oudere kinderen kunnen tot 16.30 losgaan op discomuziek. De entree is gratis. Havenstraat 305d.

Wandelexcursie

De Vrienden van het Gooi gaan o.l.v. twee natuurgidsen wandelen door het Laarder Wasmeergebied. De wandeling begint om 10.00 uur bij Theehuis 't Bluk aan de rand van de Zuiderheide in Laren en duurt ongeveer twee uur. Deelname is gratis. Honden zijn niet toegestaan. Meer informatie: 035-6211634.

Wandelen Oud Huizen

Het Huizer Museum Het Schoutenhuis houdt een wandeling door Oud Huizen. De gids vertelt verhalen over het verleden van het dorp. Na de wandeling van ongeveer één uur kan er een bezoek gebracht worden aan het museum. Aanvang: 14.00 uur bij het museum aan de Achterbaan 82. Kosten € 3,-. Rondleidingen in het museum en door het oude dorp zijn ook op aanvraag mogelijk, tel. 035-5250223.

Rommelmarkt

Leden van Bridgeclub Acol houden hun jaarlijkse rommelmarkt in clubgebouw De Kaers aan de Bestevaer 2 in Huizen. Iedereen is uitgenodigd om te zoeken naar spullen voor een schappelijke prijs. Tijd: van 10.00 tot 13.00 uur. Toegang is gratis.

zondag 12 oktober

Workshop Paper Roses

In het atelier van het Brinkhuis in Laren houdt Versa Welzijn de workshop Paper Roses maken. De middag is bedoeld voor senioren die het leuk vinden in een ontspannen sfeer creatief bezig te zijn. Tijd: van 14.00 tot 16.00 uur. Kosten: € 10,-, inclusief materiaal. Aanmelden via: nelly.bleijenberg@hotmail.com.

Workshop mediteren

Inge Orlemans viert de start van haar nieuwe seizoen met een workshop mediteren bij Bala Yoga, Trompstraat 1. Aanwezigen zullen o.a. ervaren dat mediteren niet ingewikkeld is en leren dat het fijn is om je aandacht naar binnen te brengen. Tijd: van 10.30 tot 13.00 uur. Kosten: € 37,-. Meenemen: makkelijk zittende, warme kleding en eventueel eigen meditatiekussentjes. Opgeven via: info@ingeorlemans.nl.

Optreden

De Radio Town Jazzband komt naar Grand Café 't Heertje in De Graaf Wichman. Er komen meer stijlen aan bod om zo veel mogelijk muziekliefhebbers tevreden te stellen. Tijd: 14.00 uur. Entree: € 3,50.

maandag 13 oktober

Cursus poëzie

Tijdens de cursus poëzie voor hobbyschrijvers worden op een actieve en speelse manier klassieke en moderne dichtvormen geoefend. De cursus wordt gegeven op vier maandagochtenden, in de huiskamer van Schrijvershuis 't Gooi aan de Andoorn 19 in Huizen. Kosten: € 75,-. Informatie en inschrijving: 035-5266286.

Buurtontbijt

Wijkcentrum Hollebok in Huizen en Versa Welzijn verzorgen een buurtontbijt voor iedereen die graag aanschuift voor een ontbijt en gesprek. Tijd: 09.15 uur.

dinsdag 14 oktober

Junior Song & Dance

De dansafdeling van de Gooische Muziekschool is gestart met de danslessen in muziekcentrum S & L in Laren. Op dinsdagmiddag wordt er aan kinderen van twee tot vijf jaar Junior Dance gegeven. Voor kinderen tot 10 jaar is er Song & Dance. De school biedt een gratis proefles waarna er een korte cursus te volgen is. www.degooischemuziekschool.nl.

woensdag 15 oktober

H-yoga

Hannah Spiegel verzorgt wekelijkse groepsbijeenkomsten om H-yoga te beoefenen. Dit is een speciaal voor (ex-)kankerpatiënten ontwikkeld programma. Van 10.30 tot 12.00 uur in Bewustzijnscentrum BALA, Trompstraat 1, Huizen. Kosten: € 10,-. Vragen en aanmelden: hannahspiegel@gmail.com.

Voorstelling 6+

De voorstelling 'De Toverketel van Smiegel Miegel' van Hilbert Geerling gaat over de lelijke, achterbakse, valse en gemene Swiegel die niks geeft om een lang en gelukkig leven voor anderen. Op een dag wordt zij verliefd op een prins, maar hij weigert met haar te trouwen. De voorstelling wordt ondersteund met goocheleffecten. Vanaf 13.30 gaan de deuren open. Kosten: € 9,50 volwassenen, € 6,50 jeugd. Tickets via: www.devorstin.nl.

donderdag 16 oktober

Themaochtend

Antoon Bruggeling zal vertellen over zijn loopbaan als journalist en bijzondere wetenswaardigheden hieruit aanstippen. Ook zal hij ingaan op het werk dat hij heeft gepubliceerd en op zijn maatschappelijke en culturele interesses. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur. Bibliotheek Eemnes. Ook niet-leden zijn welkom.

Lezing

Tijdens de lezing 'Met Oldtimers naar Peking langs de Zijderoute' vertelt Harm Kremer over de rally die hij in 2006 gereden heeft. De Brassershoeve, Waterstraat 2 in Huizen, 19.30 uur, toegang gratis.

Lunchpauzeconcert

Sopraan Pearlmira Vincent geeft een optreden met pianist Thijn Vermeulen. Zij brengen werken ten gehore van Mahler, Sibelius en Braga. Tijd: 12.30 uur in de raadzaal van het BEL kantoor, Zuidersingel 1 Eemnes. Prijs: € 10,- incl. koffie en een broodje. Reserveren via 035-5380827.

vrijdag 17 oktober

Albumrelease WhoSheDo

De vintage jazzband WhoSheDo viert de release van hun nieuwe album 'Appetite' in het Brinkhuis in Laren. De zaal wordt omgetoverd tot een intieme jaren-30-nachtclub en de jazzband geeft een concert. Ook is er een meet & greet met de artiesten. Na afloop is er een afterparty met DJ Pitchin'Woo. Tijd: 20.00 uur. Entree: € 15,-.

De Radio Town Jazzband speelt zondag in Grand Café 't Heertje.