Bas Luttmer is enthousiast over het bedrijf waarvan hij nu 6 jaar commercieel directeur is.
Bas Luttmer is enthousiast over het bedrijf waarvan hij nu 6 jaar commercieel directeur is. Foto: Geja Lahpor

Kloosterman: meer dan keukens en badkamers

HUIZEN - Keuken en badkamers, we willen ze steeds mooier en comfortabeler. Dat hoeft niet per se een nieuwe te betekenen: verbouwen en opknappen kan ook. Kloosterman Keukens springt al 45 jaar in op de vraag.

De chique glazen showroom straalt van buiten uit wat er binnen te zien valt. Je kunt er doorheen kijken en die transparantie is ook terug te vinden in de bedrijfsvoering. Kloosterman heeft alle stijlen keukens en badkamers: van design tot landelijk en van modern tot klassiek. Vader Kloosterman begon 45 jaar geleden als aannemer en had tegelijkertijd een zaak in keukens en badkamers. De broers Ruud, Tom en Martin hielpen hun vader in hun vrije tijd al vanaf hun veertiende jaar. 25 jaar geleden hebben ze het bedrijf van hun vader voortgezet. En daarmee werd het een familiebedrijf.

"Wij hebben meer dan alleen badkamers en keukens, dat is onze kracht. Wij doen bijvoorbeeld ook verbouwingen of faceliften voor keukens en badkamers, fabriceren handgemaakte keukens op maat en plaatsen verwarmingssystemen voor vloerverwarming." Bas Luttmer is enthousiast over het bedrijf waarvan hij nu 6 jaar commercieel directeur is. "In de keukenbranche is er veel veranderd. De keuken is niet meer zo gescheiden van de kamer, maar veel meer een open keuken of een kookeiland geworden, waardoor het aanzicht van de keuken belangrijker is geworden. Ook de luxe en het gemak nemen toe door de toenemende mogelijkheden van de apparaten die steeds meer geïntegreerd zijn in de keuken. De innovatie gaat door en wij hebben de nieuwste trends op dat gebied, zoals bijvoorbeeld inpasbare stoomovens waar veel vraag naar is, ovens met touchscreen en composiet keukenbladen." En de badkamers? "Daarvoor geldt hetzelfde, die zijn luxer en comfortabeler. Mensen kiezen steeds vaker voor een vaste of verplaatsbare sauna op maat in de bad- of slaapkamer, of lichttherapie met infrarood en Sunshower. Ook zijn er meer mogelijkheden op het gebied van aanpassing voor mindervaliden of ouderen zoals hulpbeugels bij douche en toilet, verhoogde toiletpotten of een zitje in de douche. Een lage instap voor in bad is eveneens mogelijk. En onze badkamertegels zijn er in allerlei materialen en kleuren. De keramische tegels met een parket- of houtlook die wij hebben zijn moeilijk te onderscheiden van echt hout."

Luttmer zegt geen last te hebben gehad van de recessie. "Omdat mensen in zo'n periode andere keuzes maken. Ze laten hun badkamer of keuken door ons verbouwen of aanpassen in plaats van een nieuwe te kopen. Wij zijn transparant in onze prijsstelling zonder extra kosten achteraf te berekenen. Wat prijsklasse betreft hebben wij voor ieder wat wils. Bovendien gaan wij ver in onze service. Wij laten onze klanten zien hoe de keuken of badkamer gaat worden door middel van een 3D-presentatie of een tekening, zodat ze een idee krijgen hoe het er uit gaat zien."