Afbeelding

Mike van Dijk

Manager van artiesten en tv-personality's, onder wie zijn zus Wendy van Dijk. 46 jaar, woont sinds vier jaar in Huizen.

Wie is je held?
"Johan Cruijff. Prachtig hoe hij zich manifesteert. Vanuit zijn eigen denkvisie blijven redeneren en opereren, als het moet dwars tegen iedereen in die er anders over denkt. Ook hoe hij het altijd weet te verwoorden, op zijn Cruijffiaans, vind ik geweldig. Ik bewonder die man."

Favoriete sport: voetbal dus?
"Met meteen op nummer twee wielrennen. Prachtig om naar te kijken, maar zelf doe ik het ook graag."

Favoriete plek in Huizen?
"Het bos en de hei. Daar woon ik vlakbij en kom ik graag om met de hond te lopen, te mountainbiken of te hardlopen. Echt heerlijk - een van de grote voordelen van Huizen."

Boek of film?
"Voor een boek heb ik het geduld niet. Ik leg het vaak al weg voor ik het uit heb, dus ik begin er maar niet meer aan."

Favoriete film?
"'Intouchables'. Zonder twijfel."

Je beste eigenschap?
"Ik ben goed in dingen regelen, kan bruggen slaan tussen mensen en problemen oplossen. Dat is ook mijn werk natuurlijk."

En je slechtste?
"Ik ben soms te vasthoudend."

Welk Huizer nieuws volg je?
"De zondagsopening. Ik denk dat Huizen daar niet aan ontkomt. Die verschuiving vindt nu eenmaal plaats, daar moet je uiteindelijk toch in mee."

Als je een dagje de burgemeester was...
"Dan zou ik de stoplichten anders afstellen op kruispunten: nu is het groen voor rechtdoor en afslaand verkeer tegelijk."

Ushi of Familie Leenders?
"Ik speel zelf weliswaar een hele kleine bijrol in Familie Leenders, maar ik kies voor Ushi. Daar is het allemaal mee begonnen. Het leuke is dat Ushi qua schmick het dichtst bij Wendy zit. Ze doet een gebitje in, zet een pruikje op en poedert haar gezicht wit, dat is alles. Ze is geweldig. De onschuld zelve. Een heerlijk Japans meisje. Ik mis haar soms wel eens."