Vintage jazzband WhoSheDo viert 17 oktober de release van het album 'Appetite' in het Brinkhuis in Laren.
Vintage jazzband WhoSheDo viert 17 oktober de release van het album 'Appetite' in het Brinkhuis in Laren.

donderdag 16 oktober

Walking Diner met The Piano's

Restaurant Café 't Heertje in De Graaf Wichman presenteert zich met een nieuw initiatief: het Walking Diner met livemuziek van The Piano's. Op het menu staan onder andere pompoensoep, gebakken coquille St. Jacques en krokante eendenborst. Tijd: van 19.00 tot 00.00 uur. Reserveren via www.grandcafe-heertje.nl. Kosten: € 35,-.

Themaochtend

Antoon Bruggeling zal vertellen over zijn loopbaan als journalist en bijzondere wetenswaardigheden hieruit aanstippen. Ook zal hij ingaan op het werk dat hij heeft gepubliceerd en op zijn maatschappelijke en culturele interesses. Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur. Bibliotheek Eemnes, ook niet-leden zijn welkom.

Lezing

Tijdens de lezing 'Met oldtimers naar Peking langs de Zijderoute' vertelt Harm Kremer over de rally die hij in 2006 gereden heeft. Door het maken van de autorit beschikt hij over veel materiaal, wat te zien is in zijn diapresentatie. Tijd: 19.30 uur. Toegang is gratis. De Brassershoeve, Waterstraat 2 in Huizen. Aanmelden via info@debrassershoeve.nl.

Lunchpauzeconcert

Sopraan Pearlmira Vincent geeft een optreden met pianist Thijn Vermeulen. Zij brengen werken ten gehore van Mahler, Sibelius en Braga. Tijd: 12.30 uur in de raadzaal van het BEL kantoor, Zuidersingel 1 Eemnes. Prijs: € 10,- incl. koffie en een broodje. Reserveren via 035-5380827.

Toespraak dominee Lohuis

Dominee Oscar Lohuis spreekt op een avond van Christenen voor Israël over het thema 'Hoe handelt God nú met Israël?' Tijd: 20.00 uur. Gebouw Tolvrij, De Regentesse 98, Huizen. Toegang is vrij. In de loop van de avond is er een collecte voor een humanitair project en er worden producten uit verkocht.

vrijdag 17 oktober

70's avond Fletcher Hotels

Fletcher Hotels houdt een jaren-70-avond in de Riva Wijnlounge. Om 20.30 uur gaat de wijnlounge open. Er wordt een 3-gangendiner aangeboden voor € 24,50 en toegang tot de wijnlounge is gratis. Adres: Mastspoor 1, Huizen.

Albumrelease WhoSheDo

De vintage jazzband WhoSheDo viert de release van hun nieuwe album 'Appetite' in het Brinkhuis in Laren. De zaal wordt omgetoverd tot een intieme jaren-30-nachtclub en de jazzband geeft een concert. Ook is er een meet and greet met de artiesten. Na afloop is er een afterparty met DJ Pitchin'Woo. Tijd: 20.00 uur. Entree: € 15,-.

Voorstelling

Theatergroep Bronger en Ponger geeft een voorstelling in theater De Hasselbak in Eemnes. De voorstelling wordt gegeven op 17 en 18 oktober om 20.15 uur en op 19 oktober om 14.00 uur. Reserveren via www.hasselbak.nl.

Vakantiebijbelfeest

Het vakantiebijbelfeest voor kinderen van 4-12 jaar wordt gehouden in De Hilt in Eemnes. Er wordt geknutseld, gesport, geluncht, gespeeld en er is een goochelaar aanwezig. Tijd: van 10.00 tot 15.00 uur, toegang is gratis. Ouders kunnen vanaf 14.30 uur langskomen.

Vrijdagavondmuziek

Tijdens het concert van de vrijdagavondmuziek wordt klaviermuziek van J.S. Bach gespeeld. De muziek heeft een ander perspectief, gehuld in een 19e-eeuws jasje. Ook zal er muziek van de B-A-C-H van Liszt ten gehore worden gebracht. Tijd: 20.00 uur. Nieuwe kerk Huizen. Toegang is vrij.

Mamacafé Huizen

Iemand van de bibliotheek vertelt over taalontwikkeling en voorlezen en dat er al boekjes voor de allerkleinsten zijn. Alle a.s. ouders en ouders met baby's en hun broertjes en zusjes tot 4 jaar zijn welkom. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur. Adres: Wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6 in Huizen.

zaterdag 18 oktober

Dance-point's danscafé

Dance-point geeft een dansavond waar vrienden kunnen dansen en bijkletsen met een drankje aan de bar. Tijd: van 20.30 tot 00.00 uur. Entree is gratis.

zondag 19 oktober

Amsterdamse dansmiddagen

De theaterzaal van De Hilt in Eemnes wordt omgetoverd tot bruin café 'Bij Jansen' om een keer per maand bij te kletsen met bekende en onbekende personen en te genieten van een hapje en een drankje. Uiteraard kan er gedanst en meegezongen worden met muziek. Tijd: van 14.00 tot 18.00 uur. Entree is de eerste keer gratis.

Zondagmiddagconcert

In het grand café en restaurant 't Heertje in De Graaf Wichman komt de Amerikaanse saxofonist en fluitist Joe Detroit terug. Het wordt een bijzonder concert want hij schuift aan in de band van de fameuze gitarist Wolf Martini. Het concert begint om 14.00 uur en de entreeprijs is € 3,50.

Herfstconcert

Het Goylants Kamerkoor brengt muziek uit de Duitse romantiek en de wereldpremière van twee hedendaagse composities uit het Gooi. Om 15.00 uur in De Engel, César Francklaan 13 in Huizen. Toegang: 12,50, leden en vrienden van de Engel 10 euro. Meer info: www.engel-huizen.nl.

maandag 20 oktober

Cursus: Android tablet

Mensen die willen weten hoe zij om moeten gaan met een Android tablet kunnen dit leren in een cursus die wordt verzorgd door SeniorWeb Eemnes. De cursus bestaat uit vier lessen en start 20 oktober. Op 27 oktober en 3 en 10 november vinden de andere lessen plaats, geïnteresseerden dienen zelf een tablet mee te nemen. De lessen worden gegeven in de Bibliotheek Eemnes, van 09.30 tot 11.30 uur. Kosten: € 50,-. Aanmelden via eemnes.seniorweb.nl/Cursussen.

EHBO-cursus

EHBO-vereniging Huizen start met een nieuwe cursus, bestaande uit zestien lessen. Cursisten worden door het leren van o.a. de vijf stappen van EHBO, reanimeren, wonden verbinden, bloedingen stelpen en ingrijpen bij ademhalingsproblemen opgeleid voor het officiële Oranje Kruis EHBO-diploma. Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur. Kosten: € 175,-, inclusief boek en cursusmateriaal. Kamperfoelieschool, Delta 37 Huizen. De lestijden zijn van 20.00 tot 22.00 uur. Opgeven via 06-45146530.

Cursus zelfhypnose

Cursisten leren op een natuurlijke en speelse manier zelfhypnose, een krachtige manier om doelen sneller te bereiken en lichamelijke klachten te verlichten. De cursus wordt gegeven op 20 en 27 oktober en 3 en 10 november. Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur. Kosten € 90,-. Inschrijven via 035-5316849.

dinsdag 21 oktober

Training Succesvol solliciteren

Tijdens de training Succesvol solliciteren leren aanwezigen gerichter solliciteren, waardoor de slagingskans groter wordt. Thema van deze week: Kom in beweging! Tijd: elke dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur. Kosten: € 20,-. Aanmelden: 06-20097717.

Lezing Theosofisch Genootschap

Het Theosofisch Genootschap houdt een lezing 'Niets in overvloed' in het Dorpshuis de Blaercom in Blaricum. Tijd: 20.00 uur, toegang is gratis.

Lezing Marleen Verspoor

In het Brinkhuis in Laren wordt een lezing gegeven over welke praktische zaken iemand tijdens leven alvast kan regelen om zijn of haar dierbaren na diens overlijden niet te confronteren met verschillende regelzaken. De lezing wordt gegeven door Marleen Verspoor uit Laren. Tijd: van 10.00 tot 11.00 uur. Entree: € 5,-. Reserveren: 035-7513991.

woensdag 22 oktober

Opening fitnessruimte

Burgemeester Elbert Roest van Laren en een tv-persoonlijkheid mét topsportcarrière openen de nieuwe fitnessruimte van Vivium Johanneshove. Tijd: van 11.30 tot 14.00 uur. Eemnesserweg 42 in Laren.

Wekelijkse bijeenkomst H-yoga

Hannah Spiegel verzorgt wekelijkse groepsbijeenkomsten om H-yoga te beoefenen. Dit is een speciaal voor (ex-)kankerpatiënten ontwikkeld programma. Tijd wekelijkse bijeenkomst: van 10.30 tot 12.00 uur. Bewustzijnscentrum BALA, Trompstraat 1 Huizen. Meenemen: makkelijk zittende kleding, warme sokken en een handdoek. Kosten: € 10,-. Vragen en aanmelden: hannahspiegel@gmail.com.

Creatief café

Liefhebbers van breien, haken, patchwork, mozaïeken en andere creatieve bezigheden kunnen voor het leren van nieuwe technieken elke woensdag terecht bij het creatief café in de Malbak in Blaricum. Er moet alleen betaald worden voor consumpties, meedoen is kosteloos. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur.

Literatuurcursus

In samenwerking met de Volksuniversiteit wordt er tussen oktober 2014 en april 2015 een literatuurcursus gehouden in de Blaercom te Blaricum. Op vijf woensdagavonden worden diverse boeken besproken en geanalyseerd. De boeken delen het thema 'Bepaal jij wie je bent, of word je gedefinieerd door de omstandigheden?' Het boek van deze bijeenkomst is 'Ghana ga weg' van Taiye Selasi. Toegang voor vijf avonden: € 89,-. Inschrijven kan via www.volksuniversiteitlaren.nl.

Inloopochtend Vrijwillige Thuishulp/Vrijwilligerscentrale

De Vrijwillige Thuishulp Huizen geeft op woensdagochtend 22 oktober uitleg over het project 'Versterk je netwerk'. Locatie: Bibliotheek Huizen. Tijd: van 10.45-12.00 uur. Entree: gratis, wel reserveren via www.bibliotheekhlb.nl.

woensdag 22 oktober en donderdag 23 oktober

Cursus piano en gitaar

De Gooische Muziekschool start met een basiscursus voor gitaar en piano voor volwassenen. Er wordt lesgegeven aan groepen van drie tot zes personen, een les duurt 45 minuten en de cursus bestaat uit acht lessen. Kosten: € 80,-. Eemnesserweg 15a. Aanmelden via info@degooischemuziekschool.

Het Goylants Kamerkoor treedt 19 oktober op in De Engel in Huizen.