Afbeelding

Kinderkledingruilfeestje voor kleding zonder kinderarbeid

HUIZEN - Kinderboerderij de Waranda organiseert zaterdag 18 oktober samen met Stop the Traffik een kledingruilfeestje voor kleding zonder kinderarbeid.

De activiteit vindt tussen 14.00 en 16.00 uur plaats en wordt georganiseerd in het kader van de dag tegen mensenhandel.

Kinderarbeid
"We willen meer bewustwording creëren rondom kinderarbeid. In India werken meer dan 200.000 jonge meisjes in katoenfabrieken voor onze (kinder)kleding. Dat kan anders", zegt Esta Steyn, directeur van Stop the Traffik. "Op dit moment loopt de campagne 'Make Fashion Traffik-Free' waarmee we kledingfabrikanten en kopers meer bewust willen maken van het feit dat dit zich in de productie afspeelt. We roepen mensen op om kledingruilfeestjes te organiseren onder de naam 'Stop die klere(n)zooi' en het is geweldig dat Kinderboerderij de Warande dit heeft opgepakt. Naast deze bewustwording is je kleding ruilen duurzaam én gewoon erg leuk."

Kledingruil
Deelname aan de kledingruil kost 1 euro, inclusief limonade en chocoladefontein. Broeken, shirts, schoenen, sieraden, tassen, het is allemaal welkom. Ook ouders mogen meedoen. Aanmelden graag via de Facebookpagina van Kinderboerderij de Warande in Huizen of op de boerderij zelf.