De glazen zijn speciaal gegrafeerd voor de gelegenheid.
De glazen zijn speciaal gegrafeerd voor de gelegenheid. Foto:

Wijnproeverij tijdens Rode Loper in Hart van Huizen

HUIZEN - Het Hart voor Huizen organiseert vrijdag 31 oktober tijdens de Rode Loper avond een wijnproeverij. In maar liefst 38 winkels kunnen bezoekers aan genieten van de mooiste wijnen, lekkere hapjes en gezellige live muziek. De wijnproeverij is inmiddels uitgegroeid tot een van de leukste evenementen in het centrum van Huizen.

Glazen zijn in voorverkoop bij Bunschoten Herenmode, Kaas en Notenspecialist Kees Kromhout, Siersma Wijnadvies, Gall&Gall, Dima en Specsavers verkrijgbaar. Het glas is speciaal gegraveerd en kost 10 euro. Dit glas geeft toegang om bij alle deelnemende winkels wijnen te proeven. Op het Oude Raadhuisplein is tijdens deze Rode Loper avond een tent ingericht, waar bezoekers ook nog een glas kopen. Gezien de toenemende populariteit van de wijnproeverij, verwacht de organisatie dat de meeste glazen in de voorverkoop wellicht al uitverkocht zullen zijn. Wie de wijnproeverij niet wil missen, kan beter het zeker voor het zekere nemen en er voor zorgen tijdig een glas in huis te hebben.
Bij de deelnemers en in de tent is een flyer verkrijgbaar waarop de wijnroute vermeld staat. Per winkelstraat zijn de deelnemers aangegeven, zodat iedereen zijn eigen wijnroute kan samenstellen. Bij alle deelnemende winkels kan het glas worden gevuld en elke winkel serveert er een lekker hapje bij. De wijnproeverij start om 18.00 uur en gaat door tot 21.00 uur.

Wisseltrofee
Tijdens de wijnproeverij kunt u bepalen welke lekkernij de beste combinatie vormt met de wijn en daarop stemmen via facebook/hartvanhuizen. De winkelier die de meeste stemmen krijgt, ontvangt een wisseltrofee. Uit de stemmers op én likers van de facebookpagina wordt op 31 oktober na afloop van het evenement een winnaar getrokken die een mooie fles wijn zal ontvangen.
Deelnemers
De winkels in het Hart van Huizen die aan deze editie van de wijnproeverij deelnemen zijn: Anne Marie Womenswear, Bang & Olufsen Rozestraten, Betty's Mode, Bistro Le Beau Geste, Bruna, Bunschoten Herenmode, Café Noir, Chill, Corduroy, Croissanterie Le Petit Francais, DA Beauté Louise, De Boedelwagen, De Echo Chr. Boekhandel, De Lange Menstore, De Wijnberg, Dima, Gall&Gall, Groenewoud Textiel, Hand Landman Schoenmode, Hemels Wonen, Insolar, Johan van der Hulst, Jones & Jones, Just a Joke, Kees Kromhout, Keurslager Wim Koelewijn, Loft, M&S Mode, Made with Lief, Olsthoorn Banketbakkerij, Scharrelslagerij Michel Welling, Schipper Wooninrichting, Siersma Wijnadvies, SNS Bank, Specsavers, Trendies, Van den Tol Optiek, Van Trigt Makelaars.