Een deel van de plaat 'Shooting Experience' voor de toverlantaarn bij de lezing over Dickens op zondag 26 oktober.

Lezing schrijver Dickens

In het Dickenstheater Laren kan het publiek beleven op welke manier schrijver en journalist Dickens voorlas uit eigen werk, in het Nederlands. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur, P.C. van den Brinkweg 11, Laren. Entree: 12,50 entree (inclusief koffie/thee in de pauze). Reserveren via: dickens@ziggo.nl.
Een deel van de plaat 'Shooting Experience' voor de toverlantaarn bij de lezing over Dickens op zondag 26 oktober. Lezing schrijver Dickens In het Dickenstheater Laren kan het publiek beleven op welke manier schrijver en journalist Dickens voorlas uit eigen werk, in het Nederlands. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur, P.C. van den Brinkweg 11, Laren. Entree: 12,50 entree (inclusief koffie/thee in de pauze). Reserveren via: dickens@ziggo.nl.

donderdag 23 oktober

Lezing antroposofie

Antroposofie is de leer die ontwikkeld is door Rudolf Steiner, waarbij de mens in samenhang met de kosmos wordt beschouwd. Wat betekent dit nu anno 2014? Tijd: 20.00 tot 22.00 uur. Kosten: 7,50 euro Yogacentrum Surya, Logger 8 in Huizen. Opgeven via: yogacentrumsurya@outlook.com.

vrijdag 24 oktober

Workshop sieraden

Bij atelier PicoBella in het centrum van Huizen worden dit najaar weer workshops gegeven. Er kunnen sieraden van textiele en flexibele materialen gemaakt kunnen worden. Een workshop duurt 2 uur en wordt overdag of 's-avonds gegeven. Kosten: 25 euro of 30 euro per workshop, inclusief materiaal. Workshops worden gegeven per maximaal vijf personen. Info: www.atelierpicobella.nl. Tijd: 13.30 tot 15.30 uur.

Mamacafé

Elke vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.30 is er een samenzijn voor aanstaande moeders en moeders met baby's in wijkcentrum 't Vuronger in Huizen. Ervaringen worden uitgewisseld en moeders geven elkaar handige tips.

Tupperwareavond

Dance-Point houdt een tupperwareavond voor mensen die in het bezit zijn van kapotte deksels en/of dozen of behoefte hebben aan aanvulling. Tijd: 20.30 tot 23.00 uur. Ook niet leden zijn welkom. Havenstraat 305d in Huizen. Aanmelden via: info@dance-point.nl.

Bijeenkomst ZZP-Club

Tijdens de bijeenkomst van de ZZP-Club Huizen staat de nieuwe fiscale wetgeving centraal en de do's en don'ts van het verkoopgesprek. Er is ook ruimte om te netwerken. Tijd: 16.30 uur. De bijeenkomst is gratis, aanmelden via: www.svhuizen.nl/zzp-club.

vrijdag 24, zaterdag 25 oktober

Tentoonstelling

In het clubgebouw van Sport en Genoegen wordt de tentoonstelling Bottershow gegeven. Er worden ongeveer 300 kleine dieren tentoongesteld. Tijd: vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Jan van Galenstraat 35 in Huizen. Toegang is gratis.

zaterdag 25 oktober

Workshop Glas-in-lood

Bij Atelier Kitty Glas-in-Lood in Huizen kunnen ééndaagse workshop gevolgd worden. Aanwezigen leren zelf glas snijden, glas in lood zetten en solderen. Prijs 75 euro. Tijd: van 10.00 tot 16.30 uur. Vanaf 9.30 uur staat er een kopje koffie of thee klaar. De workshops worden gehouden in groepen van vier, opgeven kan via kittyglasinlood@outlook.com.

Nacht van de Nacht

Stichting Het Spookbos in Eemnes houdt een leerzame, spannende, creatieve en griezelige dag en avond. Vanaf 14.00 is er een duurzame markt en er wordt gepraat over duurzaam leven en wonen. Voor de kinderen zijn diverse activiteiten zoals paardrijden, knutselen, schminken, springkussen, een workshop recycling en een speurtocht in het bos. De entree is gratis. Tip: trek warme kleding aan en neem een zaklamp mee.

Concert

Het Huizer gemengd koor The Moclas Singers geeft een concert met medewerking van Klezmer-combo Rozjinkes. Er worden zowel klassieke als populaire liederen gezongen. Aanvang: 20.00. Kosten: 10 euro. Thomaskerk in Huizen. De kaarten zijn om 19.30 aan de zaal verkrijgbaar.

Kringloopwinkel

In de Kringloopwinkel van Stichting Servitas aan de Poolvos 2 in Huizen zijn volop kerstartikelen te koop. Daarnaast is er een groot assortiment aan meubels, huishoudelijke artikelen en kleding. De opbrengst van de kringloopwinkel komt ten goede aan ouderen en minder validen. Tijd: 10.00 tot 14.00 uur.

Wandelen

De Vrienden van het Gooi gaan wandelen langs de Gooimeerkust en over de Naarder Eng bij Huizen. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur. Verzamelen bij het parkeerterrein bij de Kalkovens aan het eind van de Havenstraat te Huizen. Deelname is gratis, honden mogen niet mee.

Bingo

Het is weer Bingo bij de Gooikikkers in het Kwaakhuis, Trekkerweg 3, hoek Weideweg, te Huizen. Tijd: 20.00 uur, en het eerste kopje koffie of thee is gratis.

zaterdag 25, zondag 26 oktober

Cursus Reiki 2

Deze tweedaagse cursus, die aansluit bij de Reiki 1 cursus, combineert theorie met de praktijk. Bij de cursus zijn koffie en thee, lunch niet. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Kosten: 200 euro. Yogacentrum Surya, Logger 8 in Huizen. Opgeven via: yogacentrumsurya@outlook.com.

zondag 26 oktober

Lezing schrijver Dickens

In het Dickenstheater Laren kan het publiek beleven op welke manier schrijver en journalist Dickens voorlas uit eigen werk, in het Nederlands. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur, P.C. van den Brinkweg 11, Laren. Entree: 12,50 entree (inclusief koffie/thee in de pauze). Reserveren via: dickens@ziggo.nl.

Talkshow

Paul de Leeuw en zijn partner Stephan Nugter zijn te gast bij Karel Loeff en Magaly de Fremery in de talkshow 'Bomen op de Brink'. Ze praten over leven in Laren, het belang van een bibliotheek en de combinatie werk en gezin. Tijd: 14.30 uur. Entree: 7,50 euro inclusief een consumptie.

Amuse Tour

In Blaricum wordt tussen 12.00 en 17.00 uur de 2e Amuse Tour gehouden. Deelnemers kunnen zich culinair laten verrassen door de zeven deelnemende restaurants. Vanaf 16.30 uur is er Live Muziek bij Moeke Spijkstra. Er rijdt een tractor rond met huifkar van zorgboerderij T'Werckpaert! Elke deelnemer mag in en uitstappen wanneer hij wil. Kaarten: 45 euro. Bestellen via: www.amusetour.nl.

maandag 27 oktober

Training: ik leer

De Ik leer leren- training is een speciaal ontwikkeld programma voor leerlingen uit de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs die makkelijker willen leren. Aan bod komen o.a. leerstrategie, faalangst, motivatie, plannen en organiseren. De training bestaat uit acht lessen. Tijd: 15.30 uur. Gravin Gertrude 2 in Huizen. Meer informatie: www.praktijkzo.nl.

Scharrelconcert

Bram en Veronique zijn weer in het Brinkhuis Laren voor een scharrelconcertje. Veronique zingt en wordt begeleid door Bram op de piano. Ook dit keer zijn er bijzondere gasten zoals Jaap Schuttevaer (bas) en Herbert Arkauer (drums). Tijd: 17.00 tot 18.30 uur. Het concert is gratis.

dinsdag 28 oktober

Succesvol solliciteren

Tijdens de training succesvol solliciteren leren aanwezigen gerichter solliciteren, waardoor de slagingskans groter wordt. Thema van deze week: Hoe en waar vind je die baan? Tijd: elke dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur. Kosten: 20 euro. Aanmelden: 06 20097717.

Workshop

In de workshop 'Communiceren met de pers' legt freelance journalist Rudolf Hunnik uit hoe je als organisatie aandacht vraagt en efficiënter om kan gaan met journalisten en redacties. De workshop is bedoeld voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Tijd: 20.00 tot 22.00 uur. Brinkhuis Laren. Kosten:17,50 euro. Inschrijven via: www.vagev.nl.

Albumrelease

Jazzharmonicaspeler Martijn Luttmer brengt het album Frankly uit en brengt daarmee op geheel eigen wijze een eerbetoon aan Frank Sinatra. Er wordt een live optreden gegeven en er is een driegangendiner. Tijd: 18.00 tot 21.00 uur. Kosten: 39,95 euro voor het diner. Lekker Wakker, Wakkerendijk 30 Eemnes. Reserveren035 - 5389256.

woensdag 29 oktober

Cursus: Verder leren over Windows 8.1

Mensen met kennis van XP, Vista en Windows 7 die nu verder willen leren over Windows 8.1 kunnen een cursus volgen. De cursus is verdeeld over twee woensdagochtenden, 29 oktober en 5 november. Tijd: 09.30 tot 11.30 uur. Kosten: 25 euro. De cursus wordt gehouden in de Bibliotheek Eemnes. Aanmelden via: eemnes.seniorweb.nl/Cursussen.

Knutselen Ons Genoegen

Kinderen vanaf vier jaar kunnen iedere woensdag van 14.30 tot 16.00 uur diverse knutselwerken maken onder leiding van enthousiaste vrijwilligers van Versa Welzijn bij Speeltuin 'Ons Genoegen', Smeekweg 104 Laren. Deze bijeenkomst kunnen kinderen zelf een puzzel maken. Leden betalen niks, voor niet-leden kost de activiteit 1,50 euro.

donderdag 30 oktober

Lezing

Lodewijk de Ruiter van Moulijn Netwerk Notarissen zal de lezing "Erven en schenken in 2014" verzorgen. Tijd: 19.30 uur. Toegang is gratis. De Brassershoeve, Waterstraat 2 in Huizen. Aanmelden via: info@debrassershoeve.nl.

Concert

Het ensemble Bella Trovata brengt een gevarieerd klassiek programma met muziek van o.a. Humperdinck, Brahms, Franck en Offenbach. Tijd: 14.45 tot 15.45 uur. De Torenhof in Blaricum. Vrije entree.

Alzheimercafé

Het alzheimercafé is informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie en/of hun verwanten. Door middel van een aantal filmpjes zullen aanwezigen kennis maken met zorgrobots. Robots zullen volgens sommige sociologen in de toekomst een bepalende rol gaan spelen in de zorg. Inloop: 19.00 uur, gesprek begint om 19.30 uur. Café van de Stichtse Hof, Naarderstraat 81 te Laren.

Kerkcafé

In de serie Kerkcafé wordt de tweede voordracht gehouden door prof. Dr. Jan van Hooff over het thema: 'Descartes, Darwin en de Dierlijke Geest'. Daarin komt naar voren dat het klassieke onderscheid tussen de denkende Mens en het dier als machientje niet houdbaar is. Aanvang: 20.00 uur. Dorpskerk te Blaricum, Torenlaan 16.

De Kringloopwinkel van Stichting Servitas aan de Poolvos 2 in Huizen is zaterdag 25 oktober geopend.