Promoten van zeilen is een van de doelen.
Promoten van zeilen is een van de doelen.

Botterstichtingen richten 'ZuiderzeeSpan' op

HUIZEN - De Stichting Huizer Botters is een van de deelnemers aan een op te richten coöperatieve vereniging met de naam 'ZuiderzeeSpan'. Op 5 november wordt hiervoor de intentieverklaring getekend in Elburg.

In de loop van de tijd zijn diverse botterstichtingen opgericht om het culturele erfhoed te behouden. Een aantal van hen gaat nu samenwerken in de op te richten vereniging 'ZuiderzeeSpan'. Met de ondertekening van een intentieverklaring spreken de deelnemende botterstichtingen uit Huizen, Elburg, Harderwijk en Bunschoten-Spakenburg uit een een aantal regionale ambities waar te willen maken. Dit zijn het doorgeven van vakkennis via leerwerktrajecten, het in stand houden van de werven, promotie van het zeilen met Zuiderzeebotters door het organiseren van opleidingen, wedstrijden, open botterdagen en botterarrangementen en het promoten en doorontwikkelen van het vaargebied de Randmeren.
Het ligt in de bedoeling om andere partijen, ook uit andere plaatsen, na oprichting bij de realisatie van onze doelstellingen te betrekken als lid of supporter.