Simone Stawicki aan het werk in haar atelier.
Simone Stawicki aan het werk in haar atelier.

Kunstcafé met mandoline, harp, kunst en docu

HUIZEN – Het tweede Kunstcafé vindt 29 oktober vanaf 20.00 uur plaats in De Boerderij aan de Hellingstraat en bevat ook nu weer drie totaal verschillende onderwerpen: 'the making of' van een documentaire over het dorp Huizen, internationaal bekende beeldende kunst uit Huizen en bijzondere klassieke muziek met harp en mandoline.

De presentatie wordt verzorgd door Anne van Egmond, de bekende 'radiostem' van tal van programma's, waarvan de bekendste nog steeds is 'Adres Onbekend'. Gasten zijn deze keer Ron Exalto, Simone Stawicki en Duo Stringendo.

Simone Stawicki
De Huizense beeldend kunstenaar Simone Stawicki geniet internationale faam. Tijdens het Kunstcafé vertelt ze vooral over haar werk over Noord Korea en haar laatste tentoonstelling in Kopenhagen.

Ron Exalto
Huizer cameraman/editor Ron Exalto van Elvic HD Videoproductions komt tekst en uitleg geven over zijn project 'Huizen 2014'. Dit wordt een documentaire over het dorp Huizen anno 2014 welke, al dan niet ten dele, gefinancierd moet worden door crowdfunding en sponsoring. Tevens kan een ieder zijn of haar ideeën indienen voor onderwerpen.

Duo Stringendo
Duo Stringendo is een Mandoline en Harp duo en uniek binnen Nederland. Harpiste Annegreet Rouw en mandolinespeler Ferdinand Binnendijk vormen het duo. Hun repertoire omvat originele werken die geschreven zijn voor deze combinatie als wel bewerkingen.

Het Kunstcafé is gratis toegankelijk. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.