Angela van de Veen nam een jaar geleden Cosmo Hairstyling aan het Oude Raadhuisplein over.
Angela van de Veen nam een jaar geleden Cosmo Hairstyling aan het Oude Raadhuisplein over. Foto: Geja Lahpor

Nieuwe eigenaar Cosmo Hairstyling viert feest

HUIZEN - Als je bij Cosmo Hairstyling gekapt of geknipt wordt, heb je vanuit de salon op de eerste verdieping een mooi uitzicht over het Oude Raadhuisplein in het hartje van het oude dorp.

door Geja Lahpor

In de jaren 80 begon Cosmo Hairstyling met 3 kapsalons in Nederland en is nu inmiddels marktleider met ruim 80 kapsalons. In Huizen heeft Cosmo Hairstyling 2 vestigingen.

Droom
Een jaar geleden nam Angela van de Veen de kapsalon aan het Oude Raadhuisplein over. "Het is altijd mijn droom geweest om een eigen kapperszaak te beginnen. Na de kappersopleiding heb ik op de Wave University van Cosmo in Rotterdam ook nog een managementopleiding gedaan."
In de kapperswereld zit altijd beweging. "We gaan met de laatste mode mee en hebben de nieuwste trends, technieken en producten. Maar wat ik net zo belangrijk vind is de service die wij geven aan onze klanten. We hebben bijvoorbeeld speciale koffie, dat wil zeggen dat elk kopje koffie gemaakt is van versgebrande bonen. En dat wordt gewaardeerd. Wij proberen zo veel mogelijk aan de wensen van onze klanten tegemoet te komen en daarom hebben we ook onze openingstijden verruimd. We zijn van 8.30 tot 18.30 op werkdagen geopend en op de koopavond tot 21.00 uur. De vrouwen komen liever 's ochtends en de mannen 's avonds."
Cosmo Hairstyling gebruikt in de salon luxe haarverzorgingsproducten zoals Sebastian, Fuerte en Wella professionals. Fuerte is op plantaardige basis. Deze merken zijn ook in de kapsalon te koop. Een specialiteit van Cosmo is haarkleuring en kleuradvies.

Najaarstrends
Angela: "In dit najaar zijn er 3 trends: de 'nature look', dit is de natuurlijke look, haar dat gemakkelijk valt en gemakkelijk is te onderhouden. Daar horen natuurtinten zoals aardetinten bij. De tweede trend is de 'popstyle', dat is een speelse coupe met allemaal opvallende kleurtjes. De derde trend is voor mannen – daar wordt ook aan gedacht – '60's Mod', een jarenzestigcoupe zoals bijvoorbeeld van John Lennon. Het is een wat gedekter model met een volle voorkant. Wij volgen nauwkeurig de haarmode die je op de catwalk ziet en sluiten daarbij aan. Dat betekent dat het per seizoen verschilt. En wat trendy is op dit moment zijn de haarextensions: verlenging en opvulling van het haar."

Vanaf 1 november week feest
1 november is een feestelijke dag waarop elke klant een goodiebag krijgt met een glaasje champagne en een hapje. Bovendien kunnen ze met hun bon vanaf 1 november de hele week kans maken op een complete metamorfose. "In die week zorgen wij ook voor iets lekkers bij de koffie."