In de Sint Jans Basiliek in Laren vindt zondag een herfstconcert plaats met als thema 'Rond Allerheiligen en Allerzielen'.
In de Sint Jans Basiliek in Laren vindt zondag een herfstconcert plaats met als thema 'Rond Allerheiligen en Allerzielen'.

donderdag 30 oktober

Lezing

Lodewijk de Ruiter van Moulijn Netwerk Notarissen zal de lezing 'Erven en schenken in 2014' verzorgen. Hij vertelt over het erfrecht en erfbelasting en er zal genoeg ruimte zijn om vragen te stellen. Tijd: 19.30 uur. Toegang is gratis. De Brassershoeve, Waterstraat 2 in Huizen. Aanmelden via info@debrassershoeve.nl.

Concert

Het ensemble Bella Trovata brengt een gevarieerd klassiek programma met muziek van o.a. Humperdinck, Brahms, Franck en Offenbach. Tijd: 14.45 tot 15.45 uur. De Torenhof in Blaricum. Vrije entree.

Alzheimercafé

Het Alzheimercafé is een informele ontmoetingsplek voor mensen met dementie en/of hun verwanten. Door middel van een aantal filmpjes zullen aanwezigen kennismaken met zorgrobots. Robots zullen volgens sommige sociologen in de toekomst een bepalende rol gaan spelen in de zorg. Inloop: 19.00 uur, gesprek begint om 19.30 uur. Café van de Stichtse Hof, Naarderstraat 81 te Laren.

Kerkcafé

In de serie Kerkcafé wordt de tweede voordracht gehouden door prof. Dr. Jan van Hooff over het thema 'Descartes, Darwin en de Dierlijke Geest'. Daarin komt naar voren dat het klassieke onderscheid tussen de denkende mens en het dier als machientje niet houdbaar is. Aanvang: 20.00 uur. Dorpskerk te Blaricum, Torenlaan 16.

Swinging Seniors

De Swinging Seniors komen naar 't Meenthuis in de concertserie Muziek op de Meent. De vrolijke band was vele jaren het vaste orkest van de nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur van Huizen en de vijf muziekvrienden hebben een breed repertoire van dansmuziek, Franse musette en jazzy swing. Tijd: 19.30 uur. Entree: € 5,-. Blaricummermeent aan de Deltazijde, het verlengde van de Stichtseweg.

vrijdag 31 oktober

Cursus: iPad

Geïnteresseerden die willen leren hoe om te gaan met hun iPad kunnen een cursus volgen, verzorgd door SeniorWeb Eemnes, in de Bibliotheek Eemnes. De cursus bestaat uit vier vrijdagochtenden, de eerste les wordt gegeven op 31 oktober. Op 7, 14 en 21 november zijn de andere drie lessen. Geïnteresseerden dienen een eigen iPad mee te nemen. Tijd: 09.30 tot 11.30 uur. Kosten: € 50,-. Aanmelden via: eemnes.seniorweb.nl/Cursussen.

Herdenking

Op de Blaricumse Algemene Begraafplaats aan de Woensbergweg wordt de jaarlijkse herdenking voor dierbaren die daar rusten gehouden. Tijd: 17.30 tot 21.30 uur.

Halloweendisco

Het is Halloween en dit wordt gevierd in De Hilt in Eemnes. Graaf Dracula geeft een griezeldisco voor kinderen van zes t/m twaalf jaar en er zullen veel engerds, griezels en heksen aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat iedereen verkleed komt. Tijd: 16.00 tot 18.00 uur. Deelname: € 3,00.

Pianoconcert

In het Theater aan de Brink in Laren worden weer klassieke concerten gegeven. In samenwerking met Uylenspyghel Classics zijn gerenommeerde en beginnende muzikanten geselecteerd voor een optreden en 31 oktober geeft pianist Casper Vos een concert. Tijd: 20.15 uur. Entree: € 15,-, studenten € 10,-, tot 18 jaar gratis. Reserveren via: reserveren@hartvanlaren.nl.

tot zaterdag 1 november

Expositie

Erik Bartman exposeert zijn werk in Vivium Torenhof aan de Torenlaan 22 in Blaricum. Kleur en licht zijn voor hem belangrijk. Hij schildert graag ontspanning, warmte, leefgenot, romantiek en een beetje nostalgische sfeer.

zaterdag 1 november

Vrijdagavondmuziek

In verband met de christelijke feestdag Allerheiligen zal de vrijdagavondmuziek plaatsvinden op 1 november. Het kamerkoor voert een stuk van Heinrich Schütz uit en het koor zingt een tweetal motetten van Schütz en Bach. Tijd: 20.00 uur. Toegang is vrij. Nieuwe kerk in Huizen.

Kapladag Dit&Dat

Dit&Dat doet mee aan de nationale Kapladag. Kinderen, ouders en grootouders zijn die dag van harte welkom om in de winkel aan de Laarderweg 33 in Eemnes te komen bouwen met Kapla, de KAbouterPLAnkjes van grenenhout. Tijd: 10.00 tot 17.00 uur. Een ton Kapla met 200 plankjes kost € 35,- i.p.v. € 49,95.

Repair café

De reparateurs van het Repair Café Laren staan weer klaar in het Zorgcentrum Johanneshove aan de Eemnesserweg. Vanaf 10.00 uur zullen zij kapotte huishoudelijke apparatuur en kleding voor zover mogelijk herstellen. De reparaties worden kosteloos uitgevoerd, een vrijwillige bijdrage na afloop wordt op prijs gesteld.

1 tot 9 november

Toneel Slapende Honden

Toneelgroep Traject speelt de voorstelling Slapende Honden in Theater De Hasselbak in Eemnes. Vader is overleden en zijn vier kinderen plus de echtgenoot van een van de gezinsleden komen bijeen om de inboedel te verdelen. Dat is het moment waarop broeder- en zusterliefde de strijd aangaat met hebzucht, oude wonden pijnlijk zichtbaar worden en openstaande rekeningen worden vereffend. Tijd: 1, 7 en 8 november 20.15 uur, 2 en 9 november 14.00 uur. Kaarten: € 11,-. Reserveren via www.toneelgroeptraject.nl.

1 tot 30 november

Expositie

Hans Huismans exposeert zijn recente schilder- en tekenwerken in het gemeentehuis van Huizen. De 45 werken variëren in formaat, kleur en stijl.

zondag 2 november

Herfstconcert Sint Jans Schola

Het herfstconcert in de Sint Jans Basiliek heeft als thema 'Rond Allerheiligen en Allerzielen' en aan het concert verlenen 20 koorzangers hun medewerking. Uitgevoerd worden o.a. delen uit de Requiemmis van Duruflé en Perosi. Tijd: 15.00 uur. Toegang is vrij, er is een deurcollecte na afloop. Brink 31 in Laren.

maandag 3 november

Culturele middag

Elke eerste maandag van de maand is er een culturele middag voor volwassenen en senioren in het Brinkhuis in Laren. De middag wordt georganiseerd door Versa Welzijn. Leo Jansen spreekt over Laren en vertoont een door hem gemaakte film met fragmenten uit het Museum Beeld en Geluid en beelden van Larense amateurfilmers. Tijd: 13.30 uur. Kosten: € 5,-.

dinsdag 4 november

Succesvol solliciteren

Tijdens de training succesvol solliciteren leren aanwezigen gerichter solliciteren, waardoor de slagingskans groter wordt. Thema van deze week: Persoonlijke stijl & presentatie. Tijd: elke dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur. Kosten: € 20,-. Aanmelden: 06-20097717.

Reanimatiecursus

De Stichting Reanimatie Huizen geeft nieuwe cursussen reanimeren. Tijd: 19.30 tot 22.30 uur. Kosten: € 30,-. Muziekvereniging Prinses Irene, IJsselmeerstraat in Huizen. Opgeven via: 035-5261884.

Natuurkundige, leraar en gids bij levensvragen Bertie Hendriks houdt een lezing getiteld 'De lessen uit je levensfasen' in de Engel aan de César Francklaan 13 in Huizen. De lezing gaat over de wijsheid die in iedere levensfase verborgen ligt. Tijd: 20.00 uur. Kosten: € 7,50.

4 november tot 25 november

Cursus genealogie

Op vier achtereenvolgende dinsdagen wordt een basiscursus genealogie (stamboomonderzoek) gegeven om cursisten in de wereld van onderzoek naar hun voorouders wegwijs te maken en ze te leren zelf een stamboom te maken. De cursus bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur. Wijkcentrum De Malbak in Blaricum. Opgeven via: r.a.proper@chello.nl.

woensdag 5 november

Rijbewijskeuring

Er vindt een rijbewijskeuring plaats voor mensen wiens rijbewijs binnen een half jaar verloopt en een medische keuring nodig hebben omdat zij 75 jaar of ouder zijn. Kosten: € 30,- voor de 75+ B/E keuring, € 50,- voor chauffeurs jonger dan 75 jaar met C/D/E rijbewijs. Meenemen: Eigen verklaring met Geneeskunde Verslag, rijbewijs, medicatie en een urinecontainer met urine. Locatie: Holleblok 2 in Huizen. Afspraak maken via 0516-514574.

Knutselen Ons Genoegen

Kinderen vanaf vier jaar kunnen iedere woensdag van 14.30 tot 16.00 uur diverse knutselwerken maken onder leiding van enthousiaste vrijwilligers van Versa Welzijn bij Speeltuin 'Ons Genoegen', Smeekweg 104 Laren. Deze bijeenkomst kunnen kinderen een robot maken. Leden betalen niks, voor niet-leden kost de activiteit € 1,50.

donderdag 6 november

Rijbewijskeuring

75-plussers betalen voor hun rijbewijskeuring eens in de vijf jaar € 55,-. Versa Welzijn zorgt dat dit elke eerste donderdag van de maand voor € 30,- kan. Voor de medische keuring is het noodzakelijk een volledig ingevuld keuringsformulier (te verkrijgen bij het gemeentehuis), een klein flesje urine en een volledig overzicht van medicijngebruik mee te nemen. Graag contant betalen, er is geen mogelijkheid tot pinnen. Locatie: wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6 in Huizen.

Themaochtenden New York

Stef Pluijm verzorgt twee themaochtenden over New York in de Bibliotheek van Eemnes. 6 november zal gaan over Central Park, China Town, Soho en Greenwich Village. 20 november worden o.a. Financial District en Midtown met bijzondere architectuur, prachtige Art Deco lobby's en verrassende parken besproken. D.m.v. virtuele wandelingen hoopt Pluijm zijn enthousiasme over de stad op de aanwezigen over te brengen. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. Ook niet-leden van de bibliotheek zijn welkom.

Kamerkoor Vocaliber is zaterdag in de Nieuwe Kerk in Huizen te horen.