Saad Slyman runt samen met zijn vrouw Marina de zaak.
Saad Slyman runt samen met zijn vrouw Marina de zaak. Foto: Geja Lahpor

Fiducia verkoopt vlaaien en biologische producten

HUIZEN - Fiducia is de luxe vlaaienwinkel die in winkelcentrum Oostermeent te vinden is tegenover het Kruidvat. Wie de winkel binnengaat wordt verrast, omdat Fiducia veel meer te bieden heeft dan alleen vlaaien. Ruim 200 soorten biologische producten zijn er namelijk te vinden.

door Geja Lahpor

Een kleine greep uit het assortiment: koffie, thee, noten, koek, ontbijtgranen, Japanse zeewiercrackers en chocoladenoten. Daarnaast zijn er nog veel meer specialiteiten en delicatessen verkrijgbaar. Wie tijdens het winkelen zin heeft in een kopje koffie met een heerlijke vlaaipunt kan ook bij de winkel terecht, want de zaak heeft een koffiecorner met een frisse uitstraling.

Vertrouwen
Eigenaresse Marina Slyman runt met haar man Saad de vlaaienwinkel sinds 28 februari. "De naam Fiducia is het Italiaanse woord voor vertrouwen. Klanten kunnen vertrouwen hebben in de producten die we verkopen; wij hebben de hoogste kwaliteit, terwijl de prijs betaalbaar is. Onze vlaaien zijn dagelijks vers. Losse punten, een halve of hele vlaai zijn bij ons te krijgen, maar er kan ook gekozen worden uit 50 verschillende soorten vlaaien die een dag van tevoren besteld kunnen worden", vertelt Saad. In de winkel ruik je de heerlijke geur van versgebrande koffie. "We hebben 18 soorten vers geroosterde koffiebonen uit verschillende Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse landen. Ze zijn te krijgen in hele koffiebonen, maar we kunnen ze ook malen. Alles is fairtrade. De koffiebonen uit Peru bijvoorbeeld zijn met de hand geplukt. Wat thee betreft hebben wij 46 verschillende soorten die per ons of in een zakje verkrijgbaar zijn. Witte, zwarte of vruchtenthee, maar ook biologische thee voor een goede nachtrust of tegen stress. De leveranciers van onze producten zijn gecertificeerd en aangesloten bij de stichting Max Havelaar."

Eigen hoeveelheid bepalen
De biologische producten in de winkel zijn van het vertrouwde merk IDorganics. "Het grote voordeel hiervan is dat die onverpakt zijn en dat iedereen de hoeveelheid kan nemen die hij zelf wil en bovendien de eigen combinatie kan samenstellen. Er is keuze uit ruim 100 producten zoals rijst, granen, zaden, ontbijtmixen en snackmixen. Steeds meer mensen zijn hier enthousiast over en komen vaker terug voor deze producten, waardoor de vaste klantenkring groeit."

Fiducia verkoopt ook non-foodproducten. Het grootste deel hiervan is van het bekende kwaliteitsmerk Bredemeijer. Dubbelwandige theepotten of theepotten met een isolatiedeksel, koffiekannen, cafetières en andere aan koffie en thee gerelateerde producten zijn te vinden in de winkel.