Links op de sportvloer de wethouder.
Links op de sportvloer de wethouder. Foto: Bob Awick

Mulock in Beweging door wethouder afgetrapt

HUIZEN - Wethouder Marianne Verhage-van Kooten heeft maandagmiddag de aftrap verricht van het project Mulock in Beweging. Dit is een speciaal project om leerlingen op de Mulock Houwerschool kennis te laten maken met verschillende sporten.

Voor leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs - zoals de Mulock Houwerschool - is het niet vanzelfsprekend om lid te worden van een sportclub. Vanuit het project Mulock in Beweging bieden diverse sportverenigingen een sportclinic aan op school, zodat leerlingen kunnen kennismaken met verschillende sporten.
Een ander onderdeel van het project is dat leerlingen met overgewicht worden begeleid door de jeugdarts en jeugdverpleegkundige van GGD Gooi & Vechtstreek. Een voedingsdeskundige en fysiotherapeut sluiten daarop aan met gerichte begeleiding en adviezen, steeds in overleg met de ouders. Ook in de lessen komt gezond eten en leven terug. De schoolkantine werd al door de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum bezocht en heeft inmiddels een lekker en gezond aanbod.